Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA ŞEHRİNE BAŞBAKAN GELMİŞ DEDİLER

Yine sınıfta kaldık. Şanlıurfa iline yakışır bir ekip bir STK başkanı olmadığının dün yine bir kez daha kanıtlar oldular. Şanlıurfa iline eğitim yılının startını vermek amacıyla ilimize teşrif eden. Sayın Başbakanın düzenlemiş olduğu bir toplantıda ilimin STK başkanları ve Akilane ve Aydın kesimi adı altında yapılan bir toplantıya davet edilen ve davete icabet edenlere baktığımda şahsım ve ilim adına ben utanır oldum. Böyle bir toplantıyı tabi ki tertipleyen Başbakan değil ilimin yönetim ve idarecilerinin yapmış oldukları bir davet programı olmuştur. Hal böyle olunca ancak bu kadar olur dedirten bir durumda haliyle ortaya tabi ki çıkmış olmaktadır. İlimizin sorunları başta olmak üzere eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, iletişime kadar, Güvenlikten emniyete kadar birçok konuda trajedi konumda olan bir gölde de olmamızdan dolayı ülkenin en önemli illerinden biri durumundadır. Böyle bir ilin devlet olarak buraya bakışının yatırım ve hizmetlerinin çok büyük bir gereksimi olması ve böylesi illerin ülke için çok önemli görevler üstlendiğinden buraya atanan ve burada hizmet veren başta atamalı personellerin çok iyi bir analizleri yapılmalı. Devletin burada seçmeli olarak görev yapan diğer şahsiyetlerin durumları çok iyi bir analizden sonra oraya öylesi makamlara uyumluluğu ala alınmalıdır. Bakın geçmişten bu günümüze Şanlıurfa ili büyük şehir olması nerde ise resmiyet ve haricinde birde teyit edilmesi içersinde tam 5 yıla aşkın bir zaman zarfı geçirmiş olan ilimde değişen neler onlara baktığımda gelişme değişime uğrayan bir şey olmadığı tam aksine gerileme olmuştur. Şanlıurfa ili büyük şehir statüsünü aldığından buyana halen tam teşekküllü kaymakamlık makamlarının olmadığı buna ilaveten ilçe vatandaşlık müdürlükleri sıkıntılar içinde hizmet vermekte olduğu v.s. bu kurumlara bağlı tüm müdürlükler hepsi aynı durumlarda olduğu günümüz içersinde halen böylesi sıkıntılı yerleşkelerde sıkıntılı bir şekilde görevlerini icra etmeye çalışmaktadırlar. Devletçe böyle olunca yerel yönetimlerde durum farklı değildir. Bakın belediyelere ait alanların devletlere ait olan alanların dernek odalara arsalar verilip orada odalar kendilerine yerler inşa ederken belediyeler ise kendi arsalarını bırakıp şahsiyet mülkiyetlerini habire kiralayıp orada işlerini idame etmektedirler. Şanlıurfa ilinde resmi kurum ve devlet kurumları adresleri aramak ve oraya ulaşımları sorgulamak günler almaktadır. İlimizin devlet kurumları ve gerekli işlemlerin yapıldığı alanların nerde ise tümüne toplu ulaşım araçlarının gitmediği şehirdir benim şehrim. Bu kadar sorun dururken Sayın Başbakan’ım ilime geldiğinde toplantıya teşvik eden tüm şehrimin idareci yöneticilerine tekrar soruyorum hiç biriniz böylesi bir konuyu gündeme getirme teşebbüsünde buluna bilecek kadar bilgili olan biriniz içinizden çıktımı? O zaman benim artık size diyecek bir sözüm yok.  
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2017 - Çarşamba

ŞANLIURFA ŞEHRİNE BAŞBAKAN GELMİŞ DEDİLER

Yine sınıfta kaldık.

Şanlıurfa iline yakışır bir ekip bir STK başkanı olmadığının dün yine bir kez daha kanıtlar oldular.

Şanlıurfa iline eğitim yılının startını vermek amacıyla ilimize teşrif eden. Sayın Başbakanın düzenlemiş olduğu bir toplantıda ilimin STK başkanları ve Akilane ve Aydın kesimi adı altında yapılan bir toplantıya davet edilen ve davete icabet edenlere baktığımda şahsım ve ilim adına ben utanır oldum.

Böyle bir toplantıyı tabi ki tertipleyen Başbakan değil ilimin yönetim ve idarecilerinin yapmış oldukları bir davet programı olmuştur. Hal böyle olunca ancak bu kadar olur dedirten bir durumda haliyle ortaya tabi ki çıkmış olmaktadır.

İlimizin sorunları başta olmak üzere eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, iletişime kadar, Güvenlikten emniyete kadar birçok konuda trajedi konumda olan bir gölde de olmamızdan dolayı ülkenin en önemli illerinden biri durumundadır.

Böyle bir ilin devlet olarak buraya bakışının yatırım ve hizmetlerinin çok büyük bir gereksimi olması ve böylesi illerin ülke için çok önemli görevler üstlendiğinden buraya atanan ve burada hizmet veren başta atamalı personellerin çok iyi bir analizleri yapılmalı.

Devletin burada seçmeli olarak görev yapan diğer şahsiyetlerin durumları çok iyi bir analizden sonra oraya öylesi makamlara uyumluluğu ala alınmalıdır.

Bakın geçmişten bu günümüze Şanlıurfa ili büyük şehir olması nerde ise resmiyet ve haricinde birde teyit edilmesi içersinde tam 5 yıla aşkın bir zaman zarfı geçirmiş olan ilimde değişen neler onlara baktığımda gelişme değişime uğrayan bir şey olmadığı tam aksine gerileme olmuştur.

Şanlıurfa ili büyük şehir statüsünü aldığından buyana halen tam teşekküllü kaymakamlık makamlarının olmadığı buna ilaveten ilçe vatandaşlık müdürlükleri sıkıntılar içinde hizmet vermekte olduğu v.s. bu kurumlara bağlı tüm müdürlükler hepsi aynı durumlarda olduğu günümüz içersinde halen böylesi sıkıntılı yerleşkelerde sıkıntılı bir şekilde görevlerini icra etmeye çalışmaktadırlar.

Devletçe böyle olunca yerel yönetimlerde durum farklı değildir.

Bakın belediyelere ait alanların devletlere ait olan alanların dernek odalara arsalar verilip orada odalar kendilerine yerler inşa ederken belediyeler ise kendi arsalarını bırakıp şahsiyet mülkiyetlerini habire kiralayıp orada işlerini idame etmektedirler. Şanlıurfa ilinde resmi kurum ve devlet kurumları adresleri aramak ve oraya ulaşımları sorgulamak günler almaktadır. İlimizin devlet kurumları ve gerekli işlemlerin yapıldığı alanların nerde ise tümüne toplu ulaşım araçlarının gitmediği şehirdir benim şehrim.

Bu kadar sorun dururken Sayın Başbakan’ım ilime geldiğinde toplantıya teşvik eden tüm şehrimin idareci yöneticilerine tekrar soruyorum hiç biriniz böylesi bir konuyu gündeme getirme teşebbüsünde buluna bilecek kadar bilgili olan biriniz içinizden çıktımı? O zaman benim artık size diyecek bir sözüm yok.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.