Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1642+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

NASİPTEKİ YOL

                    Allah-u Teâla vaad etmiş: Bu Hakk yola girerseniz mükâfat alacaksınız, sapkın yola girerseniz de azap göreceksiniz.             Hakk yola, Peygamberlerin, Kutsal Kitapların, Veli kulların izini takip etmekle varılır. Sapkın yol ise Şeytan'ın, onun emrindekilerin yoludur.             Aslen Hakkari eşrafından olan BKM(Beşiktaş Kültür Merkezi) Hocalarından Yılmaz ERDOĞAN'ın da dediği gibi "Yol bir yere gitmez, o bir durma biçimidir"             İslam tarihi boyunca da doğal bir sivil toplum kuruluşu olan, irşad ehli bir bilge zatın önderliğindeki topluluklara tarikat(yollar) denilmiştir.             Derviş, Can, Sofu, Efendi vb. gibi farklı hitaplarla adlandırılan ehli turuk zatlar, adaletle, doğru amelle, halisane yaşamla Hakk yol üzere bir duruş sergilerler.             "Muhakkak ki Allah iman edenleri dosdoğru bir yola iletir" (Hac / 54)             İnsan sapkın arzularına yenik düşmemelidir.             Kişi faizin, kumarın, madde kullanımının vb. zararlı alışkanlıkların peşinden koşarsa varacağı hedefi odur.             İnsan hangi yolu tercihiyle murad ederse, Allah-u Teala o tarafa gitmeyi nasip eder.             Büyükler, “Hızır yoldaşın olsun” diye dua ederler. İnsan kendisi için de avuç açarak bu refakati isteyebilir.             İman edenlere, samimi kalple Allah’a yönelenlere inşallah Hızır Hz.leri de, Evliya da, ashab-ı kiram da manevi ruhaniyetleriyle yoldaşlık edecektir.    
Ekleme Tarihi: 20 Haziran 2021 - Pazar

NASİPTEKİ YOL

       

            Allah-u Teâla vaad etmiş: Bu Hakk yola girerseniz mükâfat alacaksınız, sapkın yola girerseniz de azap göreceksiniz.

            Hakk yola, Peygamberlerin, Kutsal Kitapların, Veli kulların izini takip etmekle varılır. Sapkın yol ise Şeytan'ın, onun emrindekilerin yoludur.

            Aslen Hakkari eşrafından olan BKM(Beşiktaş Kültür Merkezi) Hocalarından Yılmaz ERDOĞAN'ın da dediği gibi "Yol bir yere gitmez, o bir durma biçimidir"

            İslam tarihi boyunca da doğal bir sivil toplum kuruluşu olan, irşad ehli bir bilge zatın önderliğindeki topluluklara tarikat(yollar) denilmiştir.

            Derviş, Can, Sofu, Efendi vb. gibi farklı hitaplarla adlandırılan ehli turuk zatlar, adaletle, doğru amelle, halisane yaşamla Hakk yol üzere bir duruş sergilerler.

            "Muhakkak ki Allah iman edenleri dosdoğru bir yola iletir" (Hac / 54)

            İnsan sapkın arzularına yenik düşmemelidir.

            Kişi faizin, kumarın, madde kullanımının vb. zararlı alışkanlıkların peşinden koşarsa varacağı hedefi odur.


            İnsan hangi yolu tercihiyle murad ederse, Allah-u Teala o tarafa gitmeyi nasip eder.


            Büyükler, “Hızır yoldaşın olsun” diye dua ederler. İnsan kendisi için de avuç açarak bu refakati isteyebilir.

            İman edenlere, samimi kalple Allah’a yönelenlere inşallah Hızır Hz.leri de, Evliya da, ashab-ı kiram da manevi ruhaniyetleriyle yoldaşlık edecektir.

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.