Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

İSTANBUL SAHİPSİZ

İstanbul belediye başkanı hiç hizmet yapmadığı ülkenin yüz akı olan mega şehir bakımsız ve gelişimsizlikten büyük bir duraklama gerileme döneminde içler acısı bir şehir olarak yaşanılmaktadır. İstanbul ilinde gerçek manada hizmetsizliğinden beli etmektedir. Hizmetleri bırakın İstanbul gibi bir şehirde sanayileşme alanında büyük sıkıntı ve büyük bir yer yokluğundan sıkıntılar yaşamakta bu alanda hiçbir plan projesi olmayan bir yönetimle idare edilen şehrin kadersizliğine diyecek bir şey bulamıyorum. Konut konusunda hiçbir projesi olmayan ve özelikle müttehitlikten gelen bir başkanın şehirde hiçbir konut yapılmasını sağlayacak ve yeniden bir şehir inşa edecek diye bir projeleri yok. Şehrin mevcut alanlarında özelikle hükümetin girişimiyle kentsel dönüşüm kararları bile alınırken mevcut ev sahipleri kiraya gidecek ev bulamamaktadırlar.  İnşaat başlatacak olan Toplu Konut İdaresi hak sahiplerini geçici ikamet edecekleri konutları bile bulamayacak durumdadırlar. Bundan dolayı da kentsel dönüşüm gereken yerlere kentsel projeler hayata geçilemiyor. İstanbul ilinin özelikle konut konusunda hayli bir sıkıtı içinde olan bir şehrimiz Sadece konut alanında değil sanayi ve üretim merkezleri konusunda konut sıkıntısından farksız bir sıkıntı içindeler. Sanayi ve üretim merkezleri siteleşme ve yeniden yapılanması gereken en önemli sorunlardan biridir. Böylesi bir sıkıntılar içinde olan bir belediye başkanı İstanbul gibi bir mega kente böylesi umursamaz ve sahipsizliğini sergileyen bir şahsiyetin İstanbul için yakışmayan bir şahsiyet olduğu ortadadır. Bu şahsiyet halen kalkıp özelikle meclis toplantılarda halen kendi üslubuyla özelikle meclisin seçilmiş encümen kardeşlerimiz azarlayıp kendi söyledi yalanları görmeden gelip sokak diliyle haklı çıkarmak için sesini yükselme haksız iken haklı duruma kendini getirme çabasındadır. Kusura bakmayın ama bir defa halk buna kanıldı. Asla ikinci bir kandırma oyununa gelemeyecektir.  Bu mevcut olan başkanı da yine özelikle Kürt kardeşlerimizin oylarıyla bu makama sahip olduğu tabi bu kardeşlerimizin oylarını alırken bir söz ve vaatte bulundular. Bu vaatlerin başında büyük çoğunluğu işe almak zorunluluğu ile sözleştiler buda yetmedi birçok yerde kiralama ve iş istihdamı alanında yerlere sahiplendiler. Buda yetmedi özelikle metro istasyonların içersinde neredeyse yer bırakmayacak şekilde iş yerleri açılması için kiralamalar yapılarak iş alanların açılmasına müsaade edildi. İşte İstanbul için büyük bir gerileme döneminde olan bir yönetimle devam eden bir hizmetsizlik içinde yönetimle bu kışı nasıl geçireceği ap ayrı bir sıkıntı yaşanacak hadi bakalım İstanbul için kolay gelsin.
Ekleme Tarihi: 06 Ekim 2022 - Perşembe

İSTANBUL SAHİPSİZ

İstanbul belediye başkanı hiç hizmet yapmadığı ülkenin yüz akı olan mega şehir bakımsız ve gelişimsizlikten büyük bir duraklama gerileme döneminde içler acısı bir şehir olarak yaşanılmaktadır.
İstanbul ilinde gerçek manada hizmetsizliğinden beli etmektedir.
Hizmetleri bırakın İstanbul gibi bir şehirde sanayileşme alanında büyük sıkıntı ve büyük bir yer yokluğundan sıkıntılar yaşamakta bu alanda hiçbir plan projesi olmayan bir yönetimle idare edilen şehrin kadersizliğine diyecek bir şey bulamıyorum.
Konut konusunda hiçbir projesi olmayan ve özelikle müttehitlikten gelen bir başkanın şehirde hiçbir konut yapılmasını sağlayacak ve yeniden bir şehir inşa edecek diye bir projeleri yok. Şehrin mevcut alanlarında özelikle hükümetin girişimiyle kentsel dönüşüm kararları bile alınırken mevcut ev sahipleri kiraya gidecek ev bulamamaktadırlar. 
İnşaat başlatacak olan Toplu Konut İdaresi hak sahiplerini geçici ikamet edecekleri konutları bile bulamayacak durumdadırlar. Bundan dolayı da kentsel dönüşüm gereken yerlere kentsel projeler hayata geçilemiyor.
İstanbul ilinin özelikle konut konusunda hayli bir sıkıtı içinde olan bir şehrimiz Sadece konut alanında değil sanayi ve üretim merkezleri konusunda konut sıkıntısından farksız bir sıkıntı içindeler. Sanayi ve üretim merkezleri siteleşme ve yeniden yapılanması gereken en önemli sorunlardan biridir.
Böylesi bir sıkıntılar içinde olan bir belediye başkanı İstanbul gibi bir mega kente böylesi umursamaz ve sahipsizliğini sergileyen bir şahsiyetin İstanbul için yakışmayan bir şahsiyet olduğu ortadadır.
Bu şahsiyet halen kalkıp özelikle meclis toplantılarda halen kendi üslubuyla özelikle meclisin seçilmiş encümen kardeşlerimiz azarlayıp kendi söyledi yalanları görmeden gelip sokak diliyle haklı çıkarmak için sesini yükselme haksız iken haklı duruma kendini getirme çabasındadır.
Kusura bakmayın ama bir defa halk buna kanıldı. Asla ikinci bir kandırma oyununa gelemeyecektir. 
Bu mevcut olan başkanı da yine özelikle Kürt kardeşlerimizin oylarıyla bu makama sahip olduğu tabi bu kardeşlerimizin oylarını alırken bir söz ve vaatte bulundular. Bu vaatlerin başında büyük çoğunluğu işe almak zorunluluğu ile sözleştiler buda yetmedi birçok yerde kiralama ve iş istihdamı alanında yerlere sahiplendiler. Buda yetmedi özelikle metro istasyonların içersinde neredeyse yer bırakmayacak şekilde iş yerleri açılması için kiralamalar yapılarak iş alanların açılmasına müsaade edildi.
İşte İstanbul için büyük bir gerileme döneminde olan bir yönetimle devam eden bir hizmetsizlik içinde yönetimle bu kışı nasıl geçireceği ap ayrı bir sıkıntı yaşanacak hadi bakalım İstanbul için kolay gelsin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.