Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

FAKIBABA VE BAKANLIK

Uzun yıllar sonra Urfa’nın bağrından çıkmış; halkın gönlünde taht kurmuş ve yine halk tarafında karşılığı olan Urfa’nın gururu Ahmet Fakıbaba geçen hafta Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atanması yapıldı. Bakanlık ataması Urfa’da ve Bölgede sevinçle karşılandı. Tüm siyasi partiler ve Sivil Toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafında sevgiyle karşılandı. Bunu bizler nasıl görüyoruz:  Yapılan TV programlarında, Gazetede haberlerinde ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bunu çok net olarak görüyoruz. Fakıbaba çok ciddi ve önemli bir Bakanlık aldı. Türkiye adına… Tarım Bakanlığının Urfa’mız, Bölgemiz ve Türkiye’miz için önemi oldukça Büyüktür.  Bakanlık bünyesinde 20 yakın Genel Müdürlük var; tüm il’lerde il müdürlükleri, ilçe Müdürlükleri olan bir kurum; bundan ötesi üreten, gelişmeye müsait olan, kalkınma için şartların gelişmesini sağlayan bir kurumdur. Saha alanı olukça geniş… Yıllar önce Tarım alanında Türkiye için şu söylenirdi. “ 7 Düvele yeten Ülkedir” Bu söyleme tarım alanında söylenirdi. Gerçekten de o zamanlar kendine yeten bir Türkiye vardı. Gelinen noktada; dışa bağımlı bir hale geldik; her şeyi ithal eden Ülke olduk. Buğday, arpa, mercimek, Nohut, Fasulye, Saman, pamuk, tütün,  zeytin, ithal… Sebze ve meyveler, turunçgiller, Şeker ithal Bitkisel Hayvan yağları, Unlu mamuller; Hayvansal Ürünler, canlı hayvan ithal Dileğimiz artık Türkiye’de Üreten ve kendine yeten bir Tarım koşullarının oluşmasıdır. Sayın Fakıbaba en kısa zamanında Tarım alanındaki bu ithal listede birçok ürünü düşürecektir. Bir Gazeteci olarak buna inanıyorum… Fakıbaba’yı SSK Başhekimliğinde bu yana çok iyi tanırım bilirim; azimlidir, isteklidir, tekniğe, teknolojiye, bilime ve insana değer veriri; görüş ve önerilere her zaman açıktır. Başhekimken, Türkiye’nin en başarılı Başhekimi seçildi. Hem de kaç defa… Türkiye onu aslında burada tanıdı… Daha sonra Urfa Belediye Başkanı oldu. Belediye Başkanlığı döneminde Urfa’da çok ciddi projeler imza attı. Urfa’nın cehresini yaptığı hizmetlerle değiştirdi. Bu çalışkanlığı, onun kaç defa Türkiye’de yılın Belediye Başkanı seçtirdi. Fakıbaba başarısı ve çalışkanlığı bir yerden de Urfa’nın tanıtımı için büyük destek sağlıyordu. Daha sonra Milletvekili oldu. Milletvekili iken; Vekil olaraktan hep halkın içinde oldu. Her hafta sonu Urfa’da oldu. Halkın ve Urfa’nın tüm sorunlarıyla yakından ilgilendi. Urfa’da Vekil olarak ofis açan tek Vekildir Kurumların ve Bürokrasinin aktif olması için elinden geleni yaptı. Yüce Mevla yürü kulum deyince; bugünde artık Türkiye’nin Tarım Bakanı oldu. Bugüne kadar yaptığı tüm işlerde başarı gösteren Fakıbaba…. Tarım Bakanlığı görevinde de çok başarılı olacağına ben şahsen gönülden inanıyorum… Tarım bölgesi olan Urfa’ya yakışır bir Bakanlık sahibi; artık Urfa’nın bağrından çıkmış bir Urfalıdır. En kısa zamanda olumlu işlere ve gelişmelere Sayın Bakanımız Fakıbaba’nın imza atacağını yürekten inanıyorum… Tarım Bakanlığı; Urfa’mıza ve Sayın Fakıbaba’ya hayırlı olsun… Evet, şimdi icraat zamanı…
Ekleme Tarihi: 25 Temmuz 2017 - Salı

FAKIBABA VE BAKANLIK

Uzun yıllar sonra Urfa’nın bağrından çıkmış; halkın gönlünde taht kurmuş ve yine halk tarafında karşılığı olan Urfa’nın gururu Ahmet Fakıbaba geçen hafta Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atanması yapıldı.

