Hüseyin  Zerraki
Köşe Yazarı
Hüseyin Zerraki
 

HAZRETİ İMAM ALİ (K.V)' DEN

Resulullah (s.a.v.) buyurdular:   Kiyamet gününde dört süvariden başka süvari yoktur Ensardan bir zat; Annem babam sana feda olsun ya resulallah ! Yanındakiler kimler diye sorduğunda?   Resulullah şöyle buyurdular:"Allah'ın Nâkası Burak'ın üzerinde ben Nâkatullah üzerinde kardeşim Salih, Nâkatul-gadbâ üzerinde amcam Hamza,ve Cennet Develerının birinin üzerinde Kardeşim Ali,elinde livâulhamd bayrağı ile Rabbül Âlemin'in arşı önünde durur,Lâilahe illallah Muhammeddün Resulullah der.   Bunu seyreden Âdemoğulları,Bu  ancak bir melek-i mukarrep veya Nebiyy-i Mürselin veya Rabbul-Âlemin'in arşının  taşıyıcılarından biri-dır derlerler.Arşın derinliklerinden bir münâdi nidâ eder:   Eyy Âdem oğulları ! "O'ne bir Melek-i Mukarrep,ne'de bir Nebiyy-i Mürselindır, ne'de  arşın taşıyıcılarındandır...   O,Sıddik-i Ekber Ali Bin.Ebu Talip'dır."   KAYNAK:Şemsettin Yeşil Hz.Muhammed (s.a.v.)Âli Abâ Meveddet pınarları 6.baskı
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2021 - Pazartesi

HAZRETİ İMAM ALİ (K.V)' DEN

Resulullah (s.a.v.) buyurdular:

 

Kiyamet gününde dört süvariden başka süvari yoktur Ensardan bir zat; Annem babam sana feda olsun ya resulallah ! Yanındakiler kimler diye sorduğunda?

 

Resulullah şöyle buyurdular:"Allah'ın Nâkası Burak'ın üzerinde ben Nâkatullah üzerinde kardeşim Salih, Nâkatul-gadbâ üzerinde amcam Hamza,ve Cennet Develerının birinin üzerinde Kardeşim Ali,elinde livâulhamd bayrağı ile Rabbül Âlemin'in arşı önünde durur,Lâilahe illallah Muhammeddün Resulullah der.

 

Bunu seyreden Âdemoğulları,Bu  ancak bir melek-i mukarrep veya Nebiyy-i Mürselin veya Rabbul-Âlemin'in arşının  taşıyıcılarından biri-dır derlerler.Arşın derinliklerinden bir münâdi nidâ eder:

 

Eyy Âdem oğulları ! "O'ne bir Melek-i Mukarrep,ne'de bir Nebiyy-i Mürselindır, ne'de  arşın taşıyıcılarındandır...

 

O,Sıddik-i Ekber Ali Bin.Ebu Talip'dır."

 

KAYNAK:Şemsettin Yeşil Hz.Muhammed (s.a.v.)Âli Abâ Meveddet pınarları 6.baskı

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.