Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YEREL SEÇİMLERDE GEREKLİ OLAN DÜZENLEMELER

Şanlıurrfa ili için bu seçimde yeni bir ekip yeni belediye başkanlarının gelmesi için gerekkli çalışmaların simdiden artık isimlerin cebimde olduğu yıllarca ilimize sadece hizmet için görev yapmış olan kardeşlerimiz vardır. Bu dönem belediye başkanlarının isimleri bende saklı olarak gerektiğinde belirli makamlara sunacağımın artık ilimizin belediyecilik anlamında gerçek hizmetlerin yapacak bu kişilerin hizmet akışına bakıldığında bu kişiler ilimizin öz evlatları olarak geçmişten bu günümüze kadar hep haktan adaletten ve hizmetten yana hizmet vermişlerdir. Böyle kişilerin varlıkları var iken yeniden yapılacak olan belediye seçimlerinde belediye başkan adaylarının çıkarçı, yandaşlardan olmamsına özen göstermek değil tam aksine asla onlara müsaade edilmemesi gerekmektedir. Geçmişte hep böylesi durumlardan dolayı şehirimiz gelişme değil tam aksine gerileme yaşamıştır. Şanlıurfa ilinin tarihi bakımından çografi bakımdan tarımın merkezi olmasından büyük önem teşkil etmektedir. Şanlıurfa iline yönetici olacak kişilerin devletimi hükümetimi çok iyi teşkil edecek şekilde bazı vasıfların gerektiğini bilmemiz gerekmektedir. Siyasetin içine girmem çünkü siyasetin her yanı her şekli tutarsız. İllerin encümen kadrolarıda artık öyle her sıradandan yandaş ve çıkarcı kadrolar olmamalıdır. Encümenler aydın kesimden, işletmeci kesimden, mühendis kesiminden, her branştan ve bilir kişilerden oluşmasını sağlamalıyız. Encümen olan kişi yandaş ve çıkacı olduğundan imardan anlamıyor çıkarına bakıyor onay veriyor. Diğer tarafta bir başka imarda fazla kat verilmemesi gerekli duruma çıkar sağlanınca onay veriyor çünkü emcümen bey mühendis değil. Bunun gibi daha nice vukuatlar oluşmakta bundan dolayı artık işlerin ehline ve branşların zorunlu olarak işin ehili olan kişilere görev vermeliyiz. Öyle yandaş, yodaş, kayırıcı kesimlerden encümen belediye başkanı yaparsak olacağı bu der işin varacağı yere zaten varmış olacaktır. Yeni seçim döneminde yerel mahalli seçimlerde artık bu konularda gerekli özveliği gözterek adayları belirleyelim. Muhtarlar bile artık onlarada bir düzenleme getirmeliyiz. Bazı muhtar kardeşlerimiz var hem devlet bünyesinde çalışıyor. Birde muhtar. Diğer tarafta bazılarının yaş sınırını çoktan aşmış halen mutar. Artık muhtarlık yasasınıda genişletip muhtarlık yapacak kişilere belirli bir statü getirmemiz gerekmektedir. Eskiden muhtarların bir getirisi bir özveriliği yok idi. Şimdi maaş devlet tarafınfan verilmekte siğortaları devletçe karşılanmakta o zaman neden yaşlı ememkli yada kamuda çalışan kesimlerden oluyor. Bu makamlara işi olmayan yaş sınırı geçmemiş olan kesimlerden oluşsun ki bu alanda nisbeten de olsa belir bir işsizlik sayısında azalma olmuş olacaktır. Bundan böyle artık yerel seçimlerde de beli bir düzenleme ile işin en güzel şeklini yapmış olacağız.
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2018 - Çarşamba

YEREL SEÇİMLERDE GEREKLİ OLAN DÜZENLEMELER

Şanlıurrfa ili için bu seçimde yeni bir ekip yeni belediye başkanlarının gelmesi için gerekkli çalışmaların simdiden artık isimlerin cebimde olduğu yıllarca ilimize sadece hizmet için görev yapmış olan kardeşlerimiz vardır.

Bu dönem belediye başkanlarının isimleri bende saklı olarak gerektiğinde belirli makamlara sunacağımın artık ilimizin belediyecilik anlamında gerçek hizmetlerin yapacak bu kişilerin hizmet akışına bakıldığında bu kişiler ilimizin öz evlatları olarak geçmişten bu günümüze kadar hep haktan adaletten ve hizmetten yana hizmet vermişlerdir.

Böyle kişilerin varlıkları var iken yeniden yapılacak olan belediye seçimlerinde belediye başkan adaylarının çıkarçı, yandaşlardan olmamsına özen göstermek değil tam aksine asla onlara müsaade edilmemesi gerekmektedir.

Geçmişte hep böylesi durumlardan dolayı şehirimiz gelişme değil tam aksine gerileme yaşamıştır.

Şanlıurfa ilinin tarihi bakımından çografi bakımdan tarımın merkezi olmasından büyük önem teşkil etmektedir.

Şanlıurfa iline yönetici olacak kişilerin devletimi hükümetimi çok iyi teşkil edecek şekilde bazı vasıfların gerektiğini bilmemiz gerekmektedir.

Siyasetin içine girmem çünkü siyasetin her yanı her şekli tutarsız. İllerin encümen kadrolarıda artık öyle her sıradandan yandaş ve çıkarcı kadrolar olmamalıdır. Encümenler aydın kesimden, işletmeci kesimden, mühendis kesiminden, her branştan ve bilir kişilerden oluşmasını sağlamalıyız. Encümen olan kişi yandaş ve çıkacı olduğundan imardan anlamıyor çıkarına bakıyor onay veriyor. Diğer tarafta bir başka imarda fazla kat verilmemesi gerekli duruma çıkar sağlanınca onay veriyor çünkü emcümen bey mühendis değil. Bunun gibi daha nice vukuatlar oluşmakta bundan dolayı artık işlerin ehline ve branşların zorunlu olarak işin ehili olan kişilere görev vermeliyiz.

Öyle yandaş, yodaş, kayırıcı kesimlerden encümen belediye başkanı yaparsak olacağı bu der işin varacağı yere zaten varmış olacaktır.

Yeni seçim döneminde yerel mahalli seçimlerde artık bu konularda gerekli özveliği gözterek adayları belirleyelim. Muhtarlar bile artık onlarada bir düzenleme getirmeliyiz. Bazı muhtar kardeşlerimiz var hem devlet bünyesinde çalışıyor. Birde muhtar. Diğer tarafta bazılarının yaş sınırını çoktan aşmış halen mutar. Artık muhtarlık yasasınıda genişletip muhtarlık yapacak kişilere belirli bir statü getirmemiz gerekmektedir.

Eskiden muhtarların bir getirisi bir özveriliği yok idi. Şimdi maaş devlet tarafınfan verilmekte siğortaları devletçe karşılanmakta o zaman neden yaşlı ememkli yada kamuda çalışan kesimlerden oluyor. Bu makamlara işi olmayan yaş sınırı geçmemiş olan kesimlerden oluşsun ki bu alanda nisbeten de olsa belir bir işsizlik sayısında azalma olmuş olacaktır.

Bundan böyle artık yerel seçimlerde de beli bir düzenleme ile işin en güzel şeklini yapmış olacağız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.