Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1850+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

DAĞLARIN ARDINDA KUZUM

Dağların ardında kuzum Derdimiz gizlidir bizim Deprem için Merhum Kayahan, Allah Selamet versin İsmail TÜRÜT'ler, Kenan DOĞULU'lar vb. duyarlı sanatçılar eserler besteleyip icra ettiler geçmişte.  Başka sanatçıların da illaki soft manzum veya nağmeli eserleri vardır. Üstte saydıklarım ilk etapta aklıma gelenler konuya dair.  Biz 8 Mart'ta sahneleyip; Mayıs'ta anneler gününde profesyonel çekimlerini sunmuştuk "Kadın Hakları" dinletimizin. Sevenlerimiz hatırlar.  Orada Eğilmez Başın Gibi'de, Efesin(Şiirimizde), Konser isim parçamız "Kader Yazmış EFE'ndim'de) defalarca kastımız hep bu kıymetli Zeybeklerimizdi. Deprem, salgın afet gibi zamanlarda gereksiz siyasi, sosyal, etnik, coğrafi vb. tartışmaların yapılmaması gerekiyor ve bunu tasvip etmiyoruz elbette. Bunun yerine elimizden geldiğince yardımlarımızı esirgememiz insani bir görevdir.  Bu hüzünlü zelzeleyle benim aklıma gelense bizim Hocamız Rahmetli İbrahim ERKAL'ın da Hocası Musa EROĞLU'na ait bir eserin nakaratı: "Yavrumu Saklayın dağlar / Başını Bekleyin dağlar / Yerime koklayın dağlar..."  Umulur ki makalemiz & türkümüz: "Bir geçmiş olsun mesajı, duası, hediyesi yerine geçer."  Şifa niyetine Allah yardımcıları olsun. Hürmetlerimle. İyi Pazarlar. 
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2020 - Pazartesi

DAĞLARIN ARDINDA KUZUM

Dağların ardında kuzum

Derdimiz gizlidir bizim

Deprem için Merhum Kayahan, Allah Selamet versin İsmail TÜRÜT'ler, Kenan DOĞULU'lar vb. duyarlı sanatçılar eserler besteleyip icra ettiler geçmişte. 

Başka sanatçıların da illaki soft manzum veya nağmeli eserleri vardır. Üstte saydıklarım ilk etapta aklıma gelenler konuya dair. 

Biz 8 Mart'ta sahneleyip; Mayıs'ta anneler gününde profesyonel çekimlerini sunmuştuk "Kadın Hakları" dinletimizin. Sevenlerimiz hatırlar. 

Orada Eğilmez Başın Gibi'de, Efesin(Şiirimizde), Konser isim parçamız "Kader Yazmış EFE'ndim'de) defalarca kastımız hep bu kıymetli Zeybeklerimizdi.

Deprem, salgın afet gibi zamanlarda gereksiz siyasi, sosyal, etnik, coğrafi vb. tartışmaların yapılmaması gerekiyor ve bunu tasvip etmiyoruz elbette. Bunun yerine elimizden geldiğince yardımlarımızı esirgememiz insani bir görevdir. 

Bu hüzünlü zelzeleyle benim aklıma gelense bizim Hocamız Rahmetli İbrahim ERKAL'ın da Hocası Musa EROĞLU'na ait bir eserin nakaratı: "Yavrumu Saklayın dağlar / Başını Bekleyin dağlar / Yerime koklayın dağlar..." 

Umulur ki makalemiz & türkümüz: "Bir geçmiş olsun mesajı, duası, hediyesi yerine geçer." 

Şifa niyetine Allah yardımcıları olsun. Hürmetlerimle. İyi Pazarlar. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.