Bakanlık ataması Urfa’da ve Bölgede sevinçle karşılandı.

Tüm siyasi partiler ve Sivil Toplum örgütleri ve vatandaşlar tarafında sevgiyle karşılandı.

Bunu bizler nasıl görüyoruz:  Yapılan TV programlarında, Gazetede haberlerinde ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bunu çok net olarak görüyoruz.

Fakıbaba çok ciddi ve önemli bir Bakanlık aldı. Türkiye adına…

Tarım Bakanlığının Urfa’mız, Bölgemiz ve Türkiye’miz için önemi oldukça Büyüktür.

 Bakanlık bünyesinde 20 yakın Genel Müdürlük var; tüm il’lerde il müdürlükleri, ilçe Müdürlükleri olan bir kurum; bundan ötesi üreten, gelişmeye müsait olan, kalkınma için şartların gelişmesini sağlayan bir kurumdur.

Saha alanı olukça geniş…

Yıllar önce Tarım alanında Türkiye için şu söylenirdi. “ 7 Düvele yeten Ülkedir”

Bu söyleme tarım alanında söylenirdi.

Gerçekten de o zamanlar kendine yeten bir Türkiye vardı.

Gelinen noktada; dışa bağımlı bir hale geldik; her şeyi ithal eden Ülke olduk.

Buğday, arpa, mercimek, Nohut, Fasulye, Saman, pamuk, tütün,  zeytin, ithal…

Sebze ve meyveler, turunçgiller, Şeker ithal

Bitkisel Hayvan yağları, Unlu mamuller; Hayvansal Ürünler, canlı hayvan ithal

Dileğimiz artık Türkiye’de Üreten ve kendine yeten bir Tarım koşullarının oluşmasıdır.

Sayın Fakıbaba en kısa zamanında Tarım alanındaki bu ithal listede birçok ürünü düşürecektir.

Bir Gazeteci olarak buna inanıyorum…

Fakıbaba’yı SSK Başhekimliğinde bu yana çok iyi tanırım bilirim; azimlidir, isteklidir, tekniğe, teknolojiye, bilime ve insana değer veriri; görüş ve önerilere her zaman açıktır.

Başhekimken, Türkiye’nin en başarılı Başhekimi seçildi. Hem de kaç defa…

Türkiye onu aslında burada tanıdı…

Daha sonra Urfa Belediye Başkanı oldu.

Belediye Başkanlığı döneminde Urfa’da çok ciddi projeler imza attı.

Urfa’nın cehresini yaptığı hizmetlerle değiştirdi. Bu çalışkanlığı, onun kaç defa Türkiye’de yılın Belediye Başkanı seçtirdi.

Fakıbaba başarısı ve çalışkanlığı bir yerden de Urfa’nın tanıtımı için büyük destek sağlıyordu.

Daha sonra Milletvekili oldu.

Milletvekili iken; Vekil olaraktan hep halkın içinde oldu. Her hafta sonu Urfa’da oldu. Halkın ve Urfa’nın tüm sorunlarıyla yakından ilgilendi.

Urfa’da Vekil olarak ofis açan tek Vekildir

Kurumların ve Bürokrasinin aktif olması için elinden geleni yaptı.

Yüce Mevla yürü kulum deyince; bugünde artık Türkiye’nin Tarım Bakanı oldu.

Bugüne kadar yaptığı tüm işlerde başarı gösteren Fakıbaba…. Tarım Bakanlığı görevinde de çok başarılı olacağına ben şahsen gönülden inanıyorum…

Tarım bölgesi olan Urfa’ya yakışır bir Bakanlık sahibi; artık Urfa’nın bağrından çıkmış bir Urfalıdır.

En kısa zamanda olumlu işlere ve gelişmelere Sayın Bakanımız Fakıbaba’nın imza atacağını yürekten inanıyorum…

Tarım Bakanlığı; Urfa’mıza ve Sayın Fakıbaba’ya hayırlı olsun…

Evet, şimdi icraat zamanı…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.