Şanlıurfa’ya “Ortadoğu Kültür Merkezi” Önerisi
Şanlıurfa’ya “Ortadoğu Kültür Merkezi” Önerisi
Şanlıurfa Şûrası, kentte gençlerin kütüphane ihtiyacına dikkat çekerek kapsamlı bir kültür merkezi projesi önerisinde bulundu. Yapılan açıklamada, Şanlıurfa’da hem eğitim hem de kültürel faaliyetlere hizmet edecek büyük ölçekli bir merkezin eksikliğinin hissedildiği vurgulandı.
Şûra tarafından yapılan öneride, gençlerin ders çalışabileceği modern kütüphanelerin yanı sıra konferans, panel, çalıştay ve seminerlerin düzenlenebileceği çok amaçlı alanların yer aldığı bir kültür merkezinin inşa edilmesi gerektiği ifade edildi. Aynı zamanda tiyatro ve sinema gibi sanatsal faaliyetlerin de bu merkezde gerçekleştirilebileceği belirtildi.
Açıklamada, kentteki gençlerin kütüphane ihtiyacının açık bir şekilde ortada olduğu belirtilirken, mevcut imkanların yetersiz kaldığına dikkat çekildi. Bu eksikliğin giderilmesiyle birlikte gençlerin daha verimli bir eğitim ortamına kavuşacağı kaydedildi.
Şanlıurfa’nın tarihsel ve kültürel zenginliğine vurgu yapılan açıklamada, kentin Ortadoğu’nun adeta bir kültür mozaiği olduğu ifade edilerek, “Ortadoğu Kültür Merkezi”nin Şanlıurfa’da hayata geçirilebileceği önerisi paylaşıldı.
Şanlıurfa Şûrası, yapılacak bu yatırımın hem gençlerin gelişimine katkı sağlayacağını hem de kentin kültürel kimliğini güçlendireceğini belirterek, yetkilileri projeye destek vermeye davet etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.