Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI GÖREVİNİZİN EĞİTİM OLDUĞUNU ASLA UNUTMAYINIZ

Milli eğitim bakanlığı bir şeyden anlamadığı apaçık ortada.Güneydoğu Anadolu bölgesinde dışarıdan lise sınavlarına girmek isteyip artık bizlerde eğitimde lise mezunuyuz demek için ülkemdeki eğitim seviyesini yükseltmek isteyen öğrenci kardeşlerimizin durumları içler acısıdır.Güneydoğu illerinde bazı iller büyük şehir oldu.Büyük şehir olan illerde artık köy kalktı köyler mahalle oldu.Haliyle bu köy okulları mahalle okulları olarak kayıtlara geçti ve geçen hafta sonu lise sınavları yapılan yerleri öyle yerlere verilmişti ki ne yol var ne ulaşım var hatta ora insanların gideceği yerler bile değildi.Bunu düzenleyen yetkili resmen bu bölgede ki eğitim seviyesinin yükselmemesini isteyen birileri olduğu kesindir.Çünkü orada görev yapan öğretmen arkadaşları gidin çağırın onlar bile biz bu yıl burada görev yaptık ama gelecek yıl asla yapmayız dercesine dertliler ulaşım yok.Mecburen bir haftalık ekmek ve erzakımızı almak sorundayız ve bunları yapmasak aç ve sefil bir durumda kalırız araç varsa şansın var aracın yoksa resmen perişansın.Şimdi böylesi köylere sınav yerlerini düzenleyen yetkili şahsiyet kendisi sanırım Ankara merkezinde bir mahallede ikamet ediyor.Ve oradaki merkezdeki okullar hepsi şehrin içersinde ulaşım ve imkânlar sınırsız bir şekilde bulunmakta peki ya bu bölgelerden haberi var mıdır?Geçen hafta birçok öğrenci kardeşimiz birçok yerlere gittiler ve gittiklerine pişman oldular.Bu öğrenci kardeşlerimizin ne suçu günahı vardı? Tam aksine ülkemin bölgenim eğitim seviyesini yüksek tutmak için kendisinin geçmişte okuma imkân ve olanakları yok idi. Geçmişi değerlendiremediği durumunu şimdi aklı başına gelmiş bir şekilde iken bunu yapmaya heves etmiş ise bu hevesini kursağında koymaya hiç kimsenin hakkı yoktur.Tabi ülkemde kültür mantarı gibi her kademeye her aşamaya yerlermiş olan paralel yapılandırmanın ekipmanları hepsi kendilerine düşen görevleri yapma zorunluluğu vardır.Sanırım bunu yapanların başındaki kişilerde bu yapılandırmaların ekiplerinden olduğundan bir nebzede olsa bir engel ola bilmişse ne mutlu misali diyerekten böylesi bir gereksimde bulunmuştur.Artık bu gibi durumları ayıklamamız lazım devletimizde ki tüm yapıların ekipmanları ve hizmetkârları olan tüm görevlileri artık bilmemiz lazım ve bunların işlevliğini aktif halden pasif hale getirmemiz lazım.Yoksa bu gibi personeller halen iş başında olurlarsa ki öyle zaten ülkemdeki paraleller nede dış güçlerin uşaklığını etikleri durumlar ve rüşvetler v.s. sorunlar bitmez hükümet olarak bu ve buna benzer tüm olayların inine inmeli ince eleyip sık dokumalıdır.Artık öylesi bir zaman içersinde olan bu ülkemizin dünyada düşman sayısı en fazla olan ülke konumundayız.Buna orantı olarak artık çok dikkat etmemiz ve tüm yapılan işlerin dikkatle incelenmesini sağlamamız lazımdır.
Ekleme Tarihi: 08 Nisan 2015 - Çarşamba

MİLLİ EĞİTİM BAKANI GÖREVİNİZİN EĞİTİM OLDUĞUNU ASLA UNUTMAYINIZ

Milli eğitim bakanlığı bir şeyden anlamadığı apaçık ortada.
Güneydoğu Anadolu bölgesinde dışarıdan lise sınavlarına girmek isteyip artık bizlerde eğitimde lise mezunuyuz demek için ülkemdeki eğitim seviyesini yükseltmek isteyen öğrenci kardeşlerimizin durumları içler acısıdır.
Güneydoğu illerinde bazı iller büyük şehir oldu.
Büyük şehir olan illerde artık köy kalktı köyler mahalle oldu.
Haliyle bu köy okulları mahalle okulları olarak kayıtlara geçti ve geçen hafta sonu lise sınavları yapılan yerleri öyle yerlere verilmişti ki ne yol var ne ulaşım var hatta ora insanların gideceği yerler bile değildi.
Bunu düzenleyen yetkili resmen bu bölgede ki eğitim seviyesinin yükselmemesini isteyen birileri olduğu kesindir.
Çünkü orada görev yapan öğretmen arkadaşları gidin çağırın onlar bile biz bu yıl burada görev yaptık ama gelecek yıl asla yapmayız dercesine dertliler ulaşım yok.
Mecburen bir haftalık ekmek ve erzakımızı almak sorundayız ve bunları yapmasak aç ve sefil bir durumda kalırız araç varsa şansın var aracın yoksa resmen perişansın.
Şimdi böylesi köylere sınav yerlerini düzenleyen yetkili şahsiyet kendisi sanırım Ankara merkezinde bir mahallede ikamet ediyor.
Ve oradaki merkezdeki okullar hepsi şehrin içersinde ulaşım ve imkânlar sınırsız bir şekilde bulunmakta peki ya bu bölgelerden haberi var mıdır?
Geçen hafta birçok öğrenci kardeşimiz birçok yerlere gittiler ve gittiklerine pişman oldular.
Bu öğrenci kardeşlerimizin ne suçu günahı vardı?
Tam aksine ülkemin bölgenim eğitim seviyesini yüksek tutmak için kendisinin geçmişte okuma imkân ve olanakları yok idi. Geçmişi değerlendiremediği durumunu şimdi aklı başına gelmiş bir şekilde iken bunu yapmaya heves etmiş ise bu hevesini kursağında koymaya hiç kimsenin hakkı yoktur.
Tabi ülkemde kültür mantarı gibi her kademeye her aşamaya yerlermiş olan paralel yapılandırmanın ekipmanları hepsi kendilerine düşen görevleri yapma zorunluluğu vardır.
Sanırım bunu yapanların başındaki kişilerde bu yapılandırmaların ekiplerinden olduğundan bir nebzede olsa bir engel ola bilmişse ne mutlu misali diyerekten böylesi bir gereksimde bulunmuştur.
Artık bu gibi durumları ayıklamamız lazım devletimizde ki tüm yapıların ekipmanları ve hizmetkârları olan tüm görevlileri artık bilmemiz lazım ve bunların işlevliğini aktif halden pasif hale getirmemiz lazım.
Yoksa bu gibi personeller halen iş başında olurlarsa ki öyle zaten ülkemdeki paraleller nede dış güçlerin uşaklığını etikleri durumlar ve rüşvetler v.s. sorunlar bitmez hükümet olarak bu ve buna benzer tüm olayların inine inmeli ince eleyip sık dokumalıdır.
Artık öylesi bir zaman içersinde olan bu ülkemizin dünyada düşman sayısı en fazla olan ülke konumundayız.
Buna orantı olarak artık çok dikkat etmemiz ve tüm yapılan işlerin dikkatle incelenmesini sağlamamız lazımdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.