AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

ALLAH’A VARAN YOL

İmam Hatip Hocası Osman ÇOLAK 2000’li yıllarda bir dersinde şöyle der: “Bütün yollar Allah’a çıkar”             Tarikat da yol demektir. Osmanlı döneminde tarikatlarda tıp, astronomi, hattatlık, çiçekçilik, musiki vb. gibi ilim, sanat meslek dalları gelişmiştir.             Ehl-i turuk dergâhlar, Güzel Sanatlar Merkezi, Şifahane, yolcuların konakladığı hanlar olmuşlardır.             Zikirlerini açık yapanlar turuk-u Cehriye olup Hz. Ali’ye dayanırlar. Bunların zikri ayakta yapanlarına da turuk-u Kıyamiyye denir.             Zikirlerini gizli yapanlara ise turuk-u hafiyye denir. Bu yol da(Nakşibendilik) Hz. Ebubekir’e dayanır.            İnşallah Allah-u Teala bize yardım etsin. En efdal en pürüzsüz, yolları bizlere nasip etsin.            Yüce Mevla Peygamberin s.a.v. yolundan ayırmasın, Seydaların(Hocaların) yolundan ayırmasın. Bizler de dua edelim. Allah c.c. yardımcımız olsun.            “Bizi doğru yola ilet, nimet verdiklerinin yoluna, gazaba uğrayanların ve sapıtanların değil”(Fatiha / 6-7)
Ekleme Tarihi: 07 Eylül 2021 - Salı

ALLAH’A VARAN YOL

İmam Hatip Hocası Osman ÇOLAK 2000’li yıllarda bir dersinde şöyle der: “Bütün yollar Allah’a çıkar”

            Tarikat da yol demektir. Osmanlı döneminde tarikatlarda tıp, astronomi, hattatlık, çiçekçilik, musiki vb. gibi ilim, sanat meslek dalları gelişmiştir.

            Ehl-i turuk dergâhlar, Güzel Sanatlar Merkezi, Şifahane, yolcuların konakladığı hanlar olmuşlardır.

            Zikirlerini açık yapanlar turuk-u Cehriye olup Hz. Ali’ye dayanırlar. Bunların zikri ayakta yapanlarına da turuk-u Kıyamiyye denir.

            Zikirlerini gizli yapanlara ise turuk-u hafiyye denir. Bu yol da(Nakşibendilik) Hz. Ebubekir’e dayanır.

           İnşallah Allah-u Teala bize yardım etsin. En efdal en pürüzsüz, yolları bizlere nasip etsin.

           Yüce Mevla Peygamberin s.a.v. yolundan ayırmasın, Seydaların(Hocaların) yolundan ayırmasın. Bizler de dua edelim. Allah c.c. yardımcımız olsun.

           “Bizi doğru yola ilet, nimet verdiklerinin yoluna, gazaba uğrayanların ve sapıtanların değil”(Fatiha / 6-7)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.