Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YEREL YÖNETİMLER BİLGİDEN YOKSUN

İlimizin yerel yönetimi olan belediyelerin denetimden denetilmesinden yoksun bir şekilde idame edilmesi ile ilime gelecekte çok büyük enkazlar vermektedirler. İlimizin belediyeleri ileriye dönük kalıcı yapıcı hiçbir projeleri olmadığı gibi yapılan proje ve yatırımların gelecekte hepsi önümüze büyük enkazlar olarak çıkacağını şimdiden görür olmaktayım. İlimizin belediyelerinde bilgin işin ehli insanların olmadığı görülmektedir. İşin ehli olan işi bilenlerin var olmadığı yönetimlerle işin idame edilmesi ilime vatanıma vatandaşıma büyük zararlar verilmektedir. Gelecekte bu yapılan enkazların kaldırılması büyük sıkıntılar yaşanacağı görülmektedir. Bakın ilimizde yapılan yol çalışmaları gelecekte ilime düşünülecek raylı sistemleri düşünmeden yapılan özelikle raylı sisteme engel olacak şekilde projelerin üretilmesi geleceğe yapılması düşünülen birçok projelere engel enkaz olacak durumlardır. İlimizde yol projeleri külliyen yanlış ve hatalı projelerdir. İlimde resmi kurumların idari binaları yok olduğu gibi yapılmasına da girişimde bulunulmamıştır. İlimdeki yerlerin uygun ve var olmasına rağmen ilim büyük şehir statüsüne girdiğinden bu yana büyük şehir işlevliği anlamında hiçbir proje yapılmamıştır. İlimde geçmişte alınmış olan karar ve projelerin halen ağır ve aksak bir şekilde devam etmesi ilimdeki geri kalmışlığı adeta simgeler hale getirmiştir. Hatalıda olsa yapılan projelerin uzun süreler alması ilimde yaşamı olumsuz etkilemektedir. İlimdeki böylesi yönetimlerin böylesi köhne zihniyetler ile idare edilmesi ilimizin gelişmesine engel teşkil etmektedir. Gelişim göstermesi gereken ilime gerileme dönemi içinde yaşam vermektedir. Önümüzdeki seçimlerde böylesi köhnemiş kadrolar ile şehircilik bilgisi olmayan kişilerin yerel yönetimlere aday olmasını kesinlikle kabullenmemeliyiz. Özelikle gelişen dünya üzerindeki yerlerimizi almamız için şehir planlama ve şehircilik kamu idari yönetim bölümlerinden mezun olan idarecileri bu işlerin başlarına getirmeliyiz. Yoldan geçen bir vatandaşı alıp gel kardeşim sen partime ve bana iyi hizmet ettin seni bu şehre idareci yönetici edeyim dediğin anda işte o anda işi merkezden bitiriyorsunuz. Yeni düzene yeni insanların gelmesini bilgili insanların işlerinin ehli olmasını sağlamalıyız. Tüm ekiplerini de öyle yapılanmasını sağlamalıyız. İç kadroyu da sadece yandaş akraba taraf adamlarla ekip olunmaz. İmar bölümüne mimar ve imar eğitimini görmüş işinde başarı göstermiş kişilerden yapmalıyız. Ulaştırma alanında ulaşım eğitimi görmüş geçmişte ulaşımla ilgili bilgisi olan trafik eğitimi almış olan kardeşlerimizi işin başına getirmeliyiz. Böyle sıralarsak hepsi böyle devam edecek şekilde olmalı yok öyle köyden geldim şehre Mevla beni kayıra.  Yandaşımdır, akrabamdır diye kayıra yok kardeşim olmaz olamazda bu böyle biline bundan sonrada böyle de bilinecektir.  
Ekleme Tarihi: 29 Haziran 2018 - Cuma

YEREL YÖNETİMLER BİLGİDEN YOKSUN

İlimizin yerel yönetimi olan belediyelerin denetimden denetilmesinden yoksun bir şekilde idame edilmesi ile ilime gelecekte çok büyük enkazlar vermektedirler.

İlimizin belediyeleri ileriye dönük kalıcı yapıcı hiçbir projeleri olmadığı gibi yapılan proje ve yatırımların gelecekte hepsi önümüze büyük enkazlar olarak çıkacağını şimdiden görür olmaktayım.

İlimizin belediyelerinde bilgin işin ehli insanların olmadığı görülmektedir. İşin ehli olan işi bilenlerin var olmadığı yönetimlerle işin idame edilmesi ilime vatanıma vatandaşıma büyük zararlar verilmektedir.

Gelecekte bu yapılan enkazların kaldırılması büyük sıkıntılar yaşanacağı görülmektedir. Bakın ilimizde yapılan yol çalışmaları gelecekte ilime düşünülecek raylı sistemleri düşünmeden yapılan özelikle raylı sisteme engel olacak şekilde projelerin üretilmesi geleceğe yapılması düşünülen birçok projelere engel enkaz olacak durumlardır.

İlimizde yol projeleri külliyen yanlış ve hatalı projelerdir.

İlimde resmi kurumların idari binaları yok olduğu gibi yapılmasına da girişimde bulunulmamıştır. İlimdeki yerlerin uygun ve var olmasına rağmen ilim büyük şehir statüsüne girdiğinden bu yana büyük şehir işlevliği anlamında hiçbir proje yapılmamıştır.

İlimde geçmişte alınmış olan karar ve projelerin halen ağır ve aksak bir şekilde devam etmesi ilimdeki geri kalmışlığı adeta simgeler hale getirmiştir.

Hatalıda olsa yapılan projelerin uzun süreler alması ilimde yaşamı olumsuz etkilemektedir. İlimdeki böylesi yönetimlerin böylesi köhne zihniyetler ile idare edilmesi ilimizin gelişmesine engel teşkil etmektedir. Gelişim göstermesi gereken ilime gerileme dönemi içinde yaşam vermektedir.

Önümüzdeki seçimlerde böylesi köhnemiş kadrolar ile şehircilik bilgisi olmayan kişilerin yerel yönetimlere aday olmasını kesinlikle kabullenmemeliyiz. Özelikle gelişen dünya üzerindeki yerlerimizi almamız için şehir planlama ve şehircilik kamu idari yönetim bölümlerinden mezun olan idarecileri bu işlerin başlarına getirmeliyiz.

Yoldan geçen bir vatandaşı alıp gel kardeşim sen partime ve bana iyi hizmet ettin seni bu şehre idareci yönetici edeyim dediğin anda işte o anda işi merkezden bitiriyorsunuz. Yeni düzene yeni insanların gelmesini bilgili insanların işlerinin ehli olmasını sağlamalıyız.

Tüm ekiplerini de öyle yapılanmasını sağlamalıyız. İç kadroyu da sadece yandaş akraba taraf adamlarla ekip olunmaz. İmar bölümüne mimar ve imar eğitimini görmüş işinde başarı göstermiş kişilerden yapmalıyız. Ulaştırma alanında ulaşım eğitimi görmüş geçmişte ulaşımla ilgili bilgisi olan trafik eğitimi almış olan kardeşlerimizi işin başına getirmeliyiz.

Böyle sıralarsak hepsi böyle devam edecek şekilde olmalı yok öyle köyden geldim şehre Mevla beni kayıra.  Yandaşımdır, akrabamdır diye kayıra yok kardeşim olmaz olamazda bu böyle biline bundan sonrada böyle de bilinecektir.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.