Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1219+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

AŞKA YOLCULUK

            Çağımızda insanın, insanlığın karşısına geçim sıkıntısı çıkıyor.             Maddi kaygılarla Dünyalık menfaat Amerika’da da olsa Avrupa’da da olsa; kişinin gözüne gelmiyor.             Gerekirse 20 saatlik yol gidiyor çalışmak için Dünya metaının peşindeki bir kişi.             İnsan geçici maddi çıkarları için her yola girecekken dininin yolunu takip etmek için çok kısa bir zamanını ayırmıyor. Bunu yapmak zoruna gidiyor.             Misalen cennet ehli sayılırken sarih bir şekilde “Kalbi mescitlere bağlı olanlar” diye müjde veriliyor.             Veyahut da "Yeryüzünde sıkışınca yer altındakilerden yardım isteyin” diye yol gösteriyor Resulullah Hadisi şeriflerinde.            Nasıl yardım istenilecek: orada medfun mübarek zat hürmetine Allah’tan isteyebilir kişi kendi muradını             Türbe ziyareti yapılabilir üst paragrafta aktardığım biçimde. Veyahut hayatta olan bir Allah c.c. dostu âlim zata müracaat edilebilir dertlerin devası için.             Bu manevi ziyaretleri yapmak, dua kapılarını çalmak insanın zoruna gidiyor. Nefsine ağır geliyor.             Âdemoğlu nisyan halindedir. İmanı zayıf olanlar, üşeniyorlar. Ya da Şeytan onlara vesvese ile engel oluyor. Hakk yolunda adım atmak nasip olmuyor böylece kişiye.             Üşenmemek, mücadele etmek, iman davasında yol yürümek gerek; mescitlere, camilere, Allah’ın evlerine, Allah c.c. dostlarına yönelerek.
Ekleme Tarihi: 29 Haziran 2021 - Salı

AŞKA YOLCULUK

            Çağımızda insanın, insanlığın karşısına geçim sıkıntısı çıkıyor.

            Maddi kaygılarla Dünyalık menfaat Amerika’da da olsa Avrupa’da da olsa; kişinin gözüne gelmiyor.

            Gerekirse 20 saatlik yol gidiyor çalışmak için Dünya metaının peşindeki bir kişi.

            İnsan geçici maddi çıkarları için her yola girecekken dininin yolunu takip etmek için çok kısa bir zamanını ayırmıyor. Bunu yapmak zoruna gidiyor.

            Misalen cennet ehli sayılırken sarih bir şekilde “Kalbi mescitlere bağlı olanlar” diye müjde veriliyor.

            Veyahut da "Yeryüzünde sıkışınca yer altındakilerden yardım isteyin” diye yol gösteriyor Resulullah Hadisi şeriflerinde.

           Nasıl yardım istenilecek: orada medfun mübarek zat hürmetine Allah’tan isteyebilir kişi kendi muradını

            Türbe ziyareti yapılabilir üst paragrafta aktardığım biçimde. Veyahut hayatta olan bir Allah c.c. dostu âlim zata müracaat edilebilir dertlerin devası için.


            Bu manevi ziyaretleri yapmak, dua kapılarını çalmak insanın zoruna gidiyor. Nefsine ağır geliyor.

            Âdemoğlu nisyan halindedir. İmanı zayıf olanlar, üşeniyorlar. Ya da Şeytan onlara vesvese ile engel oluyor. Hakk yolunda adım atmak nasip olmuyor böylece kişiye.

            Üşenmemek, mücadele etmek, iman davasında yol yürümek gerek; mescitlere, camilere, Allah’ın evlerine, Allah c.c. dostlarına yönelerek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.