Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YENİDEN DERS ZİLİ ÇALDI

Yeni bir eğitim yılına yeniden başladığımız şu günde tüm eğitimcilerimizin iş hayatında büyük başarılar dilerim.Eğitim sistemlerimizin kısa sürede büyük devrimler geçirdiğinden eğitim sistemi geçmişteki ülkemizdeki kötü emelli kişilerin tekelinde olmasından dolayı kendi istekleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanan güçlerin hüzmet akışına göre yönetilmekte idi. Şimdi bu kadar değişim gören bir sistemin yeniden yapılanması yeniden ve daha iyi hizmet kalitesine geçilmesi tabi ki bu öyle kolay ve hemen yapılacak bir işlem değildir. Böylesi bir durum için yapılan işlemlerin hayata geçilmesi demek böylesi işlerin başarıyı yakalaması kolay olmayacaktır. Eğitim sistemlerinin yeniden yapılanması ile yeni iş hayatına başlayan arkadaşların yeni atanmaların yapılması ile hayatlarında görmedikleri yerlerde yeni insanlar ile iletişim kurmaları ve yerleşmeleri ayrıca büyük bir sıkıntı durumlardır. Yeni gelen arkadaşların atanmaları olan illerde kuracakları evlerin kira ve ev bulma konusu o da ayrı bir sıkıntı ve büyük özverilik gerektiren bir durumdur. Öyle ki bazı illerimizde kiraların büyük fahiş durumlarda olması ile orada bulunan eğitimci kardeşlerimizin alacakları maaşların nerede ise yarısı tamaen kiraya otomatik olarak gidecektir. Böylesi durumda bu durumda olan eğitimci kardeşlerimizin ekonomik sıkıntılara düşecek ve sürekli geçim derdini düşünecek olan eğitimcim nasıl olacak şimdi bu bu kadar sorun arasında işine odaklanması vereceği eğitimden ne kadar eğitim üstünlüğü sağlanacaktır. İşte sizlere örneği şanlıurfa ilinde normal oturulacak bir dairenin aylık kirası şuan da boş daire sedece betonarme olan dairenin aylık kirası bin liradan başlıyor. Buna elektrik, su, yakıt dersen bunlarıda ilave etiğinde otomatik olarak beli yani maaşın maksimum yarısı gitmiş olacaktır. Kalan yarısı kendisine mi evli ise eşine çoçuklarına mı hepsinden önemli bu aşamaya gelmesini sağlayan anne ve babasına bakmakta yükümlü olanların onlara bakmasımı ben bunları düşünürken eğitimci kardeşlerimin düşmüş oldukları halden gerçekten açır olmaktayım. Eğitimde verimin artması için en başta eğitimcilerimizin gerçek manada rahat ve huzurlu ağlıklı olmaları gerekmektedir. Maddi imkanları aşmış olmalılar ki eğitimci kardeşimizin vereceği eğitimden başarılı olmasını sağlamış olmamız demektir. Ülkemizin başlı sorunlarından biri eğitimdir. Eğitimli toplum için eğitim şart olması ile eğitimli toplum için iyi eğitim vermesini sağlamamız gerekmekte olduğunu bilmeliyiz.  
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2018 - Pazartesi

YENİDEN DERS ZİLİ ÇALDI

Yeni bir eğitim yılına yeniden başladığımız şu günde tüm eğitimcilerimizin iş hayatında büyük başarılar dilerim.Eğitim sistemlerimizin kısa sürede büyük devrimler geçirdiğinden eğitim sistemi geçmişteki ülkemizdeki kötü emelli kişilerin tekelinde olmasından dolayı kendi istekleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanan güçlerin hüzmet akışına göre yönetilmekte idi.

Şimdi bu kadar değişim gören bir sistemin yeniden yapılanması yeniden ve daha iyi hizmet kalitesine geçilmesi tabi ki bu öyle kolay ve hemen yapılacak bir işlem değildir.

Böylesi bir durum için yapılan işlemlerin hayata geçilmesi demek böylesi işlerin başarıyı yakalaması kolay olmayacaktır.

Eğitim sistemlerinin yeniden yapılanması ile yeni iş hayatına başlayan arkadaşların yeni atanmaların yapılması ile hayatlarında görmedikleri yerlerde yeni insanlar ile iletişim kurmaları ve yerleşmeleri ayrıca büyük bir sıkıntı durumlardır.

Yeni gelen arkadaşların atanmaları olan illerde kuracakları evlerin kira ve ev bulma konusu o da ayrı bir sıkıntı ve büyük özverilik gerektiren bir durumdur. Öyle ki bazı illerimizde kiraların büyük fahiş durumlarda olması ile orada bulunan eğitimci kardeşlerimizin alacakları maaşların nerede ise yarısı tamaen kiraya otomatik olarak gidecektir.

Böylesi durumda bu durumda olan eğitimci kardeşlerimizin ekonomik sıkıntılara düşecek ve sürekli geçim derdini düşünecek olan eğitimcim nasıl olacak şimdi bu bu kadar sorun arasında işine odaklanması vereceği eğitimden ne kadar eğitim üstünlüğü sağlanacaktır.

İşte sizlere örneği şanlıurfa ilinde normal oturulacak bir dairenin aylık kirası şuan da boş daire sedece betonarme olan dairenin aylık kirası bin liradan başlıyor. Buna elektrik, su, yakıt dersen bunlarıda ilave etiğinde otomatik olarak beli yani maaşın maksimum yarısı gitmiş olacaktır.

Kalan yarısı kendisine mi evli ise eşine çoçuklarına mı hepsinden önemli bu aşamaya gelmesini sağlayan anne ve babasına bakmakta yükümlü olanların onlara bakmasımı ben bunları düşünürken eğitimci kardeşlerimin düşmüş oldukları halden gerçekten açır olmaktayım.

Eğitimde verimin artması için en başta eğitimcilerimizin gerçek manada rahat ve huzurlu ağlıklı olmaları gerekmektedir.

Maddi imkanları aşmış olmalılar ki eğitimci kardeşimizin vereceği eğitimden başarılı olmasını sağlamış olmamız demektir. Ülkemizin başlı sorunlarından biri eğitimdir. Eğitimli toplum için eğitim şart olması ile eğitimli toplum için iyi eğitim vermesini sağlamamız gerekmekte olduğunu bilmeliyiz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.