Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YENİ DÜZENE YENİ ANAYASA GEREK

Ülkemde dönen dümenlerin neden artık sonu gelinmiyor? Geçmişten günümüze hep böyle ihanet dolu yaşam ile devlet içersinde, adalet içersinde olan böylesi bir düzensizliğin bu aşamalara kadar gelmesinin tek yegane sebebi devlet otoritersizliğinden gelmektedir. Devlet içinde hüküm ve kanunlar kişiye özel olarak olduğu müddetçe düzelmesi de imkansız ve zordur. Şimdi cumhurbaşkanı olan şahısın geçmişten bir anısını anlatmadan geçemeyeceğim. İstanbul belediye başkanı iken yakın bir arkadaşı dostu ziyaretine gidip bir iş makinesinin birkaç saatlik bir işi olduğunu buna istinaden görevlendirilip bu iş makinesinin o dostun işini görmesi için istemekte emrin olur deyip arkadaşına dostuna ama bu araç belediyenin malum buna kiralama bedelini ödemelisin. Dostumsun arkadaşım yandaşımsın eğer ki paran yoksa ben sana para takdim edeyim sen gidip iş makinesi kiramla makbuzunu alman lazım. Çünkü orası ne senin nede benim babamın malı o halkımın vatandaşımın malıdır. Birde bu makbuzu ben dahi kendime kestirmeden iş makinesini işe gönderme yetkisine sahip değilim. Bu deyişinden dolayı arkadaşı olan zat gidip makbuzunu kesmiş ve iş makinesi o zatın işine görevlendirilmiştir. Burada ki konu tüm kamu kurum ve kanunlar yapılırken işleyişini yapılışına göre sağlamlaştırmak lazım bu denetim ve eğitimsizlikten kaynaklanan durumlardan dolayı akışlar sağlanmamaktadır. Bakın belediyelere şimdi ki sadece halkın paralarını nasıl harcayalım nasıl yiyelim çabaları içersinde girilmiş bir zaman dilimine girilmiştir. Devlet olarak nerde ise her kurumda rüşvet döner sermaye şeklinde dönmektedir. Denetim mekanizması nerde ise çökmüş olan var ise oda düzene uymuş rüşvet içersinde yer almıştır. Bir misal verelim ülkemin birçok ilinde valiler emniyet müdürlükleri iş adamlarında halktan hibe adı altında yardım araç almaktadırlar. Şimdi ben siz siyasetçilere sorarım bir iş adamı bir yatırımcı bir valiye emniyet müdürüne bir hediye verdiğinde bunun bir şekilde gelecekte yapacağı illegal veya çıkar amaçlı bir işte bu kamu amirlerinin resmen göz yummasını sağlamak değil midir? Benim böyle durumlarda devletim vatanım kendi bütçesi kurum ve kuruluşlara araç alacak ve yeniden inşa edecek kadar büyük ve varlıklı iken böylesi hediyeler ile hem halk arasında ayırımcılık hem kanun içinde usulsüzlük peyda etiği apaçık görülmektedir. Böyle siyasetin böyle düzenin artık olmamasını sağlayacak temel bir anayasa temel bir kanunun yapılanmasını sağlamalıyız. Çıkar menfaatler için insanlar bir birlerini kırıp birbirlerine düşman olmasını sağlamaktan öte bir durum olmadığı açıkça görünmektedir. Yeni bir değişim olan 15 Temmuz artık bu ülkede yeniden bir değişimin adı yeniden bir yükselişin ve tüm halk arasında eşitlik ve adaletin sağlanmasını sağlamamamızın göstergesi olmasını sağlamak için yeniden yeni vira bismillah diyelim bakalım.
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2017 - Pazartesi

YENİ DÜZENE YENİ ANAYASA GEREK

Ülkemde dönen dümenlerin neden artık sonu gelinmiyor?

Geçmişten günümüze hep böyle ihanet dolu yaşam ile devlet içersinde, adalet içersinde olan böylesi bir düzensizliğin bu aşamalara kadar gelmesinin tek yegane sebebi devlet otoritersizliğinden gelmektedir.

Devlet içinde hüküm ve kanunlar kişiye özel olarak olduğu müddetçe düzelmesi de imkansız ve zordur.

Şimdi cumhurbaşkanı olan şahısın geçmişten bir anısını anlatmadan geçemeyeceğim. İstanbul belediye başkanı iken yakın bir arkadaşı dostu ziyaretine gidip bir iş makinesinin birkaç saatlik bir işi olduğunu buna istinaden görevlendirilip bu iş makinesinin o dostun işini görmesi için istemekte emrin olur deyip arkadaşına dostuna ama bu araç belediyenin malum buna kiralama bedelini ödemelisin. Dostumsun arkadaşım yandaşımsın eğer ki paran yoksa ben sana para takdim edeyim sen gidip iş makinesi kiramla makbuzunu alman lazım. Çünkü orası ne senin nede benim babamın malı o halkımın vatandaşımın malıdır. Birde bu makbuzu ben dahi kendime kestirmeden iş makinesini işe gönderme yetkisine sahip değilim. Bu deyişinden dolayı arkadaşı olan zat gidip makbuzunu kesmiş ve iş makinesi o zatın işine görevlendirilmiştir.

Burada ki konu tüm kamu kurum ve kanunlar yapılırken işleyişini yapılışına göre sağlamlaştırmak lazım bu denetim ve eğitimsizlikten kaynaklanan durumlardan dolayı akışlar sağlanmamaktadır.

Bakın belediyelere şimdi ki sadece halkın paralarını nasıl harcayalım nasıl yiyelim çabaları içersinde girilmiş bir zaman dilimine girilmiştir.

Devlet olarak nerde ise her kurumda rüşvet döner sermaye şeklinde dönmektedir. Denetim mekanizması nerde ise çökmüş olan var ise oda düzene uymuş rüşvet içersinde yer almıştır.

Bir misal verelim ülkemin birçok ilinde valiler emniyet müdürlükleri iş adamlarında halktan hibe adı altında yardım araç almaktadırlar. Şimdi ben siz siyasetçilere sorarım bir iş adamı bir yatırımcı bir valiye emniyet müdürüne bir hediye verdiğinde bunun bir şekilde gelecekte yapacağı illegal veya çıkar amaçlı bir işte bu kamu amirlerinin resmen göz yummasını sağlamak değil midir?

Benim böyle durumlarda devletim vatanım kendi bütçesi kurum ve kuruluşlara araç alacak ve yeniden inşa edecek kadar büyük ve varlıklı iken böylesi hediyeler ile hem halk arasında ayırımcılık hem kanun içinde usulsüzlük peyda etiği apaçık görülmektedir.

Böyle siyasetin böyle düzenin artık olmamasını sağlayacak temel bir anayasa temel bir kanunun yapılanmasını sağlamalıyız. Çıkar menfaatler için insanlar bir birlerini kırıp birbirlerine düşman olmasını sağlamaktan öte bir durum olmadığı açıkça görünmektedir.

Yeni bir değişim olan 15 Temmuz artık bu ülkede yeniden bir değişimin adı yeniden bir yükselişin ve tüm halk arasında eşitlik ve adaletin sağlanmasını sağlamamamızın göstergesi olmasını sağlamak için yeniden yeni vira bismillah diyelim bakalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.