Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YİNE GÖÇ YİNE BUNALIM YİNE ÖLÜM

İşsizlik nedeniyle kendi öz memleketinden göç edip. Bir umut diyerekten belki bir sorunsuz bir şekilde belki diyerek kendisi ve ailesini yanına alarak gurbet ellere giden vatandaşım. Bir umut bir bekleyiş gurbet ellere gidip iş bakmakta olan derli bir o kadar kederli çaresiz olan hemşerilerim. Neden böyle bir durumda işte şimdi orasının esas konusu oradır. Ülkemin genelinde geçmişte tüm en güzel kurumlara kendi adamlarını yerleştiren kendi bünyesinde yetiştirmiş olduklarını ülkemin en güzel ve en yüksek maaş veren kurumlarına kendi elleriyle yerleştirip makam mevki sahibi yapan. Bir yapının gün yüzüne çıkan durumundan ne kadar ne kadar haksızlık vatandaşlarımın haklarını yedikleri ülkemin milletimin evlatlarına ne denli haksızlık ve hakaret etikleri gün yüzüne çıkınca insanlarımızın delirmesi geliyor. Bu hal böyle iken benim bölgemin sahipsiz kimsesiz zavallı insanı ne yapa bilir idi. Şimdi gelinen konum çok mu farklı düşünüyorsunuz? Benim gözlemimle benim kanaatimce hiçbir şey değişmedi değişmez de. Bakın şimdi bu yapı dediğimiz kişilerin bu bağlantıları uzantıları olan şahısların halen görevleri başında meclisimde olduktan sonra değişen bir şey olmadığını görmekteyim. Ülkemin en güvenilir ve en çok oy alan bir partinin hükümet olması ve bu partinin adının açıklaması bir o kadar beni düşündürmektedir. Adaletten söz edilirken ben mutlak bir düşünüyorum. Çünkü ben adıma riayet etmesem benim konuşmamda boş demektir. Ülkemin en saygın kurumu olan ve aynı zamanda bu kurum devletimin ülkemin vatandaşımın işsizliğine çözüm üretmek amacıyla kurulmuş ve bu kuruma sürekli istişareli bir şekilde iş istihdamları açmasına yardımcı olunacak durumlar yapması için var olan kurum. Bu kurumda işlerin nasıl döndüğünü biliyor musunuz? Geçmişte bu ülkemi kaosa sürükleyen darbecilerin yandaşlarına sürekli onların geneline hizmet ve yandaşlarına eğitim kurs adı altında nakit yardım akışını sağlayan kurum durumda idi. Ülkemin İş ve İşçi Bulma Kurumu olan İŞKUR’un bugünkü haliyle son durumu. Bu yetmedi şimdi değişen bir şey yok şimdide ülkemin en saygın ve en yüksek oyunu almış partinin il başkanları ve milletvekilleri aracılığı ile isim listesi gelirse o listedeki isimler İş’e alınır. O listede isimleri olmayan işe alınmıyor. Buna adalet deniliyor. İşe giremeyen zavallı vatandaşım göç edip bir umut ile iş bulma bir lokma ekmek nafakasının beşine düşen kardeşim düzen her yerde aynı olunca bulanıma girip intihar ediyor. Bunun tek sorumlusu adaletin adilce işlemediğinin net bir göstergesidir. Ülkemde düzen değişmedikçe halkım adaletin adil bir durumun olmadığını görmedikçe böylesi vakalar olmaya böylesi durumların devam edecektir.
Ekleme Tarihi: 23 Eylül 2016 - Cuma

YİNE GÖÇ YİNE BUNALIM YİNE ÖLÜM

İşsizlik nedeniyle kendi öz memleketinden göç edip. Bir umut diyerekten belki bir sorunsuz bir şekilde belki diyerek kendisi ve ailesini yanına alarak gurbet ellere giden vatandaşım.

Bir umut bir bekleyiş gurbet ellere gidip iş bakmakta olan derli bir o kadar kederli çaresiz olan hemşerilerim.

Neden böyle bir durumda işte şimdi orasının esas konusu oradır.

Ülkemin genelinde geçmişte tüm en güzel kurumlara kendi adamlarını yerleştiren kendi bünyesinde yetiştirmiş olduklarını ülkemin en güzel ve en yüksek maaş veren kurumlarına kendi elleriyle yerleştirip makam mevki sahibi yapan. Bir yapının gün yüzüne çıkan durumundan ne kadar ne kadar haksızlık vatandaşlarımın haklarını yedikleri ülkemin milletimin evlatlarına ne denli haksızlık ve hakaret etikleri gün yüzüne çıkınca insanlarımızın delirmesi geliyor.

Bu hal böyle iken benim bölgemin sahipsiz kimsesiz zavallı insanı ne yapa bilir idi.

Şimdi gelinen konum çok mu farklı düşünüyorsunuz?

Benim gözlemimle benim kanaatimce hiçbir şey değişmedi değişmez de.

Bakın şimdi bu yapı dediğimiz kişilerin bu bağlantıları uzantıları olan şahısların halen görevleri başında meclisimde olduktan sonra değişen bir şey olmadığını görmekteyim.

Ülkemin en güvenilir ve en çok oy alan bir partinin hükümet olması ve bu partinin adının açıklaması bir o kadar beni düşündürmektedir.

Adaletten söz edilirken ben mutlak bir düşünüyorum. Çünkü ben adıma riayet etmesem benim konuşmamda boş demektir.

Ülkemin en saygın kurumu olan ve aynı zamanda bu kurum devletimin ülkemin vatandaşımın işsizliğine çözüm üretmek amacıyla kurulmuş ve bu kuruma sürekli istişareli bir şekilde iş istihdamları açmasına yardımcı olunacak durumlar yapması için var olan kurum. Bu kurumda işlerin nasıl döndüğünü biliyor musunuz? Geçmişte bu ülkemi kaosa sürükleyen darbecilerin yandaşlarına sürekli onların geneline hizmet ve yandaşlarına eğitim kurs adı altında nakit yardım akışını sağlayan kurum durumda idi.

Ülkemin İş ve İşçi Bulma Kurumu olan İŞKUR’un bugünkü haliyle son durumu.

Bu yetmedi şimdi değişen bir şey yok şimdide ülkemin en saygın ve en yüksek oyunu almış partinin il başkanları ve milletvekilleri aracılığı ile isim listesi gelirse o listedeki isimler İş’e alınır. O listede isimleri olmayan işe alınmıyor. Buna adalet deniliyor. İşe giremeyen zavallı vatandaşım göç edip bir umut ile iş bulma bir lokma ekmek nafakasının beşine düşen kardeşim düzen her yerde aynı olunca bulanıma girip intihar ediyor. Bunun tek sorumlusu adaletin adilce işlemediğinin net bir göstergesidir.

Ülkemde düzen değişmedikçe halkım adaletin adil bir durumun olmadığını görmedikçe böylesi vakalar olmaya böylesi durumların devam edecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.