AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

TASAVVUFTA REHBER

             Kur’an-ı yaşamanın en efdal yolu tasavvuftur. Tasavvuf Kur’an’ın ahlakıdır.              Doğu toplumlarında eski dilde Şeyh - Pir kelimeleri bir konuda tecrübeli yaşlı kişi anlamına gelir.              Özellikle bu kültür çoğu alanda bu sözcükler günlük yaşantıda kullanılır. Bir meslekte de bu işin piri diyebilirler. Kahvede çok iyi iskambil oynayana da.              İslam literatüründeki Şeyh tabirinden kasıt irşad ehli mürşid-i kâmillerdir.              Ümmetin farklı coğrafi, sosyal yaşam biçimlerine uygun kolaylıklar sağlamak, halkın eziyet görmemesi için mezhep imamları dini meselelerde fetvalar vermişlerdir.              İmam Şafi, İmam Hanifi, İmam Hambeli İmam Maliki onların da şeyhleri vardır.              Şeyh rehberlik yapan yol gösteren kişidir. Tasavvuf ehline göre Şeyh, bir tarikata intisap ederek; seyrüsülükünü tamamlayan ve şeriat, tarikat hakikat ilimlerinde yüksek dereceye ulaşan kimsedir.
Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2021 - Pazar

TASAVVUFTA REHBER

             Kur’an-ı yaşamanın en efdal yolu tasavvuftur. Tasavvuf Kur’an’ın ahlakıdır.

             Doğu toplumlarında eski dilde Şeyh - Pir kelimeleri bir konuda tecrübeli yaşlı kişi anlamına gelir.

             Özellikle bu kültür çoğu alanda bu sözcükler günlük yaşantıda kullanılır. Bir meslekte de bu işin piri diyebilirler. Kahvede çok iyi iskambil oynayana da.

             İslam literatüründeki Şeyh tabirinden kasıt irşad ehli mürşid-i kâmillerdir.

             Ümmetin farklı coğrafi, sosyal yaşam biçimlerine uygun kolaylıklar sağlamak, halkın eziyet görmemesi için mezhep imamları dini meselelerde fetvalar vermişlerdir.

             İmam Şafi, İmam Hanifi, İmam Hambeli İmam Maliki onların da şeyhleri vardır.

             Şeyh rehberlik yapan yol gösteren kişidir. Tasavvuf ehline göre Şeyh, bir tarikata intisap ederek; seyrüsülükünü tamamlayan ve şeriat, tarikat hakikat ilimlerinde yüksek dereceye ulaşan kimsedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.