Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ZİRAA URFA. ESKİ HAMAM. ESKİ TAS

Şanlıurfa ilinin meşhur gazelhanların dile getirdiği bu türkünün gerçekleri aynen Şanlıurfa ilinde uygulanmaktadır. Şanlıurfa ilinde ki yönetimlerim yöneticilerin değişmeyen yönleriyle sistem matik olarak aynen bu başlık gibi değişmek bilmeyen şekilde idareve yönetilmektedir. geçmişten günümüze göre geçmiş asırlarda dünyanın eğitim merkezi olan şehrimizin gelindiği şuandaki noktaya bakın ülkemin eğitimsizlikte en son sırada yer almaktadır. bu eğitimsizlikle halkızı eğitimsiz bırakmasına mani olan sistemlerdir. Eğitim sistemin başındaki kişilerin özelikle ilimizin eğitimsizleşmesini sağlamak için çaba sarf edip halkımızın eğitimsiz kalmasıyla devletime karşı düşman kılı ilegal güçlerin emrine girmesini sağlayan politik eylemlerin göstergesidir. Geçmişte bu şekille Doğu ve Güney Doğu illerinde halkı vatandaşları bu yöntemle çok büyük mağdur edip halkı resmen dağlara yönlendirdiler. şehir merkezinde kalan vatandaşlara gençleri madde ve illegal yoları aşılamaya yönlendirdiler. 1980 lı yıllarda ülkemde özelikle Doğu ve Güney Doğu bölgesinde ki insanların geneli 1980 yıllarında madde ve ilegal bilmeyen gençlik şimdi madde ve ilagal işlerden başka işler bilmeyecek duruma getirildi. İlimizde sağlık sektörü aynı eski hamam, eski tas devam ediyor. Sağlık sektörün değişimi olmadığı gibi geçmişte sırf vurgunculuk yapan bu sektörün özellerine resmen şehirin sağlık sektörü devredilmiş ve onların idaresine bırakılıp adeta sağlık sektörü bir rant mekanizması gibi çalıştırmaya bırakılmıştı. Şimdi değişen ne hiç fark edilmiyor. Şuandaki sağlık sistemin başındaki kişilerin yine geçmişteki gibi ilimizdeki sağlık sektörün devletin hükümetin görevi değil imiş gibi davranıp sağlıktaki eksiklikleri gidermeye değilde bırakın öyle kalsın diyen zihniyetler ile yola devam etmekteyiz. ilimde belediyecilik derseniz o konuyu hiç açmayuın derim olmayan bir kurumun varlığı ve yönetimini bana hiç sormayın? Şanlıurfa belediyecilik tamamen yok ve işleyişinde mühatab olunacak şahsiyetlerin de olmadığı resmen görülmektedir. Şanlıurfa ilinin maneviyatıyla, kültürüyle, tarihi dokusuyla, kutsal makamlarıyla, taihe ışık tutan şehire yakışmayan bir yönetim anlayışıyla yönetilip idare edilmesi içler acısı vermektedir. Böylesi bir şehirin böylesi yönetim ve idarcilerinin varlığı ile içler acısı vermektedir. Bunların birde Ankara'da bulunan mecliste sözcülerimiz olan hele birde milletvekilleri olan şahsiyetler hele onları bana hiç demeyin. Milletvekili olarak seçilmiş olan bu kişilerin bir gün çıkıp Şanlıurfa ilim için bir talep veya bir atılım yapmışlar mı? İlimdeki bir çok resmi kurumların yerleşkesi kurumların binalarının olmadığını bu kurumlarımızı islah edelim diye bilmişler mi? Birgün çıkıp ilimize gerekli önem ve ehemiyetin verilmediğini dile getirebilmişler mi? işte şimdi tam zamanı Ziraa Urfa eski hamam eski tas he camın.           
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2019 - Pazartesi

ZİRAA URFA. ESKİ HAMAM. ESKİ TAS

Şanlıurfa ilinin meşhur gazelhanların dile getirdiği bu türkünün gerçekleri aynen Şanlıurfa ilinde uygulanmaktadır.

Şanlıurfa ilinde ki yönetimlerim yöneticilerin değişmeyen yönleriyle sistem matik olarak aynen bu başlık gibi değişmek bilmeyen şekilde idareve yönetilmektedir.

geçmişten günümüze göre geçmiş asırlarda dünyanın eğitim merkezi olan şehrimizin gelindiği şuandaki noktaya bakın ülkemin eğitimsizlikte en son sırada yer almaktadır. bu eğitimsizlikle halkızı eğitimsiz bırakmasına mani olan sistemlerdir. Eğitim sistemin başındaki kişilerin özelikle ilimizin eğitimsizleşmesini sağlamak için çaba sarf edip halkımızın eğitimsiz kalmasıyla devletime karşı düşman kılı ilegal güçlerin emrine girmesini sağlayan politik eylemlerin göstergesidir. Geçmişte bu şekille Doğu ve Güney Doğu illerinde halkı vatandaşları bu yöntemle çok büyük mağdur edip halkı resmen dağlara yönlendirdiler. şehir merkezinde kalan vatandaşlara gençleri madde ve illegal yoları aşılamaya yönlendirdiler. 1980 lı yıllarda ülkemde özelikle Doğu ve Güney Doğu bölgesinde ki insanların geneli 1980 yıllarında madde ve ilegal bilmeyen gençlik şimdi madde ve ilagal işlerden başka işler bilmeyecek duruma getirildi.

İlimizde sağlık sektörü aynı eski hamam, eski tas devam ediyor.

Sağlık sektörün değişimi olmadığı gibi geçmişte sırf vurgunculuk yapan bu sektörün özellerine resmen şehirin sağlık sektörü devredilmiş ve onların idaresine bırakılıp adeta sağlık sektörü bir rant mekanizması gibi çalıştırmaya bırakılmıştı. Şimdi değişen ne hiç fark edilmiyor. Şuandaki sağlık sistemin başındaki kişilerin yine geçmişteki gibi ilimizdeki sağlık sektörün devletin hükümetin görevi değil imiş gibi davranıp sağlıktaki eksiklikleri gidermeye değilde bırakın öyle kalsın diyen zihniyetler ile yola devam etmekteyiz.

ilimde belediyecilik derseniz o konuyu hiç açmayuın derim olmayan bir kurumun varlığı ve yönetimini bana hiç sormayın? Şanlıurfa belediyecilik tamamen yok ve işleyişinde mühatab olunacak şahsiyetlerin de olmadığı resmen görülmektedir.

Şanlıurfa ilinin maneviyatıyla, kültürüyle, tarihi dokusuyla, kutsal makamlarıyla, taihe ışık tutan şehire yakışmayan bir yönetim anlayışıyla yönetilip idare edilmesi içler acısı vermektedir.

Böylesi bir şehirin böylesi yönetim ve idarcilerinin varlığı ile içler acısı vermektedir.

Bunların birde Ankara'da bulunan mecliste sözcülerimiz olan hele birde milletvekilleri olan şahsiyetler hele onları bana hiç demeyin. Milletvekili olarak seçilmiş olan bu kişilerin bir gün çıkıp Şanlıurfa ilim için bir talep veya bir atılım yapmışlar mı?

İlimdeki bir çok resmi kurumların yerleşkesi kurumların binalarının olmadığını bu kurumlarımızı islah edelim diye bilmişler mi? Birgün çıkıp ilimize gerekli önem ve ehemiyetin verilmediğini dile getirebilmişler mi?

işte şimdi tam zamanı Ziraa Urfa eski hamam eski tas he camın.   

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.