AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

SÖZDEN DÖNÜŞ YOK

            Elifba’dan “Vav” “Te” ve “Be” harfi cerlerini Lafzetullah’ın başına getirerek Yemin edebilir bir insan.             Fakat Yemin etmek tavsiye edilmediği gibi; Yeminden dönmek de tavsiye edilmez.             Hoş bakılmazsa da yolu vardır yeminden dönüşün. İhtiyaç sahipleri doyurularak, giydirilerek veyahut da oruç tutularak telafi edilebilir bu durum.             Yeminden dönmenin zor da olsa yolu vardır. Ama sözden dönmek yoktur.             Sadece dinimiz değil; töre, racon vb. hiçbir anlayış kabul etmez sözden dönmeyi.             İşte insanlar, Kalu Bela’da söz vermişler iman etmişler.             İşte bu verilen sözü yerine getirmeyenlerin işi yaş. Akıbeti uçurup felaket ve büyük azaplarla sonuçlanır.             Misalen herhangi bir devlet kanunlarına uymayanları vurabilir, hapse atabilir, son ihtimal ölümlen cezalandırabilir. En fazla ölüm vardır.             Ama insan Allah-u Teala’nın gazabından kurtulamaz. Ölümden sonra da hiçbir zaman kaçışı yoktur.             Dikkatli olmak, söz tutmak, sözün üzerinde durmak lazım.
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2021 - Pazar

SÖZDEN DÖNÜŞ YOK

            Elifba’dan “Vav” “Te” ve “Be” harfi cerlerini Lafzetullah’ın başına getirerek Yemin edebilir bir insan.

            Fakat Yemin etmek tavsiye edilmediği gibi; Yeminden dönmek de tavsiye edilmez.

            Hoş bakılmazsa da yolu vardır yeminden dönüşün. İhtiyaç sahipleri doyurularak, giydirilerek veyahut da oruç tutularak telafi edilebilir bu durum.

            Yeminden dönmenin zor da olsa yolu vardır. Ama sözden dönmek yoktur.

            Sadece dinimiz değil; töre, racon vb. hiçbir anlayış kabul etmez sözden dönmeyi.

            İşte insanlar, Kalu Bela’da söz vermişler iman etmişler.

            İşte bu verilen sözü yerine getirmeyenlerin işi yaş. Akıbeti uçurup felaket ve büyük azaplarla sonuçlanır.

            Misalen herhangi bir devlet kanunlarına uymayanları vurabilir, hapse atabilir, son ihtimal ölümlen cezalandırabilir. En fazla ölüm vardır.

            Ama insan Allah-u Teala’nın gazabından kurtulamaz. Ölümden sonra da hiçbir zaman kaçışı yoktur.

            Dikkatli olmak, söz tutmak, sözün üzerinde durmak lazım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.