Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1576+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

SADIKLARIN YOLU

            Başka yakın anlamlar içermekle birlikte; sahabe terim anlamı; Peygamberimizin sohbetini katılanları kapsar.             Övgülere, makamlara mazhar olan Eshab-ı Kiram’ın içerisinde ibadet, zekâ, şecaat, siyasi kabiliyet yönünden çok ehil mertebelerde zatlar vardı.             Peygamberimiz vefatı makabli hastalandığında yerine Hz. Ebu Bekir’i tayin etmişti. Hz. Ebu Bekir bu süreç zarfında birgün namaza gelemeyince Hz. Ömer’in yerine geçmesini talep ettiler hazirundakiler.             Peygamberimiz evinden mescitteki sesleri duydu. Hasta yatağından yalpalayarak kalktı. Sendeler bir halde gelip müdahale etti: “Allah buna razı değil” diyerek.             İkinci paragrafta saydığım gibi Hz. Ebu Bekir’den üstün meziyetli sahabeler vardı. Lakin Peygamberimizden sonra o geliyor.             Bu mertebeyi Hz. Ebu Bekir sadakat ile kazandı. “O(Muhammed) diyorsa doğrudur”  dedi.             Hz. Ebu Bekir sadıktı. Onunla yoluna sadık olanlar, ahir zamanda kazananlardan olacaklardır.             Erdi Beka Ser Menzili Maksuduna Âşıkların             Yandı Cemalin Şemini Hoş Oduna Sadıkların
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2021 - Perşembe

SADIKLARIN YOLU

            Başka yakın anlamlar içermekle birlikte; sahabe terim anlamı; Peygamberimizin sohbetini katılanları kapsar.

            Övgülere, makamlara mazhar olan Eshab-ı Kiram’ın içerisinde ibadet, zekâ, şecaat, siyasi kabiliyet yönünden çok ehil mertebelerde zatlar vardı.

            Peygamberimiz vefatı makabli hastalandığında yerine Hz. Ebu Bekir’i tayin etmişti. Hz. Ebu Bekir bu süreç zarfında birgün namaza gelemeyince Hz. Ömer’in yerine geçmesini talep ettiler hazirundakiler.

            Peygamberimiz evinden mescitteki sesleri duydu. Hasta yatağından yalpalayarak kalktı. Sendeler bir halde gelip müdahale etti: “Allah buna razı değil” diyerek.

            İkinci paragrafta saydığım gibi Hz. Ebu Bekir’den üstün meziyetli sahabeler vardı. Lakin Peygamberimizden sonra o geliyor.

            Bu mertebeyi Hz. Ebu Bekir sadakat ile kazandı. “O(Muhammed) diyorsa doğrudur”  dedi.


            Hz. Ebu Bekir sadıktı. Onunla yoluna sadık olanlar, ahir zamanda kazananlardan olacaklardır.

            Erdi Beka Ser Menzili Maksuduna Âşıkların
            Yandı Cemalin Şemini Hoş Oduna Sadıkların

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.