Mehmet Fethi AKTÜRK
Köşe Yazarı
Mehmet Fethi AKTÜRK
 

Şanlıurfa'da fırıncı olmak

Şanlıurfa’da Ramazan ayı ile birlikte her gün vatandaşın getirdiği yüzlerce lahmacun, tava ve tepsi yemeği sıcakla boğuşarak pişirmek zorunda fırıncılar vatandaşlardan az insaf bekliyor. Türkiye”de yemek yapma konusunda kadınların en şanslı, en rahat ettikleri illerin başında Şanlıurfa gelmektedir. 40-50 yıl öncesi patates, patlıcan, domates, biber gibi sebzelerle fırına giden bu tepsilerin yerini son yıllarda evdeki ocakta pişen çok yemeklerde dahil ediliyor. Karaköprü”de  Bakışmaz pide ve lahmacun fırını işletmecisi Yusuf Bakışmaz “45 yıl emek veren babamdan devraldığımız mesleği devam ettirirken yaşadığımız en sıkıntılı konulardan birisi de ramazan ayında iftara 3-5 dk kala hazır olunmasını istenilen lahmacun ve tepsilerdir. Zaten iftar saatine getirilen ortalama 30-40 tepsinin dışında 4-5 kişi de lahmacun getirip iftardan hemen önce sıcak olarak istemesi bizi zor duruma sokuyor, bazen 15-16 saat kadar çalıştığımız mesleğimizin ölmemesinine ve saygı gösterilmesine memnuniyet duyarız” diye konuştu.
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2023 - Perşembe

Şanlıurfa'da fırıncı olmak

Şanlıurfa’da Ramazan ayı ile birlikte her gün vatandaşın getirdiği yüzlerce lahmacun, tava ve tepsi yemeği sıcakla boğuşarak pişirmek zorunda fırıncılar vatandaşlardan az insaf bekliyor.

Türkiye”de yemek yapma konusunda kadınların en şanslı, en rahat ettikleri illerin başında Şanlıurfa gelmektedir. 40-50 yıl öncesi patates, patlıcan, domates, biber gibi sebzelerle fırına giden bu tepsilerin yerini son yıllarda evdeki ocakta pişen çok yemeklerde dahil ediliyor.

Karaköprü”de  Bakışmaz pide ve lahmacun fırını işletmecisi Yusuf Bakışmaz “45 yıl emek veren babamdan devraldığımız mesleği devam ettirirken yaşadığımız en sıkıntılı konulardan birisi de ramazan ayında iftara 3-5 dk kala hazır olunmasını istenilen lahmacun ve tepsilerdir. Zaten iftar saatine getirilen ortalama 30-40 tepsinin dışında 4-5 kişi de lahmacun getirip iftardan hemen önce sıcak olarak istemesi bizi zor duruma sokuyor, bazen 15-16 saat kadar çalıştığımız mesleğimizin ölmemesinine ve saygı gösterilmesine memnuniyet duyarız” diye konuştu.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.