AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

DAİMA HUZURDA

            Bir kişi evinde yemek yerken, işyerinde çalışırken, alışverişe giderken, misafirlikte iken vb. sosyal hayatın içinde her hareketini Allah c.c. görüyor.             Hem zahirini(insanlara yansıttığı) kısmını hem de içinde(kalbinde) sakladıklarını biliyor.             Zilzal süresinin son ayetlerinde “Kim zerre kadar hayır işlerse karşılığını görecektir. Kim de zerre kadar şer işlerse karşılığını görecektir” diye buyuruluyor.             İnsanın amelleri puan hanesine yazılıyor.             Hacc insanın maddi durumuna göre ömürde bir defadır, oruç bir aydır senede. Lakin ahlaklı olmak sürekli vazifedir.             Peygamberin sünnetiyle, hadisleriyle kemalata ulaşmak, halini fıtratını emsal almak, takvalı güzel ahlaklı olmak bizleri yolun sonunda insan-ı kâmil yapar.              Bu imtihanda gece gündüz, yaz kış, evde sokakta, camide, uykuda vb. daima insan yüce Allah’ın huzurundadır.
Ekleme Tarihi: 12 Haziran 2021 - Cumartesi

DAİMA HUZURDA

            Bir kişi evinde yemek yerken, işyerinde çalışırken, alışverişe giderken, misafirlikte iken vb. sosyal hayatın içinde her hareketini Allah c.c. görüyor.

            Hem zahirini(insanlara yansıttığı) kısmını hem de içinde(kalbinde) sakladıklarını biliyor.

            Zilzal süresinin son ayetlerinde “Kim zerre kadar hayır işlerse karşılığını görecektir. Kim de zerre kadar şer işlerse karşılığını görecektir” diye buyuruluyor.

            İnsanın amelleri puan hanesine yazılıyor.

            Hacc insanın maddi durumuna göre ömürde bir defadır, oruç bir aydır senede. Lakin ahlaklı olmak sürekli vazifedir.

            Peygamberin sünnetiyle, hadisleriyle kemalata ulaşmak, halini fıtratını emsal almak, takvalı güzel ahlaklı olmak bizleri yolun sonunda insan-ı kâmil yapar.

             Bu imtihanda gece gündüz, yaz kış, evde sokakta, camide, uykuda vb. daima insan yüce Allah’ın huzurundadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.