Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1987+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

MÜKÂFATIN ANAHTARI

            Zamandan mekândan münezzeh olan Allah’tır.             Bir kişi eğlendiği sefa sürdüğü demlerde bakar ki zaman hızlı geçmiş.             Ferah bir mekâna gittiğinde orada seyran edeceğini sanırken; meşguliyetten kafasını kaldıramaz.             Dünya bi-faidedir, Dünya geçicidir. Umduğu büyük istifadeyi sunmaz insana. Hüsrana uğratır, zarar verir.             Ancak insan niyetini sağlam tutarak kendisine tanınan fırsatları Allah c.c. rızasını kazanmak için kullanırsa o zaman kazanır.             Kötülüklerden arınan niyeti Rızaullah olan kişi, ağır bir rahatsızlık geçirip de kurtulan hasta gibi huzura erer, Dünya’dan o vakit fayda görmeye başlar.               “Kim Dünya menfaatini isterse kendisine ondan veririz. Kim de ahiret mükâfatını isterse ona da ondan veririz. Biz şükredenleri mükâfatlandıracağız” (Ali İmran / 145)
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2021 - Perşembe

MÜKÂFATIN ANAHTARI

            Zamandan mekândan münezzeh olan Allah’tır.

            Bir kişi eğlendiği sefa sürdüğü demlerde bakar ki zaman hızlı geçmiş.

            Ferah bir mekâna gittiğinde orada seyran edeceğini sanırken; meşguliyetten kafasını kaldıramaz.

            Dünya bi-faidedir, Dünya geçicidir. Umduğu büyük istifadeyi sunmaz insana. Hüsrana uğratır, zarar verir.

            Ancak insan niyetini sağlam tutarak kendisine tanınan fırsatları Allah c.c. rızasını kazanmak için kullanırsa o zaman kazanır.

            Kötülüklerden arınan niyeti Rızaullah olan kişi, ağır bir rahatsızlık geçirip de kurtulan hasta gibi huzura erer, Dünya’dan o vakit fayda görmeye başlar.

 

            “Kim Dünya menfaatini isterse kendisine ondan veririz. Kim de ahiret mükâfatını isterse ona da ondan veririz. Biz şükredenleri mükâfatlandıracağız” (Ali İmran / 145)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.