Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YİNE BENİ HAKLI ÇIKARTILAR

2019 kültür miras yılı diye ülkemin değil dünyanın ilk tapınak merkezi dünyanın ilk şehirlerinden biri olan ilimdeki olmayan kültür müdürlükleri sizler yine beni haklı çıkardınız. Dünya biliyor ki dünyanın ilk medeniyetin ilk üniversitenin ilk inançların merkezi olan şehirdir Şanlıurfa şimdi bu kadar kültürel mirasa sahip olan şehirde neden kültür varlıklar araştırma ve kazı çalışmaları sempozyumu ve tanıtım toplantıları Şanlıurfa ilinde yapılmıyor? Şanlıurfa geçmişten günümüze turizm alanında hiçbir çalışma sergilemeyen sadece Şanlıurfa ilinde tabelası olan bir müdürlükten söz etmekteyiz. Ülkemin başkanı 2019 yılı kültürel miras olarak göbekli tepeyi söylerken benim ilimdeki ilgili kurumlar göbekli tepe ile bir laf ettiklerini duymuş değilim. Şanlıurfa ilindeki kültürel miraslar içinde nice yer alacak kültürel değerlere sahip eserlerimizin var olmasından dolayı geçmişte bile Şanlıurfa ilinde müzede yer sorunundan dolayı ilimin sınırları içinde yer alan birçok kazılarda çıkarılan eserlerin komşu illerin müze salonlarında sergilendiğini bir zat şahit olmuşumdur. Şanlıurfa ilinin her yerlerinde yapılan kazıların her taşın altından bir tarih fışkırdığı apaçık bilinmektedir. Şanlıurfa’nın böylesi bir tarihi dokusuna sahip şehrin böylesi tarihe sahip olan şehrin tarihini göremeyen ve böylesi tarih dokuya sahip şehrin tarihsel geçmişini göremeyen idarecilerim sizler neredesiniz. Siz ne kadar görevlerini yapmasanız da ilimin tarihsel dokularına balta olmaya kalksanız da kalkınız benim ilimin her taşı toprağı tarih dokumaktadır. İşte sizlere son örneği daha yeni gün yüzüne çıkıyor 9 asız önceki Harran kalıntılarında ortaya çıkan antik ve tarihsel dokuları inkâr edemezsiniz.  Şanlıurfa tarihi kültürünü gündeme getirecek olan kurumun varlığı bizlere lazım orada oturacak şahsiyetlerin ilimin kültürel miraslarını lanse edip dünyaya kültürün medeniyetin başkenti olan şehrin geçmişte tarihe çanak tutmuş medeniyetlerin baş merkezi olan ilimin kültürel tarihsel dokularını dünya medyalarına dünya halkına sunacak kurumun başındaki kişilerin çalışmalarını yapacak yetkililer sizler nerdesiniz. İlimin antik olarak açık müze olan ilde böylesi toplantıların yapılmaması ve böylesi tarihi toplantıların başka illerde yapılması ne kadar manidar ve bu tarihi kültürel durumlara ülkemin yetkili mercileri ne kadar duyarsız olduklarının bir ifadesi mi diyelim? Ülkemde turizm konulu turizme dayalı eğitimci yok mu diyelim? Ülkemde turizm denilince sadece yaz aylarında Akdeniz sahillerinde denize girmekle turizm olmamalıdır. Medeniyetlerin tarihsel dokuların gezilmesi görülmesi daha nice illerimizin medeniyetlerimizin görülmesi gerekli olan turistik alanlarımızın varlığını neden gün yüzüne çıkarmamaktayız? Bu işe öncelikle Şanlıurfa ilinden başlayarak artık medeniyetlerin inançların başkenti olan Şanlıurfa ilinin tarihini dünya insanlarına tanıtmak için başta ülkemin hükümetini göreve davet ediyorum.
Ekleme Tarihi: 22 Şubat 2019 - Cuma

YİNE BENİ HAKLI ÇIKARTILAR

2019 kültür miras yılı diye ülkemin değil dünyanın ilk tapınak merkezi dünyanın ilk şehirlerinden biri olan ilimdeki olmayan kültür müdürlükleri sizler yine beni haklı çıkardınız.

Dünya biliyor ki dünyanın ilk medeniyetin ilk üniversitenin ilk inançların merkezi olan şehirdir Şanlıurfa şimdi bu kadar kültürel mirasa sahip olan şehirde neden kültür varlıklar araştırma ve kazı çalışmaları sempozyumu ve tanıtım toplantıları Şanlıurfa ilinde yapılmıyor?

Şanlıurfa geçmişten günümüze turizm alanında hiçbir çalışma sergilemeyen sadece Şanlıurfa ilinde tabelası olan bir müdürlükten söz etmekteyiz.

Ülkemin başkanı 2019 yılı kültürel miras olarak göbekli tepeyi söylerken benim ilimdeki ilgili kurumlar göbekli tepe ile bir laf ettiklerini duymuş değilim.

Şanlıurfa ilindeki kültürel miraslar içinde nice yer alacak kültürel değerlere sahip eserlerimizin var olmasından dolayı geçmişte bile Şanlıurfa ilinde müzede yer sorunundan dolayı ilimin sınırları içinde yer alan birçok kazılarda çıkarılan eserlerin komşu illerin müze salonlarında sergilendiğini bir zat şahit olmuşumdur.

Şanlıurfa ilinin her yerlerinde yapılan kazıların her taşın altından bir tarih fışkırdığı apaçık bilinmektedir. Şanlıurfa’nın böylesi bir tarihi dokusuna sahip şehrin böylesi tarihe sahip olan şehrin tarihini göremeyen ve böylesi tarih dokuya sahip şehrin tarihsel geçmişini göremeyen idarecilerim sizler neredesiniz.

Siz ne kadar görevlerini yapmasanız da ilimin tarihsel dokularına balta olmaya kalksanız da kalkınız benim ilimin her taşı toprağı tarih dokumaktadır. İşte sizlere son örneği daha yeni gün yüzüne çıkıyor 9 asız önceki Harran kalıntılarında ortaya çıkan antik ve tarihsel dokuları inkâr edemezsiniz. 

Şanlıurfa tarihi kültürünü gündeme getirecek olan kurumun varlığı bizlere lazım orada oturacak şahsiyetlerin ilimin kültürel miraslarını lanse edip dünyaya kültürün medeniyetin başkenti olan şehrin geçmişte tarihe çanak tutmuş medeniyetlerin baş merkezi olan ilimin kültürel tarihsel dokularını dünya medyalarına dünya halkına sunacak kurumun başındaki kişilerin çalışmalarını yapacak yetkililer sizler nerdesiniz.

İlimin antik olarak açık müze olan ilde böylesi toplantıların yapılmaması ve böylesi tarihi toplantıların başka illerde yapılması ne kadar manidar ve bu tarihi kültürel durumlara ülkemin yetkili mercileri ne kadar duyarsız olduklarının bir ifadesi mi diyelim?

Ülkemde turizm konulu turizme dayalı eğitimci yok mu diyelim? Ülkemde turizm denilince sadece yaz aylarında Akdeniz sahillerinde denize girmekle turizm olmamalıdır.

Medeniyetlerin tarihsel dokuların gezilmesi görülmesi daha nice illerimizin medeniyetlerimizin görülmesi gerekli olan turistik alanlarımızın varlığını neden gün yüzüne çıkarmamaktayız?

Bu işe öncelikle Şanlıurfa ilinden başlayarak artık medeniyetlerin inançların başkenti olan Şanlıurfa ilinin tarihini dünya insanlarına tanıtmak için başta ülkemin hükümetini göreve davet ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.