AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

TÖVBEYLE KURTULUŞ

            Bir kişi harama günaha bulaşmış olsa dahi Dünya üzerindeyken hatasından dönme imkânı vardır.             Af diler, Allah-ü Teâlâ’yı yardıma çağırır.             Tövbe etmek, demek: “Ben pişmanım, bir daha yapmayacağım” sözünü vermektir.             İnsan bir devlet kurumuna işi düştüğü zaman orada işlemlerini hızlandıracak bir yakınını arar. Benzer bir şekilde tövbeyi de Hakk katında hatırı olan bir Allah dostu ile birlikte(şahitliğinde) yapmak da faydalıdır.             Günahlardan vazgeçmek tövbe kapısına sığınmak tahriş olmuş, zedelenmiş kalbi, hayatı, maneviyatı tedavi eder.             Ne gam yersin be hey asi günahkâr             Dilde Hakk kelamı Kur’an’ımız var             Mahveder isyanı tövbe istiğfar             Biz ehli tevhidiz Kurban imanımız var.             Kalbimiz mücella gümüşten paktır             Sancağımız birdir, şüphemiz yoktur.             Biz Muhammediyiz dinimiz Hakk’tır             Şefaatkanımız Kurban sultanımız var.
Ekleme Tarihi: 09 Haziran 2021 - Çarşamba

TÖVBEYLE KURTULUŞ

            Bir kişi harama günaha bulaşmış olsa dahi Dünya üzerindeyken hatasından dönme imkânı vardır.

            Af diler, Allah-ü Teâlâ’yı yardıma çağırır.

            Tövbe etmek, demek: “Ben pişmanım, bir daha yapmayacağım” sözünü vermektir.

            İnsan bir devlet kurumuna işi düştüğü zaman orada işlemlerini hızlandıracak bir yakınını arar. Benzer bir şekilde tövbeyi de Hakk katında hatırı olan bir Allah dostu ile birlikte(şahitliğinde) yapmak da faydalıdır.

            Günahlardan vazgeçmek tövbe kapısına sığınmak tahriş olmuş, zedelenmiş kalbi, hayatı, maneviyatı tedavi eder.

            Ne gam yersin be hey asi günahkâr
            Dilde Hakk kelamı Kur’an’ımız var
            Mahveder isyanı tövbe istiğfar
            Biz ehli tevhidiz Kurban imanımız var.

            Kalbimiz mücella gümüşten paktır
            Sancağımız birdir, şüphemiz yoktur.
            Biz Muhammediyiz dinimiz Hakk’tır
            Şefaatkanımız Kurban sultanımız var.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.