AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

YA ÂLİM

           Evliya’nın büyüklerinden Üftade Hazretleri talebelerine “Haydi bu akşam bir ziyafet çekelim evlatlarım, çiftlikten birer tavuk alın, hiç kimsenin görmediği gizli bir yerde kesin, yiyelim” der.            Herkes kuytu bir köşe bulup tavuğu halletmiş, sofralar kurulmuştur. Sadece bir talebe tavuğu elinde dergâha döner. Neden kesmediği sorulduğunda “Allah’tan gizli bir yer bulamadım cevabını verir.”            Sonradan kendisi de murşid-i Kamil makamına ulaşacak olan Aziz Mahmut Hüdayinin Üftade Hz.lerinin imtihanına icabet ettiği şekil doğrusudur.             Allah Teala “Ya Âlim” sıfatı ile her şeyi bilir. Ondan gizlilik yoktur.             Bu yüzden Veliler, Nebiler vb. kandırılmış olsa da yüzyıllar içinde yüce Yaradan’ı kimse kandıramaz.             Sohbetin geçmiş bölümlerinde bahsettiğimiz tövbe istiğfarın kabulü için içtenlik lazımdır. Çünkü Allah c.c. kişinin ihlasını(samimiyet) derecesini biliyor.             “O kalplerde gizli olanı bilir” (Mülk / 13)  
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2021 - Cuma

YA ÂLİM

           Evliya’nın büyüklerinden Üftade Hazretleri talebelerine “Haydi bu akşam bir ziyafet çekelim evlatlarım, çiftlikten birer tavuk alın, hiç kimsenin görmediği gizli bir yerde kesin, yiyelim” der.

           Herkes kuytu bir köşe bulup tavuğu halletmiş, sofralar kurulmuştur. Sadece bir talebe tavuğu elinde dergâha döner. Neden kesmediği sorulduğunda “Allah’tan gizli bir yer bulamadım cevabını verir.”

           Sonradan kendisi de murşid-i Kamil makamına ulaşacak olan Aziz Mahmut Hüdayinin Üftade Hz.lerinin imtihanına icabet ettiği şekil doğrusudur.

            Allah Teala “Ya Âlim” sıfatı ile her şeyi bilir. Ondan gizlilik yoktur.

            Bu yüzden Veliler, Nebiler vb. kandırılmış olsa da yüzyıllar içinde yüce Yaradan’ı kimse kandıramaz.

            Sohbetin geçmiş bölümlerinde bahsettiğimiz tövbe istiğfarın kabulü için içtenlik lazımdır. Çünkü Allah c.c. kişinin ihlasını(samimiyet) derecesini biliyor.

            “O kalplerde gizli olanı bilir” (Mülk / 13)


 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.