Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1583+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

KUR’ANI HAKİM MEALİ KERİM

            Osmanlı’nın son dönemlerine kadar Kur’an’la alakalı şu tabir kullanılır: “Kur’an-ı Hâkim Meali Kerim”.               Bazı meal ve tefsir kitaplarının üzerinde de bu ifade görülür.               Kur’an’ın buyrukları Allah’ın emridir. Müslümanların yaşantısını bu istikamette geçirmesi farzdır.               Kutsal kitabımızın farklı dillere çevrilmesinde anlaşılmasında izahında ise kerametler vardır. Yani olağanüstü bildirileri, çağlara, coğrafyalara hitabıyla “Meal-i Kerim” & yönlendirme kapsamıyla  “Kur’an-ı Hâkim’dir“               İnsan Kur’an’ın hükmünü tutarsa, Peygamber’in s.a.v. emrini tutarsa, Peygamberin yolundan giderse Hz. Muhammed s.a.v. nereye giderse o kişi de ardından gider.               Bu yolda gidenler Kur’an’ın ayetlerine uygun yaşantılarını şekillendirenler, Hz. Muhammed (s.a.v.) sünnetlerini hayatlarında uygulayanlardır.                    İnsan Şeytan aleyhi lanet’in vesveselerine uyarsa, aldatıcı sözlerine kanarsa, onun peşine takılmış izinde yürümüş olur.               Hangi inancı benimsemiş, kimi rehber edinmişse insan onun emrini tutmuş onun yolundan gitmiş olur. Çok dikkatli olmak lazım.               Biz Kur’anın hadimleri             Pür imanlı ve zindeyiz.             Bu yoldan dönmeyiz asla             Peygamberin izindeyiz.
Ekleme Tarihi: 29 Eylül 2021 - Çarşamba

KUR’ANI HAKİM MEALİ KERİM

            Osmanlı’nın son dönemlerine kadar Kur’an’la alakalı şu tabir kullanılır: “Kur’an-ı Hâkim Meali Kerim”.

 

            Bazı meal ve tefsir kitaplarının üzerinde de bu ifade görülür.

 

            Kur’an’ın buyrukları Allah’ın emridir. Müslümanların yaşantısını bu istikamette geçirmesi farzdır.

 

            Kutsal kitabımızın farklı dillere çevrilmesinde anlaşılmasında izahında ise kerametler vardır. Yani olağanüstü bildirileri, çağlara, coğrafyalara hitabıyla “Meal-i Kerim” & yönlendirme kapsamıyla  “Kur’an-ı Hâkim’dir“

 

            İnsan Kur’an’ın hükmünü tutarsa, Peygamber’in s.a.v. emrini tutarsa, Peygamberin yolundan giderse Hz. Muhammed s.a.v. nereye giderse o kişi de ardından gider.

 

            Bu yolda gidenler Kur’an’ın ayetlerine uygun yaşantılarını şekillendirenler, Hz. Muhammed (s.a.v.) sünnetlerini hayatlarında uygulayanlardır.

      

            İnsan Şeytan aleyhi lanet’in vesveselerine uyarsa, aldatıcı sözlerine kanarsa, onun peşine takılmış izinde yürümüş olur.

 

            Hangi inancı benimsemiş, kimi rehber edinmişse insan onun emrini tutmuş onun yolundan gitmiş olur. Çok dikkatli olmak lazım.

 

            Biz Kur’anın hadimleri

            Pür imanlı ve zindeyiz.

            Bu yoldan dönmeyiz asla

            Peygamberin izindeyiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.