Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

İRAN’DA NELER OLUYOR

İran ülkesinde neler oluyor. Halk neden galeyana geliyor. İşte burada ki oyun ne kimde bilmiyor görünse de işin özünde artık molla devriminin bitmesi ve iran eski şah dönemini arar olmuşlar. İran iç savaşa doğru sürüklenirken büyük değişimin geleceğini şimdiden görünmektedir. İran iç savaşın başlı nedenleri Amerika Siyonistlerin emperyalistlerin ele almak istedikleri ülke konumuna getirmek için yapılan bir planlama eylemidir. İran değişimde olsa bizim için artık hiçbir önem arz etmemektedir. İran halkın yarısı Azerbaycan kökeni olmasında orada bulunan Azerbaycan halkının bize yakınlığından Türk soyundan oluşlarından dolayı ülkemize karşı bir bağımlılıkları vardır. Ülkemiz için İran tarafından gelecek hiçbir engel ve sorun yok tam aksine İran dünya ile bağı özellikle Avrupa ile bağının ülkemiz üzerinden olmasından dolayı İran her ne şekilde olursa olsun ülkemize mecburen bağımlıdır. İran’ın Avrupa açılan kapının ülkemiz olduğunu bildiklerinden hiçbir zaman ülkemize karşı girişimler yapamayacaklardır. Ayrıca şuan İran üzerinden Avrupa ihracat ürünlerin Çin’den gelen ürünlerin İran üzerinden ülkemizden Avrupa ülkelerine daha hızlı bir sevk edilmesi ile İran bütçesine büyük katkı sağlanmaktadır. Bu yönden İran ekonomisine sağladığı katkılarla kalmayıp İran ülkede girişimcilerin özelikle Çin ülkesinde ihraç edilen ürünlerin birçoğunu kendi ülkelerinde imalat edip ihraç etme aşamalarına gelmişlerdir. İran ülkesinin dışa bağımlığı olmadığı gibi kendi ülkelerinde mili ürünlerini tüketmeye zorunluluk var gibi ithalat edilen ürünlerin çoğunluğu ile milli kaynaklarını milli ürünlerini tüketme zorunlulukları vardır. İran karıştırılması ile buradan bir Türkiye üzerine bir saldırı olasılı söz konusu bile olamaz zaten İran halkı bunu göze asla alamayacaktır.
Ekleme Tarihi: 29 Eylül 2022 - Perşembe

İRAN’DA NELER OLUYOR

İran ülkesinde neler oluyor. Halk neden galeyana geliyor. İşte burada ki oyun ne kimde bilmiyor görünse de işin özünde artık molla devriminin bitmesi ve iran eski şah dönemini arar olmuşlar.
İran iç savaşa doğru sürüklenirken büyük değişimin geleceğini şimdiden görünmektedir.
İran iç savaşın başlı nedenleri Amerika Siyonistlerin emperyalistlerin ele almak istedikleri ülke konumuna getirmek için yapılan bir planlama eylemidir.
İran değişimde olsa bizim için artık hiçbir önem arz etmemektedir. İran halkın yarısı Azerbaycan kökeni olmasında orada bulunan Azerbaycan halkının bize yakınlığından Türk soyundan oluşlarından dolayı ülkemize karşı bir bağımlılıkları vardır.
Ülkemiz için İran tarafından gelecek hiçbir engel ve sorun yok tam aksine İran dünya ile bağı özellikle Avrupa ile bağının ülkemiz üzerinden olmasından dolayı İran her ne şekilde olursa olsun ülkemize mecburen bağımlıdır. İran’ın Avrupa açılan kapının ülkemiz olduğunu bildiklerinden hiçbir zaman ülkemize karşı girişimler yapamayacaklardır. Ayrıca şuan İran üzerinden Avrupa ihracat ürünlerin Çin’den gelen ürünlerin İran üzerinden ülkemizden Avrupa ülkelerine daha hızlı bir sevk edilmesi ile İran bütçesine büyük katkı sağlanmaktadır. Bu yönden İran ekonomisine sağladığı katkılarla kalmayıp İran ülkede girişimcilerin özelikle Çin ülkesinde ihraç edilen ürünlerin birçoğunu kendi ülkelerinde imalat edip ihraç etme aşamalarına gelmişlerdir.
İran ülkesinin dışa bağımlığı olmadığı gibi kendi ülkelerinde mili ürünlerini tüketmeye zorunluluk var gibi ithalat edilen ürünlerin çoğunluğu ile milli kaynaklarını milli ürünlerini tüketme zorunlulukları vardır.
İran karıştırılması ile buradan bir Türkiye üzerine bir saldırı olasılı söz konusu bile olamaz zaten İran halkı bunu göze asla alamayacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.