AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

ORADAN ÇIKIŞ YOK

            Ölümden sonraki hayattan geriye dönüş yoktur.               İnsan bu Dünya’da eceli gelir vefat eder.               Velev ki eceline bir şeyler vesile olsun. Trafik kazası, kronik hastalıklar, salgın vb. mücbir sebeplere maruz kalsın.               Cihada gidip şehadet şerbetini içmeyi arzu edebilir bir mümin. Veyahut da Allah göstermesin kişi gaflete düşer de intihar yolunu seçebilir. Bunlar irade edilebilen Dünyadaki bedenin varlığını sonlandırabilecek isteklerdir.               Bir kişi ahirete vardığında arzu etse de etmese de tekrar ölemez. Orada ölüm yoktur.                        Hz. Ebu Bekir dedi             Ey Nas, susun             Kim ki Resulallaha inanmaktadır             Bilsin ki Resul ölmüştür             Kim ki Allah’a inanmaktadır             Bilsin ki Allah ölmez             Hayy ve Layemuttur                        Ey Nas susun             İnna lillahi ve inna ileyhi raciun               Sonra eğildi sevgilinin yüzüne             Sürdü bulutlanmış gözlerini             O güzellikler ülkesine                   Baktı baktı ve dedi:             Hayatında güzeldin             Ölümünde güzelsin             Öldün bir daha ölmeyeceksin               Şair Erdem BEYAZIT’ın Peygamberimiz (s.a.v.) ithafen yazdığı eserinde işaret ettiği şekilde bir defa ölünüyor ve bir daha ölünmüyor.               Ahiret hayatı başladıktan sonra tekrardan Dünya’ya geri dönüş yoktur. Orası esas Alemdir.
Ekleme Tarihi: 01 Eylül 2021 - Çarşamba

ORADAN ÇIKIŞ YOK

            Ölümden sonraki hayattan geriye dönüş yoktur.

 

            İnsan bu Dünya’da eceli gelir vefat eder.

 

            Velev ki eceline bir şeyler vesile olsun. Trafik kazası, kronik hastalıklar, salgın vb. mücbir sebeplere maruz kalsın.

 

            Cihada gidip şehadet şerbetini içmeyi arzu edebilir bir mümin. Veyahut da Allah göstermesin kişi gaflete düşer de intihar yolunu seçebilir. Bunlar irade edilebilen Dünyadaki bedenin varlığını sonlandırabilecek isteklerdir.

 

            Bir kişi ahirete vardığında arzu etse de etmese de tekrar ölemez. Orada ölüm yoktur.

          

            Hz. Ebu Bekir dedi

            Ey Nas, susun

            Kim ki Resulallaha inanmaktadır

            Bilsin ki Resul ölmüştür

            Kim ki Allah’a inanmaktadır

            Bilsin ki Allah ölmez

            Hayy ve Layemuttur

          

            Ey Nas susun

            İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

 

            Sonra eğildi sevgilinin yüzüne

            Sürdü bulutlanmış gözlerini

            O güzellikler ülkesine

 

 

 

            Baktı baktı ve dedi:

            Hayatında güzeldin

            Ölümünde güzelsin

            Öldün bir daha ölmeyeceksin

 

            Şair Erdem BEYAZIT’ın Peygamberimiz (s.a.v.) ithafen yazdığı eserinde işaret ettiği şekilde bir defa ölünüyor ve bir daha ölünmüyor.

 

            Ahiret hayatı başladıktan sonra tekrardan Dünya’ya geri dönüş yoktur. Orası esas Alemdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.