AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

KUR’AN’A HİTAP

            XVIII. yy. İslam Âlimlerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.leri insanın hayatta alabileceği ruhani mertebeleri şöyle açıklıyor.             Bir kişi günah işleyebileceği donanımda iken; bu haram imkânları kullanmazsa meleklerden üstün olur. Çünkü melekler sadece iyilik yapabilmek üzere yaratılmışlardır.             Üst mertebelere çıkabileceği gibi alt mertebeler de vardır insanın haline göre.             Daha alt kademeler de vardır. Fakat (beşeriyetten) ilk alt seviye ot gibi yaşamaktır.             Yani kişi bir odun gibi sağa & sola bakmadan dümdüz giderse sorumsuzca sonu felakettir, uçurumdur, büyük bir zarar görür.             Yol üzerindeyken kaza yapmamak için dikkatli olmak, Kur’an’ın gösterdiği biçimde ilerlemek gerek.             İslam’ın 5 şartı diyoruz. Oysa Kur’an’da Yaradan’ın buyurduğu tüm emir & yasak & yönlendirmeler bu dinin hükümleridir.                           İşte konuya manzum bir biçimde değinen İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY’un “Kur’an’a Hitap” Şiiri:             İbret alınmaz her gün okuruz ezbere de             Bir ibret aranmaz mı ayetlerde             Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına             Ya bakar geçeriz nazm-ı celilin yaprağına             İnmemiştir Kur’an bunu Hakkıyla bilin             Ne mezara okunmak ne de fal bakmak için             İnmemiştir Kur’an bunu Hakkıyla bilin             Ne duvarlara asılmak ne de el sürmemek için
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2021 - Perşembe

KUR’AN’A HİTAP

            XVIII. yy. İslam Âlimlerinden Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.leri insanın hayatta alabileceği ruhani mertebeleri şöyle açıklıyor.

            Bir kişi günah işleyebileceği donanımda iken; bu haram imkânları kullanmazsa meleklerden üstün olur. Çünkü melekler sadece iyilik yapabilmek üzere yaratılmışlardır.

            Üst mertebelere çıkabileceği gibi alt mertebeler de vardır insanın haline göre.

            Daha alt kademeler de vardır. Fakat (beşeriyetten) ilk alt seviye ot gibi yaşamaktır.

            Yani kişi bir odun gibi sağa & sola bakmadan dümdüz giderse sorumsuzca sonu felakettir, uçurumdur, büyük bir zarar görür.

            Yol üzerindeyken kaza yapmamak için dikkatli olmak, Kur’an’ın gösterdiği biçimde ilerlemek gerek.

            İslam’ın 5 şartı diyoruz. Oysa Kur’an’da Yaradan’ın buyurduğu tüm emir & yasak & yönlendirmeler bu dinin hükümleridir.
            
             İşte konuya manzum bir biçimde değinen İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY’un “Kur’an’a Hitap” Şiiri:



            İbret alınmaz her gün okuruz ezbere de
            Bir ibret aranmaz mı ayetlerde

            Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına
            Ya bakar geçeriz nazm-ı celilin yaprağına

            İnmemiştir Kur’an bunu Hakkıyla bilin
            Ne mezara okunmak ne de fal bakmak için

            İnmemiştir Kur’an bunu Hakkıyla bilin
            Ne duvarlara asılmak ne de el sürmemek için

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.