Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1060+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

SOSYAL MEDYAYA ŞERİ BAKIŞ III (İYİ NİYET)

(En popüler teşeküllü sosyal paylaşım sitesi Dünya'da kuruluşu 2003'tür) Yıllar önce herkese açık fotoğraf, video paylaşımının ülkemizde yaygın olmadığı devirde yanlış hatırlamıyorsam 2005-2006 olabilir, üniversite resim bölümünde bir öğretim görevlisi büyüğümüzü ziyarete gittik. 2'li(karşılıklı) dosya gönderimi, yazışmaların olduğu uygulamalar vardı. Üniversite yönetiminin bu uygulamayı yasakladığından dert yandı Hocamız. Doğaldır diyeceksiniz "Bir kurum çalışanlarına kısıtlama getirirse eleman sitem edebilir". Hayır mesele özünde o değil. Hoca bize detaylı olarak meseleyi anlattığında objektif bir bakış açısıyla anladık ki haklılar. O yıllarda gsm şirketlerinin paket uygulamaları pek tasarruflu değildi. Yani yaşayanlar hatırlar; konuşma uzayınca: "Çok yazdı" "Kapat sana yazmasın" veya "Kontör bitti" durumları vardı. Hoca bize demişti ki: "Bize yasak getirdiler fakat bilmiyorlar ki ben bu uygulamayı telefon gibi kullanıyorum. Mesela üst kattaki arkadaşa falan dosyayı getirir misin diye yazıyorum onu cepten aramak yerine" İste değerli Hocamızın anlattığı gibi teknolojiyi hizmet amaçlı iyi niyetli kullananları düşündüğümüz zaman şu hadisi şerif aklımıza geliyor: "Ameller niyetlere göredir"(Hz. Muhammed)
Ekleme Tarihi: 05 Nisan 2019 - Cuma

SOSYAL MEDYAYA ŞERİ BAKIŞ III (İYİ NİYET)

(En popüler teşeküllü sosyal paylaşım sitesi Dünya'da kuruluşu 2003'tür) Yıllar önce herkese açık fotoğraf, video paylaşımının ülkemizde yaygın olmadığı devirde yanlış hatırlamıyorsam 2005-2006 olabilir, üniversite resim bölümünde bir öğretim görevlisi büyüğümüzü ziyarete gittik.

2'li(karşılıklı) dosya gönderimi, yazışmaların olduğu uygulamalar vardı. Üniversite yönetiminin bu uygulamayı yasakladığından dert yandı Hocamız.

Doğaldır diyeceksiniz "Bir kurum çalışanlarına kısıtlama getirirse eleman sitem edebilir". Hayır mesele özünde o değil. Hoca bize detaylı olarak meseleyi anlattığında objektif bir bakış açısıyla anladık ki haklılar.

O yıllarda gsm şirketlerinin paket uygulamaları pek tasarruflu değildi. Yani yaşayanlar hatırlar; konuşma uzayınca: "Çok yazdı" "Kapat sana yazmasın" veya "Kontör bitti" durumları vardı.

Hoca bize demişti ki: "Bize yasak getirdiler fakat bilmiyorlar ki ben bu uygulamayı telefon gibi kullanıyorum. Mesela üst kattaki arkadaşa falan dosyayı getirir misin diye yazıyorum onu cepten aramak yerine"

İste değerli Hocamızın anlattığı gibi teknolojiyi hizmet amaçlı iyi niyetli kullananları düşündüğümüz zaman şu hadisi şerif aklımıza geliyor:

"Ameller niyetlere göredir"(Hz. Muhammed)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.