Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1534+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

KESRETTE BULDUK RAHMETİ

             “Burada hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz”              Osmanlı’da Enderun’da Duvar’da yazılı olan bir veciz sözdür üstteki. Zaten malumumuz olan talebelerin farklı kabiliyetlerine göre yönlendirilip değerlendirildiğini anlatıyor bu yazı o devirde.             Günümüzde birlik beraberlik kavramları içi boşaltılmış bir halde kendini elit gören seküler camialarda sıkça tekrarlanıyor.             İslam ise bireyleri özgürlük alanı tanıyarak fıtratına uygun yaşatıyor.             “Ümmetimin ihtilafında Rahmet vardır”                                               (Hadis-i Şerif)             Burada Resulallah s.a.v. mezhepleri işaret ediyor.             Şafii, Hanbeli, Hanifi mezheplerinde, mutlak sularda duru bir temizlik aranırken Maliki mezhebinde imtiyazlar vardır.             Hayvanlardan artan veya benzer necasetsiz bir şekilde bulanan sular temizleyici görülebilir. Bu nedenle Afrika’da Maliki mezhebi ilk kabul gören ve yaygın olandır             İmam-ı Azam Ebu Hanife Bağdat’ta kahir ekseri şehir hayatı gereksinimlerini baz alarak fetvalar vermiştir.              Aslen Filistin Gazzeli olan İmam Şafii çok büyük âlimdir. O da kırsaldaki hayatı temel almıştır ekseriyette hükümlerinde.              İşte bu vb. hususlarda tanınan ayrıcalıklarla Rahmet vardır, mezheplerde.              Kesrette buldu Vahdeti,              Mihnette buldu rahatı,              Firkatte buldu vuslatı,              Her-barı Hu ya Hu ile              Keşf-ü Keramata erer              Cümle makamatı geçer              Vahdet gülün daim derer              Gülzarı Hu Ya Hu ile
Ekleme Tarihi: 03 Temmuz 2021 - Cumartesi

KESRETTE BULDUK RAHMETİ

             “Burada hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz”

             Osmanlı’da Enderun’da Duvar’da yazılı olan bir veciz sözdür üstteki. Zaten malumumuz olan talebelerin farklı kabiliyetlerine göre yönlendirilip değerlendirildiğini anlatıyor bu yazı o devirde.

            Günümüzde birlik beraberlik kavramları içi boşaltılmış bir halde kendini elit gören seküler camialarda sıkça tekrarlanıyor.

            İslam ise bireyleri özgürlük alanı tanıyarak fıtratına uygun yaşatıyor.


            “Ümmetimin ihtilafında Rahmet vardır”
                                              (Hadis-i Şerif)


            Burada Resulallah s.a.v. mezhepleri işaret ediyor.

            Şafii, Hanbeli, Hanifi mezheplerinde, mutlak sularda duru bir temizlik aranırken Maliki mezhebinde imtiyazlar vardır.

            Hayvanlardan artan veya benzer necasetsiz bir şekilde bulanan sular temizleyici görülebilir. Bu nedenle Afrika’da Maliki mezhebi ilk kabul gören ve yaygın olandır


            İmam-ı Azam Ebu Hanife Bağdat’ta kahir ekseri şehir hayatı gereksinimlerini baz alarak fetvalar vermiştir.

             Aslen Filistin Gazzeli olan İmam Şafii çok büyük âlimdir. O da kırsaldaki hayatı temel almıştır ekseriyette hükümlerinde.

             İşte bu vb. hususlarda tanınan ayrıcalıklarla Rahmet vardır, mezheplerde.


             Kesrette buldu Vahdeti,
             Mihnette buldu rahatı,
             Firkatte buldu vuslatı,
             Her-barı Hu ya Hu ile

             Keşf-ü Keramata erer
             Cümle makamatı geçer
             Vahdet gülün daim derer
             Gülzarı Hu Ya Hu ile

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.