Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1690+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

ALLAH'IN (c.c.) BİR GÜZEL KULU

Geçen hafta sözelci bir Hocamızı ve o eski zamanları yad etmiştik. Bu hafta da aynı dönemden sayısalcı bazı Hocalarımızdan bahsedeceğim konuya başlamışken. Sayısalcı Hocamıza o yılların bir sinema aktörünün lakabını takmıştık ve benziyordu da hakikaten. "D...." aşağı "D....." yukarı öğrenci velileri bile o lakapla hitap ediyordu. Öğrenci velileri nereden mi tanıyordu. Çünkü Hoca öğrencilerin evlerini velilerin işyerlerini ziyaret ediyordu. Hiç unutmam bir defasında ameliyat olan bir öğrencinin gün aşırı evine gidip haftalarca ders verdi. Okuldan arta kalan zamanlarda çalıştığı dershaneye yanına giden öğrencileri kantine çıkartır yedirir içirir öyle uğurlardı. Derse, çalışkanlığa meyli olanlara ön ayak olur dershaneye yazdırırdı. Durumu olmayanlar gider dershanedeki Hocaları bedava dinlerdi Hocanın sayesinde. Bazen gün boyunca bir odaya oturur öğrencilerin sorularını yanıtlardı derse dair. Hocamız ve Hocalarımız 28 Şubat sonrasında oluşan post modern baskılar altında ezilenlerin gizli kahramanlarıydı. İşte bu yüzden adlarının bir önemi yok. Allah'ın (c.c.) güzel kulları onlar.    
Ekleme Tarihi: 10 Ağustos 2018 - Cuma

ALLAH'IN (c.c.) BİR GÜZEL KULU

Geçen hafta sözelci bir Hocamızı ve o eski zamanları yad etmiştik. Bu hafta da aynı dönemden sayısalcı bazı Hocalarımızdan bahsedeceğim konuya başlamışken.

Sayısalcı Hocamıza o yılların bir sinema aktörünün lakabını takmıştık ve benziyordu da hakikaten. "D...." aşağı "D....." yukarı öğrenci velileri bile o lakapla hitap ediyordu.

Öğrenci velileri nereden mi tanıyordu. Çünkü Hoca öğrencilerin evlerini velilerin işyerlerini ziyaret ediyordu.

Hiç unutmam bir defasında ameliyat olan bir öğrencinin gün aşırı evine gidip haftalarca ders verdi.

Okuldan arta kalan zamanlarda çalıştığı dershaneye yanına giden öğrencileri kantine çıkartır yedirir içirir öyle uğurlardı.

Derse, çalışkanlığa meyli olanlara ön ayak olur dershaneye yazdırırdı. Durumu olmayanlar gider dershanedeki Hocaları bedava dinlerdi Hocanın sayesinde.

Bazen gün boyunca bir odaya oturur öğrencilerin sorularını yanıtlardı derse dair.

Hocamız ve Hocalarımız 28 Şubat sonrasında oluşan post modern baskılar altında ezilenlerin gizli kahramanlarıydı. İşte bu yüzden adlarının bir önemi yok. Allah'ın (c.c.) güzel kulları onlar.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.