AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

DİŞE DOKUNUR BİR ACI YOK

Doktor ağabeylerimle gülerek şu muhabbet geçerdi aramızda, "Bizlerle korkuturlar, özellikle küçükleri.""Doktor amca iğne yapacakmış" Diş tedavisinde de insanımızın kahir ekserinde tedirginlik vardır. Bu tedirginlik geçmişte yaşanan acı deneyimlere veya eşten dosttan duyulan rivayetlere dayanabilir. Diş tedavisi için endişelenen hastanın vücudunun hararetlenmesi büyük olasılıktır. Tedavide gerginlikten kurtulmak için şu süreç izlenmelidir. I - İlkin muayenehanenin soğutulması gerekir klima gibi araçlarla. II - İkinci olarak refakatçi lazımdır, aile bireyi ya da bir kanka mümkünse hastanın yakınına oturup elini tutacak. III - Operasyondan bir saat önce ameliyat öncesi kullanılan film kaplı tabletlerden bir adet su yardımıyla yutulmalıdır. İmplant da son yıllarda yaygın bir tedavi yolu olup lokal anestezi uygulanacağından iğne vurulması itibarıyla acı duyulmaz 90 fakat artçı ağrılar oluşabilir 48 saat içinde. Ağrı kesici içilerek çözülür. Kan tutması görülen bir hasta, kan gördüğü için değil kanı tasavvur ettiğinden rahatsızlanır. Diş de böyledir. Rocky filminin meşhur repliğindeki gibi: "Acı yok"
Ekleme Tarihi: 24 Haziran 2018 - Pazar

DİŞE DOKUNUR BİR ACI YOK

Doktor ağabeylerimle gülerek şu muhabbet geçerdi aramızda, "Bizlerle korkuturlar, özellikle küçükleri.""Doktor amca iğne yapacakmış"
Diş tedavisinde de insanımızın kahir ekserinde tedirginlik vardır. Bu tedirginlik geçmişte yaşanan acı deneyimlere veya eşten dosttan duyulan rivayetlere dayanabilir.
Diş tedavisi için endişelenen hastanın vücudunun hararetlenmesi büyük olasılıktır. Tedavide gerginlikten kurtulmak için şu süreç izlenmelidir.
I - İlkin muayenehanenin soğutulması gerekir klima gibi araçlarla.
II - İkinci olarak refakatçi lazımdır, aile bireyi ya da bir kanka mümkünse hastanın yakınına oturup elini tutacak.
III - Operasyondan bir saat önce ameliyat öncesi kullanılan film kaplı tabletlerden bir adet su yardımıyla yutulmalıdır.
İmplant da son yıllarda yaygın bir tedavi yolu olup lokal anestezi uygulanacağından iğne vurulması itibarıyla acı duyulmaz 90 fakat artçı ağrılar oluşabilir 48 saat içinde. Ağrı kesici içilerek çözülür.
Kan tutması görülen bir hasta, kan gördüğü için değil kanı tasavvur ettiğinden rahatsızlanır. Diş de böyledir. Rocky filminin meşhur repliğindeki gibi: "Acı yok"
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.