Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1421+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

MESLEĞİNLE SEVAP KAZANMA

            Melun sayılan Dünya’daki aldatıcı objelere insanın sevgi duyması gönlünün içine başının üstüne koyması kötüdür. Ama insan Dünyanın üstündedir.             Hayatını ikame ettirmek için mücadele etmek zorundadır. Bu nedenle ayeti kerimede Cenab-ı Hakk buyurur ki:             “Dünyadan da nasibini unutma” (Kasas /77)             Bir kişi işe giderken şu şekilde niyet etse:             “Yarabbi, ben gidip sizin için çalışıyorum. Sizin Rızanız için, olmazsa çalışmam. Razık-ı Mutlak sensin. Ben kendi rızkım için de gitmiyorum. Çalışsam da çalışmasam da illa rızkımızı vereceksiniz, vaat etmişsiniz. Haşa sözünüzden geri gitmezsiniz. İlla rızkımızı vereceksiniz, ha fazla ha az. Ama aile efradımızın ihtiyaçlarını giderebilmek için üzerimize vacip etmişsiniz. Bu vacibi kaldırmak için ben gidip çalışıyorum.”             Bu üst metindeki gibi mümin hayır ve sevapları kazanmaya niyet etmelidir işe giderken. Bu şekilde istikametini sağlam tutana sanki akşama kadar camide secde edermiş gibi ibadet yazılır.             Mümin bu çalışmasıyla hem Dünya’yı hem ahireti kazanmış olur.
Ekleme Tarihi: 01 Haziran 2021 - Salı

MESLEĞİNLE SEVAP KAZANMA

            Melun sayılan Dünya’daki aldatıcı objelere insanın sevgi duyması gönlünün içine başının üstüne koyması kötüdür. Ama insan Dünyanın üstündedir.

            Hayatını ikame ettirmek için mücadele etmek zorundadır. Bu nedenle ayeti kerimede Cenab-ı Hakk buyurur ki:


            “Dünyadan da nasibini unutma” (Kasas /77)

            Bir kişi işe giderken şu şekilde niyet etse:

            “Yarabbi, ben gidip sizin için çalışıyorum. Sizin Rızanız için, olmazsa çalışmam. Razık-ı Mutlak sensin. Ben kendi rızkım için de gitmiyorum. Çalışsam da çalışmasam da illa rızkımızı vereceksiniz, vaat etmişsiniz. Haşa sözünüzden geri gitmezsiniz. İlla rızkımızı vereceksiniz, ha fazla ha az. Ama aile efradımızın ihtiyaçlarını giderebilmek için üzerimize vacip etmişsiniz. Bu vacibi kaldırmak için ben gidip çalışıyorum.”

            Bu üst metindeki gibi mümin hayır ve sevapları kazanmaya niyet etmelidir işe giderken. Bu şekilde istikametini sağlam tutana sanki akşama kadar camide secde edermiş gibi ibadet yazılır.

            Mümin bu çalışmasıyla hem Dünya’yı hem ahireti kazanmış olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.