Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1846+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

DOĞRU YOLDA

            Tarikat-ı Aliyelere intisap eden mümin sofi, derviş, can, efendi vb. unvanlara sırf niyetini düzelttiği için erişiyor ilk etapta.             Şeytan ve beraberindeki azgın çetesine karşı silahlanıyor. Bu silahı doldurmak için komutana uymak gerek.            Maneviyat ordumuzun Paşaları ise murşid-i kâmillerdir.            Mürit Mürşidinin yoluna girer, sözünü tutar, itaat eder, teslim olursa; manevi silahlanması kuvvetlenir. Arzın cephanelerinden kendisine şarjör mermiler bahşedilir.             Kendisine teslim olan müridi engebeli, taşlık yoldan alarak asfalt ana caddelere çıkartır murşid-i  kamiller.             Halisane niyetli dini mübini islamın istikametine yönelen sofi, büyük faydalar görür. Yolunu kaybetmesi mümkün değildir. Doğru yoldadır.             Bu yol uzaktır, Menzil’i çoktur             Geçidi yoktur, derin sular var             Girdik bu yola aşk bile bile             Gurbetlik ile bizi salan var
Ekleme Tarihi: 05 Temmuz 2021 - Pazartesi

DOĞRU YOLDA

            Tarikat-ı Aliyelere intisap eden mümin sofi, derviş, can, efendi vb. unvanlara sırf niyetini düzelttiği için erişiyor ilk etapta.

            Şeytan ve beraberindeki azgın çetesine karşı silahlanıyor. Bu silahı doldurmak için komutana uymak gerek.

           Maneviyat ordumuzun Paşaları ise murşid-i kâmillerdir.

           Mürit Mürşidinin yoluna girer, sözünü tutar, itaat eder, teslim olursa; manevi silahlanması kuvvetlenir. Arzın cephanelerinden kendisine şarjör mermiler bahşedilir.

            Kendisine teslim olan müridi engebeli, taşlık yoldan alarak asfalt ana caddelere çıkartır murşid-i  kamiller.

            Halisane niyetli dini mübini islamın istikametine yönelen sofi, büyük faydalar görür. Yolunu kaybetmesi mümkün değildir. Doğru yoldadır.

            Bu yol uzaktır, Menzil’i çoktur
            Geçidi yoktur, derin sular var
            Girdik bu yola aşk bile bile
            Gurbetlik ile bizi salan var

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.