Mehmet Fethi AKTÜRK
Köşe Yazarı
Mehmet Fethi AKTÜRK
 

DEPREMİN SESSİZ KAHRAMANLARI...

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye genelinde deprem bölgesine başta devlet olmak üzere sivil toplum kuruluşları (stk), dernekler, belediyeler, şirketler ve gönüllüler kurtarma yardım çalışmalarına katıldılar. İlk günlerde muazzam bir yardımlaşma örneği tüm dünyanın dikkatini çekti, hayretler içersinde kenetlenmemize şahit oldular.  Tabi deprem bölgesine sadece show için gidip 3-5 fotoğraf ve video çekip ayrılanları da, devletin tüm gücünü kullandığı halde devlet burda yok, yardım yok diyenleri de halkımız unutmayacak. Türk milletinin bugüne kadar yaşadığı en büyük felaketin üzerinden 47 gün geçti.  Devlet afet bölgesinde varlığını eksiltmeden devam ettiği bu günlerde çoğu stk”lar, gönüllüler evlerine döndüler.  İlk günden bugüne kadar halen kalben, özveriyle hafta içi çalıştığı kurumun görevlendirmesi ile hafta sonu da kendi imkanlarıyla ailesinide yanına alarak, bazen de gönüllü arkadaşları ile aralarında para toplayarak komşu il Adıyaman”a koşuyorlar.  Türk Telekom Şanlıurfa müdürlüğünde çalışan Hüseyin Hülagü kendi aracıyla depremzelere acil ihtiyaç olan malzemeler, hijyen, yiyecek, çocuklara oyuncak, gıda gibi anlık gerekli olan ihtiyaçları karşılayarak deprem bölgesindeki insanlarımızın yalnız olmadığını hep birlikte bu acı günlerimizin geçeceğini göstermiş oldu. Milletimizin yardımsever olduğunun Hüseyinlerin, Mehmetlerin varlığını görmek, bilmek bizlere daha da güç veriyor.  Sağolasın, var olasın Hüseyin Hülagü.  
Ekleme Tarihi: 29 Mart 2023 - Çarşamba

DEPREMİN SESSİZ KAHRAMANLARI...

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye genelinde deprem bölgesine başta devlet olmak üzere sivil toplum kuruluşları (stk), dernekler, belediyeler, şirketler ve gönüllüler kurtarma yardım çalışmalarına katıldılar.

İlk günlerde muazzam bir yardımlaşma örneği tüm dünyanın dikkatini çekti, hayretler içersinde kenetlenmemize şahit oldular. 

Tabi deprem bölgesine sadece show için gidip 3-5 fotoğraf ve video çekip ayrılanları da, devletin tüm gücünü kullandığı halde devlet burda yok, yardım yok diyenleri de halkımız unutmayacak.

Türk milletinin bugüne kadar yaşadığı en büyük felaketin üzerinden 47 gün geçti. 

Devlet afet bölgesinde varlığını eksiltmeden devam ettiği bu günlerde çoğu stk”lar, gönüllüler evlerine döndüler. 

İlk günden bugüne kadar halen kalben, özveriyle hafta içi çalıştığı kurumun görevlendirmesi ile hafta sonu da kendi imkanlarıyla ailesinide yanına alarak, bazen de gönüllü arkadaşları ile aralarında para toplayarak komşu il Adıyaman”a koşuyorlar. 

Türk Telekom Şanlıurfa müdürlüğünde çalışan Hüseyin Hülagü kendi aracıyla depremzelere acil ihtiyaç olan malzemeler, hijyen, yiyecek, çocuklara oyuncak, gıda gibi anlık gerekli olan ihtiyaçları karşılayarak deprem bölgesindeki insanlarımızın yalnız olmadığını hep birlikte bu acı günlerimizin geçeceğini göstermiş oldu.

Milletimizin yardımsever olduğunun Hüseyinlerin, Mehmetlerin varlığını görmek, bilmek bizlere daha da güç veriyor.  Sağolasın, var olasın Hüseyin Hülagü.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Akın karabağ
(02.04.2023 20:38 - #239)
Yazmak zor bir iştır. Orman yanıyor ve ormanda yaşayan tüm hayvanlar yangına bakıyor. Orda bir serçe gölden ağziyla su alıyor ve yangının üstüne atıyor. Diger hayvankar gülüyor ve diyorlar ki, bununla orman sönmezki...serce diyor sönmesi için degil, ben elimden geleni yapıyorum. Bu tür afetlerde herkes elinden geleni yapmasi, insani bir görevdir. İste burada insan oğlu ile insan arasında ki fark belli oluyor. Nezninizde iyilik iyidir diyen herkese selam olsun..
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.