Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA BAKANI MİLLETVEKİLERİ NERDESİNİZ?

İlim büyükşehir statüsüne geçeli tam bu günlerde 4'cü yılını kutlayacağız.Ne güzel bir gün Şanlıurfa büyük il olalı 4 yıl geçmiş hadi hayırlı olsun. İlim büyük olmuş ama işlerim makam mevkilerim kurumlarım hep küçülmüş bu ne ilginç bir olay bu ne ilginç bir idarecilik böylesi bir yöneticilerimin halen görev başlarında olması beni yürekten yaralıyor.Şanlıurfa ili büyük il olalı 4 yıl geçti. Zaten Şanlıurfa ili nüfus bakımından Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa ilinin nüfusu birden ikiye katlandı. Bu vesile ile bir çok devlet hizmetleri yetersiz ve kafi gelinmez oldu.İlimizin en önemli kurumlarından olan PTT olan kurumun yerleşkesi 1920 yıllarından kalma bir binanın içersinde ve o yıllardan hep restore görerek gelinmiş bir binada işlerin idamesi ne kadar zor ve şartsız ortamda işlerin idame edilmesini yerinde gördükçe içlerim sızlamaktadır.Bu kurumun merkez müdürlüğü eski binada eski müdürlük sistemiyle hizmet verirken. Büyük şehir olan ilimizin lokal müdürlükleri halen açılmamış bu 4 yıldır geçilmesine rağmen. Haliliye ilçesi için düşünülen bir lokal müdürlüğü için bir yer kiralanmış ve 6 aydır kira bedeli önemiyor ve halen o kiralanan yere bir çivi çakılmamıştır. Bu kira bedeli öyle sıradan cüzi bir miktar olmadığı ve buraya ödenen meblağın kurumun bütçesinden giderilmektedir.Diğer ilçelerimizin müdürlükleri zaten yok. Onlar için bir proje ya da bir düzenleme gelişim projelendirme bile şuan söz konusu bile değildir ki Karaköprü ilçemizin nüfus bakımından ülkemin nerde ise 30 ilinden daha çok nüfusa sahip bir ilçemiz.Eyyübiye ilçemiz ha keza bu ilçemiz şehrimin fakir kesimi ikamet etiğinden bu ilçemizde oturan neredeyse yarsından fazlası okula giden çocuk yardımı almakta ve her ay bu insanlar PTT bankların önünde sıra bekleyip ve bu beklemelerin günler sürmesi oluşturmaktadır.Mevcut olan PTT şubelerinin nerde ise hiç birinin PTT şube statüsüne uymuyor. Orada çalışan personellerin güvenlikleri tamamen yoktur. Bu şubelerde tek personelle çalışılmaktadır. Orada işlem için gelen vatandaşımın o esnada çalışan personelimin yalnız olması hem güvenlik açısından hem şahsi ihtiyaçlarının gidermesi mümkün değildir.İlimde PTT kurumun kendi öz malı olan arazisinin olmasına rağmen halen Şanlıurfa posta dağıtım merkezi ve büyükşehir merkez müdürlüğü yapılmamaktadır. Bu proje genel merkez müdürlüğünde plana alınmış olup halen bu yönde bir adım ilerlenmemiştir. Bizim konumumuzda olan bir çok büyükşehir olan illerde bu hizmetleri çoktan yerine getirip halka daha iyi hizmet vermek için adeta kendi kurum olarak bir birleriyle yarışırken bizim ilimizde bu hizmetin hizmet akışı resmen bir kaos durumdadır.Siz ey Şanlıurfa bakanı, milletvekilleri, idarecileri, yöneticileri siz nerdesiniz, sizler ne işler yaparsınız. Sizin halkıma olan hizmetlerden ne işiniz var sizler ancak bildiğinizin doğrultusunda işlerin takipçisi ve kendiişlerinizin idamesi ile boğuşmaktan öte ne işler yaparsınız.
Ekleme Tarihi: 09 Kasım 2016 - Çarşamba

ŞANLIURFA BAKANI MİLLETVEKİLERİ NERDESİNİZ?

