Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YENİ PROJEERE DEVAM EDİN BAKALIM.

Şanlıurfa iline projelendirme ile yapılacak projenin gerçekliği ne durumda? Şanlıurfa ilinin ulusal yollarından olan bir yoluna yapılacak projenin karayollarına ait bir yolda yapılacak değişikliğin karayolların bilgileri dâhilinde gerekli izinler yapıldı mı? Geçmişte aynı hatayı yapan belediye iki dal geçit yapılması gerekmeyen yerde yapılan dal geçittin yapılmasına orada halkımızın ve ilimin milli gelirini böylesi gereksiz bir yerde gereksiz bir şekilde heba etmemin gereksiz bir şekilde yapılan projenin ilime katkı değil tam aksine bir külfet getirmiştir. Şimdi ilimin en önemli yolların bağlantıları olan bir kavşağın yonca şeklinde ya da daha gelişmiş sistemlerle ışıksız bir şekilde yoların akışı ve bağlantıları yapılacak bir kavşağın yeniden projelendirme inşasına başlanacak denilmektedir. Bu projenin gerekli görüşmeleri ve gerekli yazışmalarının sağlanmasını ve bu yolun Devlet Kara Yolları nezdinde olunan bir yer olduğundan bu projede ve bu projede yapılacak tüm giderlerin Devlet Kara Yolarına ait olan durumdan dolayı bu işlemlerinde tamamen Kara Yollarına ait olması gerekmektedir. Bu belediye başkanlığı nezdinde bunu belediye bütçe ve giderleriyle yapılmasını sağlamak işin böyle bir projeyi devreye koyarak belediyenin halkımın gelirini halkımın sırtından böylesi bir projeyi yapmanın ne kadar mantıklı olacağını anlamış değilim. İlimde bundan daha çok gerekli projeler ve belediyecilik anlamında daha tamamen tam teşekküllü hizmet veremeyen idareci ve yöneticiler böylesi projelere halkımın vatandaşımın paralarını harcamaları resmen anlamsız ve gereksiz. Bakın ilimde bize sunulan içirilen suyun baraj gölet tinden gelen bir suyun işlemden geçilerek ne derece bir işlemden geçildiği de ayrı bir muamma olan işlemden geçtikten sonra bize sunulan suya razı olduk. Bu suyun birde şimdi gelişen ve nerde ise dört bir tarafımız dağ olan ilimizin halen kent merkezinde ve en modern semtinde nerde ise tüm binalar hidrofor sistemiyle sular kullanmaktadır. Bu yetmiyor birde ilimiz birçok ilden çok yüksek fiyata su tüketmekteyiz. İlimin belediyesi daha saymak istemediğim böylesi projeler dururken. Kalkıp ilimin halkımın paralarını böylesi projeler ile kendi emellerine kullanmak amaçlı projeler ile görev yapmaları ilime en büyük ihanetleri yaptıklarının farkında bile değilmiş gibi görünmektedirler. Bu yolun bağlantısı olan sanayi sitesine bağlantı olan yolun kaç yıldır devam ettiği halde ve halen inşaatın sadece yüze otuzu tamamlanmış durumda böylesi bir yolun hem zemini hazır ve bu yolda gerekli tüm işlevliklerin var olduğu bir yolun.  Bu yolun şehir içi ulaşımını nerde ise yarı yarıya rahatlatacak olan bir yolun halen yapılmadığı bitilmediği bir durumda böylesi bir projeye ilimin paralarını harcamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Böylesi projeler durulurken nerden çıktı böyle projeler. Evet, sizlerde haklısınız. Böylesi projeler sizin ihale ve faturalandırma ödeme sizim denetiminizde olduğundan böylesi daha çok projeleri yapmaya muktedirsiniz.  
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2017 - Salı

YENİ PROJEERE DEVAM EDİN BAKALIM.

Şanlıurfa iline projelendirme ile yapılacak projenin gerçekliği ne durumda?

Şanlıurfa ilinin ulusal yollarından olan bir yoluna yapılacak projenin karayollarına ait bir yolda yapılacak değişikliğin karayolların bilgileri dâhilinde gerekli izinler yapıldı mı?

Geçmişte aynı hatayı yapan belediye iki dal geçit yapılması gerekmeyen yerde yapılan dal geçittin yapılmasına orada halkımızın ve ilimin milli gelirini böylesi gereksiz bir yerde gereksiz bir şekilde heba etmemin gereksiz bir şekilde yapılan projenin ilime katkı değil tam aksine bir külfet getirmiştir.

Şimdi ilimin en önemli yolların bağlantıları olan bir kavşağın yonca şeklinde ya da daha gelişmiş sistemlerle ışıksız bir şekilde yoların akışı ve bağlantıları yapılacak bir kavşağın yeniden projelendirme inşasına başlanacak denilmektedir.

Bu projenin gerekli görüşmeleri ve gerekli yazışmalarının sağlanmasını ve bu yolun Devlet Kara Yolları nezdinde olunan bir yer olduğundan bu projede ve bu projede yapılacak tüm giderlerin Devlet Kara Yolarına ait olan durumdan dolayı bu işlemlerinde tamamen Kara Yollarına ait olması gerekmektedir.

Bu belediye başkanlığı nezdinde bunu belediye bütçe ve giderleriyle yapılmasını sağlamak işin böyle bir projeyi devreye koyarak belediyenin halkımın gelirini halkımın sırtından böylesi bir projeyi yapmanın ne kadar mantıklı olacağını anlamış değilim.

İlimde bundan daha çok gerekli projeler ve belediyecilik anlamında daha tamamen tam teşekküllü hizmet veremeyen idareci ve yöneticiler böylesi projelere halkımın vatandaşımın paralarını harcamaları resmen anlamsız ve gereksiz.

Bakın ilimde bize sunulan içirilen suyun baraj gölet tinden gelen bir suyun işlemden geçilerek ne derece bir işlemden geçildiği de ayrı bir muamma olan işlemden geçtikten sonra bize sunulan suya razı olduk. Bu suyun birde şimdi gelişen ve nerde ise dört bir tarafımız dağ olan ilimizin halen kent merkezinde ve en modern semtinde nerde ise tüm binalar hidrofor sistemiyle sular kullanmaktadır.

Bu yetmiyor birde ilimiz birçok ilden çok yüksek fiyata su tüketmekteyiz.

İlimin belediyesi daha saymak istemediğim böylesi projeler dururken. Kalkıp ilimin halkımın paralarını böylesi projeler ile kendi emellerine kullanmak amaçlı projeler ile görev yapmaları ilime en büyük ihanetleri yaptıklarının farkında bile değilmiş gibi görünmektedirler.

Bu yolun bağlantısı olan sanayi sitesine bağlantı olan yolun kaç yıldır devam ettiği halde ve halen inşaatın sadece yüze otuzu tamamlanmış durumda böylesi bir yolun hem zemini hazır ve bu yolda gerekli tüm işlevliklerin var olduğu bir yolun.  Bu yolun şehir içi ulaşımını nerde ise yarı yarıya rahatlatacak olan bir yolun halen yapılmadığı bitilmediği bir durumda böylesi bir projeye ilimin paralarını harcamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Böylesi projeler durulurken nerden çıktı böyle projeler. Evet, sizlerde haklısınız. Böylesi projeler sizin ihale ve faturalandırma ödeme sizim denetiminizde olduğundan böylesi daha çok projeleri yapmaya muktedirsiniz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.