AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

DÜNYA ZEVKLERİ FANİDİR

             İnsanoğlu günlük yaşantısı içerisinde hareket halindedir.             Durmaz, duramaz, zamanı durduramaz.             Benzeri öğretileri Budizm ve Yahudi Tarikatı Kabala’da da bulunan Yunan Felsefesi der ki “Carpe Diem” yani mealen: “Anı Yaşa”             Bu batıl öğretileri yaşam stili olarak belirlese bir kişi sadece günlük zevkleri yaşar.             O anlık aldığı zevkler hoşuna gider. Geçmişinden ibret almaz. Geleceği için tedbir almaz.             Bir yaşlıya sorarlar 80 yıllık ömrün nasıl geçti: “Bir kapının açılıp kapanması gibi” diye cevap verir.             Çok hızlı geçen kalıcı lezzeti olmayan aldatıcı Dünya hayatı fanidir.             Evliyanın büyüklerinden Bişr-i Hafi Hazretleri: “Dün geçti, bugün var mı, gençliğine de güvenme ölen hep ihtiyar mı” diye sohbet yapmışlardır talebelerine.             İnsan batıl öğretilerdeki gibi gaflete düşse sadece “Anı Yaşamaya” odaklansa; bu geçici fiillere aldanması amel defterine yazılır.                        Aldığı küçük hazlar o anlıktır. Ama hasarı kalıcıdır. Ayıplarını saklayabilmesi mümkün değildir. Amel defterine yazılır.             Mümin(Allah’a inanan) bir kişi bu yüzden Yaradan’ın her halini gördüğünün farkında olarak bu bilinçle yaşaması onu felaha çıkarır. Çok dikkatli olmak lazım.
Ekleme Tarihi: 13 Haziran 2021 - Pazar

DÜNYA ZEVKLERİ FANİDİR

             İnsanoğlu günlük yaşantısı içerisinde hareket halindedir.

            Durmaz, duramaz, zamanı durduramaz.

            Benzeri öğretileri Budizm ve Yahudi Tarikatı Kabala’da da bulunan Yunan Felsefesi der ki “Carpe Diem” yani mealen: “Anı Yaşa”

            Bu batıl öğretileri yaşam stili olarak belirlese bir kişi sadece günlük zevkleri yaşar.

            O anlık aldığı zevkler hoşuna gider. Geçmişinden ibret almaz. Geleceği için tedbir almaz.

            Bir yaşlıya sorarlar 80 yıllık ömrün nasıl geçti: “Bir kapının açılıp kapanması gibi” diye cevap verir.

            Çok hızlı geçen kalıcı lezzeti olmayan aldatıcı Dünya hayatı fanidir.

            Evliyanın büyüklerinden Bişr-i Hafi Hazretleri: “Dün geçti, bugün var mı, gençliğine de güvenme ölen hep ihtiyar mı” diye sohbet yapmışlardır talebelerine.

            İnsan batıl öğretilerdeki gibi gaflete düşse sadece “Anı Yaşamaya” odaklansa; bu geçici fiillere aldanması amel defterine yazılır.

           



           Aldığı küçük hazlar o anlıktır. Ama hasarı kalıcıdır. Ayıplarını saklayabilmesi mümkün değildir. Amel defterine yazılır.

            Mümin(Allah’a inanan) bir kişi bu yüzden Yaradan’ın her halini gördüğünün farkında olarak bu bilinçle yaşaması onu felaha çıkarır. Çok dikkatli olmak lazım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.