Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1208+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

DOSTA SADAKATLA YÜKSELEREK

             [Kâfirler ikisini Mekke’den çıkardıklarında; İki kişiden biri olarak(Peygamberimiz) arkadaşına(Hz.Ebu Bekir’e) dedi ki:              “Üzülme Allah c.c. bizimle beraberdir.”]                Kur’an her devre hitap edendir, özettir içinde önemli meseleler vardır.              Muhtevasında Peygamberlerden, geleceğe dair işaretlerden, hükümlerden, kıssalardan, vb. bahsedilir.              Sayfamızın başındaki(Tevbe Süresi 40.) ayeti kerimede de Hz. Ebubekir anılıyor.                            Hz. Ebubekir mağarada Peygamberimize refakat ettiği için hem kâfirlerin şerrinden korunuyor hem de kutsal kitaba adı yazılıyor.                O ne dedi sen ne dedin varınca              El bağlayıp huzuruna durunca              Sual edip hatırını sorunca              Bugün yârim eskisinden güzel mi              O yar beni defterine yazar mı                Nakşibendi Tarikatında Hz. Ebubekir’in yoluyla(gizle zikirle) ilerleyen murşid-i kâmiller de kiramen kâtibinin bizleri iyilerden yazması için dua ediyorlar.              Biz de bu Hz. Seydalara(Hocalara) dua edelim ki Hz. Ebubekir’in, sahabenin Resulallah’ın yanında yer aldığı şekilde; bizler de intisap ettiğimiz velilerle birlikte kabirden, mahşerden, sırattan kolay geçelim.              Dünya melanettir Yüce Yaradan lanet getirmiş Dünyaya.              Niyetimiz, duamız Allah c.c. rızası olsun.  Bu doğrultuda çabalayalım, çalışalım.              Hz. Ebubekir’in düştür edindiği sadakat yolundan ilerleyerek Hz. Muhammed’in s.a.v. karşısına çıkalım. Siyah yüzle değil beyaz yüzle varalım inşallah huzura.  
Ekleme Tarihi: 08 Temmuz 2021 - Perşembe

DOSTA SADAKATLA YÜKSELEREK

             [Kâfirler ikisini Mekke’den çıkardıklarında; İki kişiden biri olarak(Peygamberimiz) arkadaşına(Hz.Ebu Bekir’e) dedi ki:
             “Üzülme Allah c.c. bizimle beraberdir.”]

 


             Kur’an her devre hitap edendir, özettir içinde önemli meseleler vardır.

             Muhtevasında Peygamberlerden, geleceğe dair işaretlerden, hükümlerden, kıssalardan, vb. bahsedilir.

             Sayfamızın başındaki(Tevbe Süresi 40.) ayeti kerimede de Hz. Ebubekir anılıyor.
             
             Hz. Ebubekir mağarada Peygamberimize refakat ettiği için hem kâfirlerin şerrinden korunuyor hem de kutsal kitaba adı yazılıyor.

 


             O ne dedi sen ne dedin varınca
             El bağlayıp huzuruna durunca
             Sual edip hatırını sorunca
             Bugün yârim eskisinden güzel mi
             O yar beni defterine yazar mı

 


             Nakşibendi Tarikatında Hz. Ebubekir’in yoluyla(gizle zikirle) ilerleyen murşid-i kâmiller de kiramen kâtibinin bizleri iyilerden yazması için dua ediyorlar.

             Biz de bu Hz. Seydalara(Hocalara) dua edelim ki Hz. Ebubekir’in, sahabenin Resulallah’ın yanında yer aldığı şekilde; bizler de intisap ettiğimiz velilerle birlikte kabirden, mahşerden, sırattan kolay geçelim.

             Dünya melanettir Yüce Yaradan lanet getirmiş Dünyaya.

             Niyetimiz, duamız Allah c.c. rızası olsun.  Bu doğrultuda çabalayalım, çalışalım.

             Hz. Ebubekir’in düştür edindiği sadakat yolundan ilerleyerek Hz. Muhammed’in s.a.v. karşısına çıkalım. Siyah yüzle değil beyaz yüzle varalım inşallah huzura.


 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.