Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YİNE BİR CEZAEVİNDE YANGIN OLDU

Geçmiş günlerde yazmıştım börek gitmeyen tek cezaevleri. Ülkemizde ne garip değil mi? Bir araç içerisinde kaçak ürün yakalanır o araç gümrüklenir. Bir araç kaza yapar o araç suçlu diye bağlanır. Bir aracın muayenesi veya sigortası yenilenmemiş o araç trafikten men edilir. Hepsinden önemlisi bir şahısın borcu olur adına olan araç tutuklanır borcuna karşılık. Böyle bir işler için şehirlerin muhtelif yerlerinde özel şahsiyetlere ait alanlara üzerine birde yedi emin garaj denilip oraya o araçların tutuklamaları yapılır. Böylesi bir sistemin olduğu ülkede bu araçların sanki aklı beyni varda ey sahibim sen benim neden sigortamı yenilemiyorsun. Ey sahibim kaptanım sen bilmiyor musun ben kaçak madde taşımam. Beni illegal işlerinde koşuşturamasın. Diyecek bir araç daha yapılmadı. Böylesi bir durumlarda bu araçları trafikten men edilmesi, bu araçların işletmeleri özel şahsiyetlere ait olan garajlarda ülkem ekonomisinin çok yüksek fiyatlar ile orada tutuklaması günler geçmesi ile tutuklu aracın değer fiyatı nerde ise garaj parasını kurtaramayacak duruma gelmesinden doğan böylesi bir çarpıklığın adına ne demeli? Ülkemin en yüksek en güvenli korumalı otoparkların gündelik fiyatları bile bu yediemin garajların çeyrek fiyatları değildir. Bu garajların sahiplerinin geneli o bölgedeki trafik anlaşmalı işlerini içerden yürütüp o bölgede görev yapan arkadaşlarla içli dışlı bir samimiyet ile işleri oradan idame etmesini sağlıyorlar. Bu aralar işler kesat denildiğinde hemen o bölgede görev yapan arkadaşlar tutuklaması gereken araçların hemen işlemlerini hızlandırıp o arada danışıklı döğüşle işlerini idame etmekte oluyorlar. Bunun başlı neden mi? Ülkemdeki çarpık kanun ve yasa bu çarpıklığa bu keşmekeşliğe artık bir son vermemin zamanı geldi geçti sanırım. Konya ilinde yedi emin garajında çıkan yangından şimdi orada yanan araçların sahipleri ne durumda! Yanan araçlarına mı yansınlar. Yoksa imkânsızlıklar içerisinde olduğu şu günlerde ödemesini yapamadığı borçlarından dolayı araçlarının tutuklamalarına mı yansın! Yoksa bu sıradan garajların yediemin adı altında faaliyet gösteren garajların böylesine bakımsızlık denetimsizlik ve keşmekeşliklerine mi yansın. Bunların hepsinden önemlisi ülkemin zayi olan milli servetimizin böylesi yok yere heba olmasına müsaade edilen sistemin düzenin düzensizliğine mi yansın. Artık bunlara son vermemiz için gerekli ihtiyati tedbirleri alamızın zamanı geçtiğini yeniden bu yönde acilen bir yasa bir kanunun çıkarılması kaçınılmaz olduğunu bu yediemin garajlarında çürümeye kaderlerine bırakılmış olan milli servetlerimizi heba olmasına son vermemiz artık kaçınılmaz olduğunun kesin kanıtını dün yaşamış olduğumuz apaçık görülmüştür.
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2016 - Perşembe

YİNE BİR CEZAEVİNDE YANGIN OLDU

Geçmiş günlerde yazmıştım börek gitmeyen tek cezaevleri.

Ülkemizde ne garip değil mi? Bir araç içerisinde kaçak ürün yakalanır o araç gümrüklenir. Bir araç kaza yapar o araç suçlu diye bağlanır. Bir aracın muayenesi veya sigortası yenilenmemiş o araç trafikten men edilir.

Hepsinden önemlisi bir şahısın borcu olur adına olan araç tutuklanır borcuna karşılık. Böyle bir işler için şehirlerin muhtelif yerlerinde özel şahsiyetlere ait alanlara üzerine birde yedi emin garaj denilip oraya o araçların tutuklamaları yapılır.

Böylesi bir sistemin olduğu ülkede bu araçların sanki aklı beyni varda ey sahibim sen benim neden sigortamı yenilemiyorsun. Ey sahibim kaptanım sen bilmiyor musun ben kaçak madde taşımam. Beni illegal işlerinde koşuşturamasın. Diyecek bir araç daha yapılmadı.

Böylesi bir durumlarda bu araçları trafikten men edilmesi, bu araçların işletmeleri özel şahsiyetlere ait olan garajlarda ülkem ekonomisinin çok yüksek fiyatlar ile orada tutuklaması günler geçmesi ile tutuklu aracın değer fiyatı nerde ise garaj parasını kurtaramayacak duruma gelmesinden doğan böylesi bir çarpıklığın adına ne demeli?

Ülkemin en yüksek en güvenli korumalı otoparkların gündelik fiyatları bile bu yediemin garajların çeyrek fiyatları değildir.

Bu garajların sahiplerinin geneli o bölgedeki trafik anlaşmalı işlerini içerden yürütüp o bölgede görev yapan arkadaşlarla içli dışlı bir samimiyet ile işleri oradan idame etmesini sağlıyorlar. Bu aralar işler kesat denildiğinde hemen o bölgede görev yapan arkadaşlar tutuklaması gereken araçların hemen işlemlerini hızlandırıp o arada danışıklı döğüşle işlerini idame etmekte oluyorlar.

Bunun başlı neden mi? Ülkemdeki çarpık kanun ve yasa bu çarpıklığa bu keşmekeşliğe artık bir son vermemin zamanı geldi geçti sanırım.

Konya ilinde yedi emin garajında çıkan yangından şimdi orada yanan araçların sahipleri ne durumda! Yanan araçlarına mı yansınlar. Yoksa imkânsızlıklar içerisinde olduğu şu günlerde ödemesini yapamadığı borçlarından dolayı araçlarının tutuklamalarına mı yansın! Yoksa bu sıradan garajların yediemin adı altında faaliyet gösteren garajların böylesine bakımsızlık denetimsizlik ve keşmekeşliklerine mi yansın.

Bunların hepsinden önemlisi ülkemin zayi olan milli servetimizin böylesi yok yere heba olmasına müsaade edilen sistemin düzenin düzensizliğine mi yansın.

Artık bunlara son vermemiz için gerekli ihtiyati tedbirleri alamızın zamanı geçtiğini yeniden bu yönde acilen bir yasa bir kanunun çıkarılması kaçınılmaz olduğunu bu yediemin garajlarında çürümeye kaderlerine bırakılmış olan milli servetlerimizi heba olmasına son vermemiz artık kaçınılmaz olduğunun kesin kanıtını dün yaşamış olduğumuz apaçık görülmüştür.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.