İlim büyükşehir statüsüne geçeli tam bu günlerde 4'cü yılını kutlayacağız.
Ne güzel bir gün Şanlıurfa büyük il olalı 4 yıl geçmiş hadi hayırlı olsun.
İlim büyük olmuş ama işlerim makam mevkilerim kurumlarım hep küçülmüş bu ne ilginç bir olay bu ne ilginç bir idarecilik böylesi bir yöneticilerimin halen görev başlarında olması beni yürekten yaralıyor.
Şanlıurfa ili büyük il olalı 4 yıl geçti. Zaten Şanlıurfa ili nüfus bakımından Suriye iç savaşının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa ilinin nüfusu birden ikiye katlandı. Bu vesile ile bir çok devlet hizmetleri yetersiz ve kafi gelinmez oldu.
İlimizin en önemli kurumlarından olan PTT olan kurumun yerleşkesi 1920 yıllarından kalma bir binanın içersinde ve o yıllardan hep restore görerek gelinmiş bir binada işlerin idamesi ne kadar zor ve şartsız ortamda işlerin idame edilmesini yerinde gördükçe içlerim sızlamaktadır.
Bu kurumun merkez müdürlüğü eski binada eski müdürlük sistemiyle hizmet verirken. Büyük şehir olan ilimizin lokal müdürlükleri halen açılmamış bu 4 yıldır geçilmesine rağmen.
Haliliye ilçesi için düşünülen bir lokal müdürlüğü için bir yer kiralanmış ve 6 aydır kira bedeli önemiyor ve halen o kiralanan yere bir çivi çakılmamıştır. Bu kira bedeli öyle sıradan cüzi bir miktar olmadığı ve buraya ödenen meblağın kurumun bütçesinden giderilmektedir.
Diğer ilçelerimizin müdürlükleri zaten yok. Onlar için bir proje ya da bir düzenleme gelişim projelendirme bile şuan söz konusu bile değildir ki Karaköprü ilçemizin nüfus bakımından ülkemin nerde ise 30 ilinden daha çok nüfusa sahip bir ilçemiz.
Eyyübiye ilçemiz ha keza bu ilçemiz şehrimin fakir kesimi ikamet etiğinden bu ilçemizde oturan neredeyse yarsından fazlası okula giden çocuk yardımı almakta ve her ay bu insanlar PTT bankların önünde sıra bekleyip ve bu beklemelerin günler sürmesi oluşturmaktadır.
Mevcut olan PTT şubelerinin nerde ise hiç birinin PTT şube statüsüne uymuyor.
Orada çalışan personellerin güvenlikleri tamamen yoktur.
Bu şubelerde tek personelle çalışılmaktadır. Orada işlem için gelen vatandaşımın o esnada çalışan personelimin yalnız olması hem güvenlik açısından hem şahsi ihtiyaçlarının gidermesi mümkün değildir.
İlimde PTT kurumun kendi öz malı olan arazisinin olmasına rağmen halen Şanlıurfa posta dağıtım merkezi ve büyükşehir merkez müdürlüğü yapılmamaktadır. Bu proje genel merkez müdürlüğünde plana alınmış olup halen bu yönde bir adım ilerlenmemiştir.
Bizim konumumuzda olan bir çok büyükşehir olan illerde bu hizmetleri çoktan yerine getirip halka daha iyi hizmet vermek için adeta kendi kurum olarak bir birleriyle yarışırken bizim ilimizde bu hizmetin hizmet akışı resmen bir kaos durumdadır.
Siz ey Şanlıurfa bakanı, milletvekilleri, idarecileri, yöneticileri siz nerdesiniz, sizler ne işler yaparsınız. Sizin halkıma olan hizmetlerden ne işiniz var sizler ancak bildiğinizin doğrultusunda işlerin takipçisi ve kendiişlerinizin idamesi ile boğuşmaktan öte ne işler yaparsınız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.