NECDET ŞANSAL
Köşe Yazarı
NECDET ŞANSAL
 

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ- 11

S- Her şeyden evvel bize lazım olan nedi? C- doğruluk. S- Daha? C- Yalan söylememek. S- Sonra C- Sabır, sebat, samimyet ve dayanışmadır. S- Yalnız bunlar mı C- Evet S- Neden? C- Küfür yalandır, iman doğruluktur. Şu toplumsal bunalım kafi değil midir ki, hayatımızın mutluluğu, imanın, doğruluğun, dayanışmanın sonucunda olacaktır. S- Evvel başta olanlar islah olmalı. C- Evet, Reisleriniz, malınızı ceplerine hapsettikleri gibi, akıllarınızı da ya ceplerine almışlar veya bilinçlerine hapsetmişler. Öyle ise onların yanındaki akıllarınızla konuşacağım. Ey başta olan başkanlar, yöneticiler, tembelce anlayıştan sakının. İşinizi birbirinize havale etmeyın. Elinizdeki mal ve aklımızla bize hizmet ediniz. Zaten siz ücretinizi almışsınız. yoksullardan başka ücret, vergi istemeyın. Eğer imanlı iseniz, gerçekten millete hizmet etmek istiyorsanız, işte şimdi hizmet vaktidir. Velhasıl: İslam uyandı ve uyanıyor. Kötülüğü kötülük olarak, iyiliği iyilik olarak biliyorlar. Evet şimdi şu aşiretler topluluğunu tövbe ettiren, doğru yola sevk etiren işte bu bilinç ve imandır. Çağımız şek şüpheden arınıp imanı kurtarma çağıdır. Lakin siz ey Kürdler, ey aşiretler, yaratılış ve karekteriniz bozulmadığı için İslamiyetin kudsi milletine daha yakınsınız. Seyahatimde beni tanımayanlar kıyafetime bakıp beni tacir zannettiklerinden derlerdi ki. S- Tacir misin? Evet tacirim, hem de kimyagerim. S- Nasıl? C- İki madde var karıştırıyorum. Biri şifa veren, biri aydınlatan ışık veren elektirik ortaya çıkar. S- Nerede bulunur? C- Medeniyet ve fazilet çarşısında; cephesinde insan yazılı, iki ayak üstünde olan, sandıkta ki ; üstünde kalb yazılan, siyah veya pırlanta gibi parlak olan kutudadır. S- İsimleri nedir? C- İman, sevgi, samimyet, kutsalık. Ceridey-i seyyare Ebu la -şey, ibnü'z-zaman ehu'l acaip, ibnü ammi'l - garaib Saidü'l Kürdi en- Nursi Devam edecek
Ekleme Tarihi: 11 Temmuz 2023 - Salı

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ- 11

S- Her şeyden evvel bize lazım olan nedi?

C- doğruluk.

S- Daha?

C- Yalan söylememek.

S- Sonra

C- Sabır, sebat, samimyet ve dayanışmadır.

S- Yalnız bunlar mı

C- Evet

S- Neden?

C- Küfür yalandır, iman doğruluktur. Şu toplumsal bunalım kafi değil midir ki, hayatımızın mutluluğu, imanın, doğruluğun, dayanışmanın sonucunda olacaktır.

S- Evvel başta olanlar islah olmalı.

C- Evet, Reisleriniz, malınızı ceplerine hapsettikleri gibi, akıllarınızı da ya ceplerine almışlar veya bilinçlerine hapsetmişler. Öyle ise onların yanındaki akıllarınızla konuşacağım.

Ey başta olan başkanlar, yöneticiler, tembelce anlayıştan sakının. İşinizi birbirinize havale etmeyın. Elinizdeki mal ve aklımızla bize hizmet ediniz. Zaten siz ücretinizi almışsınız. yoksullardan başka ücret, vergi istemeyın. Eğer imanlı iseniz, gerçekten millete hizmet etmek istiyorsanız, işte şimdi hizmet vaktidir.

Velhasıl: İslam uyandı ve uyanıyor. Kötülüğü kötülük olarak, iyiliği iyilik olarak biliyorlar.

Evet şimdi şu aşiretler topluluğunu tövbe ettiren, doğru yola sevk etiren işte bu bilinç ve imandır. Çağımız şek şüpheden arınıp imanı kurtarma çağıdır.

Lakin siz ey Kürdler, ey aşiretler, yaratılış ve karekteriniz bozulmadığı için İslamiyetin kudsi milletine daha yakınsınız.

Seyahatimde beni tanımayanlar kıyafetime bakıp beni tacir zannettiklerinden derlerdi ki.

S- Tacir misin?

Evet tacirim, hem de kimyagerim.

S- Nasıl?

C- İki madde var karıştırıyorum. Biri şifa veren, biri aydınlatan ışık veren elektirik ortaya çıkar.

S- Nerede bulunur?

C- Medeniyet ve fazilet çarşısında; cephesinde insan yazılı, iki ayak üstünde olan, sandıkta ki ; üstünde kalb yazılan, siyah veya pırlanta gibi parlak olan kutudadır.

S- İsimleri nedir?

C- İman, sevgi, samimyet, kutsalık.

Ceridey-i seyyare Ebu la -şey, ibnü'z-zaman ehu'l

acaip, ibnü ammi'l - garaib Saidü'l Kürdi en- Nursi

Devam edecek

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.