Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1217+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

ÇOCUK BAYRAMI ARDINDAN

Son yıllardaki üst çevrelerde yer alan bazı çekişmelerden dolayı malumdur ki resmi bayram kutlamaları askıdadır. MEB okulları resmi bayramlarda 2 gün tatil ederken şimdilerde tek güne indi. Çünkü bayram kutlamalarında çocuklar gençler yoruluyorlardı. Artık kutlama ve yorgunluk kalmadığı için müteakkabindeki tatile de ihtiyaç duyulmuyor.  Daha 20 yıl öncesine kadar TRT’de farklı ülkelerden gelen çocukları izlerdik. Öğrenciler yürüyüş yaparlardı ana caddelerde, sahaları stadları doldururlardı her şehirde. Ülkemizden yayılan tüm Dünyaya emsal olan çocuk Bayramı 2. Plana itilirken peki dinimiz çocuğa nasıl bakıyor. Dinimiz çocuklara değer veriyor. Onları bir bireymiş gibi kabul edip Allah’ın evine kabul ediyor. Çocukların camilere gelmelerini arka saflarda durmalarını ibadetlere alışmalarını istiyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kuşu ölen küçük bir çocuğa taziye bildiriyor üzüntüsünü hafifletmek için. Dinimizin de öngördüğü gibi bizler de küçüklere önem vermeliyiz. Ve hepimizin içinden o masum saf yıllara geri dönmek gelmiyor mu çocuklarımıza bakarken: Gökyüzüne merdiven kursam çıksam sevgiden Yıldız alsam saçıma taksam ayna olsa aydedem Bulutlarla oynasam güneşe dokunmasam Yağmur olsam toprağa düşsem çocuk olsam yeniden
Ekleme Tarihi: 25 Nisan 2018 - Çarşamba

ÇOCUK BAYRAMI ARDINDAN

Son yıllardaki üst çevrelerde yer alan bazı çekişmelerden dolayı malumdur ki resmi bayram kutlamaları askıdadır.

MEB okulları resmi bayramlarda 2 gün tatil ederken şimdilerde tek güne indi. Çünkü bayram kutlamalarında çocuklar gençler yoruluyorlardı. Artık kutlama ve yorgunluk kalmadığı için müteakkabindeki tatile de ihtiyaç duyulmuyor.

 Daha 20 yıl öncesine kadar TRT’de farklı ülkelerden gelen çocukları izlerdik. Öğrenciler yürüyüş yaparlardı ana caddelerde, sahaları stadları doldururlardı her şehirde.

Ülkemizden yayılan tüm Dünyaya emsal olan çocuk Bayramı 2. Plana itilirken peki dinimiz çocuğa nasıl bakıyor.

Dinimiz çocuklara değer veriyor. Onları bir bireymiş gibi kabul edip Allah’ın evine kabul ediyor. Çocukların camilere gelmelerini arka saflarda durmalarını ibadetlere alışmalarını istiyor.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) kuşu ölen küçük bir çocuğa taziye bildiriyor üzüntüsünü hafifletmek için.

Dinimizin de öngördüğü gibi bizler de küçüklere önem vermeliyiz. Ve hepimizin içinden o masum saf yıllara geri dönmek gelmiyor mu çocuklarımıza bakarken:

Gökyüzüne merdiven kursam çıksam sevgiden

Yıldız alsam saçıma taksam ayna olsa aydedem

Bulutlarla oynasam güneşe dokunmasam

Yağmur olsam toprağa düşsem çocuk olsam yeniden

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.