Vekil Dusak: Şanlıurfa, Bölgesel Ticaretin Yükselen Merkezi Olacak
Vekil Dusak: Şanlıurfa, Bölgesel Ticaretin Yükselen Merkezi Olacak
Abdurrahim Dusak, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 20-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Rakka ve Halep temaslarını değerlendirdi.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dusak, milletvekilleri, belediye başkanları, kamu kurum temsilcileri, oda başkanları, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yapılan ziyaretlerin, Şanlıurfa’nın geleceği açısından tarihi bir adım olduğunu söyledi.
Bölgede yeni bir ekonomik dönemin başladığını belirten Dusak, ticaret yollarının yeniden şekillendiğini, ekonomik dengelerin yeniden kurulduğunu ifade ederek, “Şanlıurfa’nın bu süreçte kenarda kalma lüksü yok. Şehrimiz üretim, lojistik ve bölgesel kalkınmanın merkezlerinden biri olmaya adaydır” dedi.
Akçakale Sınır Kapısı’nın pasaportla geçişe açılmasının tarihi bir eşik olduğunu vurgulayan Dusak, bu gelişmenin ticaretin canlanması, üretimin büyümesi ve istihdamın artması açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
Dusak, Rakka ve Halep’te gerçekleştirilen görüşmelerde Şanlıurfa’nın üretim gücü, sanayi altyapısı, tarımsal kapasitesi ve stratejik konumunun güçlü şekilde anlatıldığını belirterek, Suriye’nin yeniden inşa sürecinde Şanlıurfa’nın aktif rol üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.
Şehrin tüm dinamiklerine birlik çağrısında bulunan Dusak, ortak akıl ve iş birliğiyle Şanlıurfa’nın bölgenin yükselen ticaret, üretim ve lojistik merkezi haline geleceğini söyledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.