Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YENİ DERS ZİLİNDE BAŞARI BEKLİYORUM

Şanlıurfa ilindeki gelişmeleri izlerken şaşırıyorum. Şanlıurfa seçimlerde nüfus sayımına göre ülkenin sekizinci büyük şehri olarak kayıtlara düştü. Böyle büyük bir nüfusa sahip ilimizin eğitimde ülkenin sondan sekizinci olması ne kadar içler acısı bir tablo sergiliyor. İlimdeki insanların vatandaşların öğrencilerde asla ben suç aramıyorum. İlimdeki gençlerin hepsi çok zeki çalışkan bir kitleye sahip toplum olarak kanıtlamışımdır. Bir toplumda ne kadar çok dil bilirse o kadar çok zeki ve beyin hücrelerini kullanır demektir. Bu bilimsen ve tıp literatüründe kanıtlanmış bir olaydır. Şanlıurfa ilinde bu kesin bir tanı olarak ilimizde üç lisan birçok lehçe olarak konuşulan bir il olmamız ile birçok insanımız bu üç dil bilmese de iki dili birçoğu bilmektedir. İlimizin eğitim dalında böylesi geri bırakılmasının geçmişten gelinen bir süreç içersinde bilinçli yapılan bir çalışma olduğu ayrıca bir gerçektir. Özelikle geçmiş bir zaman dilimi olan yani yapıların ülkemde cirit attığı zaman içersinde böylesi bir şehrin Milli Eğitim kurumunu ele almaları ile eğitimde devletin kurumu olan Milli Eğitim kurumuna böylesi bir talimat ile devre dışı bıraktırıp özelikle ilimizdeki öğrencileri kendi dershanelerine ve okullarına yönlendirme taktiğini devreye koydular. Böyle bir mantık güden zihniyetlere hizmet eden idareciler ile kurumların yönetilmesi ile illegal yapı kendi amacına ulaşması sağlanmıştır. Hal böyle iken ilimizde halen yapı ve uzantıları olan şahsiyetlerin böylesi çıkar menfi peşinde oldukları özel okul ve dershanelerin varlıkları ve devlet kademesinden ilişkileri kesilen eğitimci şahsiyetlerin böylesi yerlerde eğitimci olarak görevler almaktadırlar. İlimizde Milli Eğitim kurumun başındaki şahsiyetlerin özellikle devlet okullarında ki eğitim seviyesini yükseltmek için özellikle eğitimin camiasına büyük görevler düştüğünü bilmeleri gerekmektedir. Tüm okul müdürleri ve eğitimci şahsiyetlerin okulları ve başarılı öğrenci yetiştirmek eğitim vermek için özel girişim ve başarı sağlamaları için gerekli görev başı eğitimler ve seminerlere tabi tutmamız gerekmekteyiz. Yeniden çalınan ders zilinde özellikle bu ikinci eğitim döneminde ilimizin eğitim seviyesini eğitimdeki başarısını tüm yurda duyuracak şekilde bir başarıya imza atmalısınız. Siz eğitimciler benim nezdim de iyi bir usta iyi çırak yetiştirir. Kötü bir usta kötü bir çırak yetiştirir. Siz eğer kötü bir eğitimci iseniz sizlerin yetiştirdiğiniz öğrencilerde kötü durumda olur. Ama ben eminim ki siz eğitimciler olarak çok iyisiniz bundan çok eminim ve sizler gibi çok iyi eğitilmiş öğrencileri yetiştirmek sizin asıl göreviniz olduğunu asla unutmayınız. Öğrenciler sizin başarılı olmanızdan dolayı sizleri bir ömür sevip sayıp saygı duyacak bir başarıya gelin birlik beraberlik içinde söz verip birlikte başarıları yakalayalım.  
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2020 - Salı

YENİ DERS ZİLİNDE BAŞARI BEKLİYORUM

Şanlıurfa ilindeki gelişmeleri izlerken şaşırıyorum.

Şanlıurfa seçimlerde nüfus sayımına göre ülkenin sekizinci büyük şehri olarak kayıtlara düştü.

Böyle büyük bir nüfusa sahip ilimizin eğitimde ülkenin sondan sekizinci olması ne kadar içler acısı bir tablo sergiliyor.

İlimdeki insanların vatandaşların öğrencilerde asla ben suç aramıyorum. İlimdeki gençlerin hepsi çok zeki çalışkan bir kitleye sahip toplum olarak kanıtlamışımdır. Bir toplumda ne kadar çok dil bilirse o kadar çok zeki ve beyin hücrelerini kullanır demektir. Bu bilimsen ve tıp literatüründe kanıtlanmış bir olaydır. Şanlıurfa ilinde bu kesin bir tanı olarak ilimizde üç lisan birçok lehçe olarak konuşulan bir il olmamız ile birçok insanımız bu üç dil bilmese de iki dili birçoğu bilmektedir.

İlimizin eğitim dalında böylesi geri bırakılmasının geçmişten gelinen bir süreç içersinde bilinçli yapılan bir çalışma olduğu ayrıca bir gerçektir. Özelikle geçmiş bir zaman dilimi olan yani yapıların ülkemde cirit attığı zaman içersinde böylesi bir şehrin Milli Eğitim kurumunu ele almaları ile eğitimde devletin kurumu olan Milli Eğitim kurumuna böylesi bir talimat ile devre dışı bıraktırıp özelikle ilimizdeki öğrencileri kendi dershanelerine ve okullarına yönlendirme taktiğini devreye koydular.

Böyle bir mantık güden zihniyetlere hizmet eden idareciler ile kurumların yönetilmesi ile illegal yapı kendi amacına ulaşması sağlanmıştır. Hal böyle iken ilimizde halen yapı ve uzantıları olan şahsiyetlerin böylesi çıkar menfi peşinde oldukları özel okul ve dershanelerin varlıkları ve devlet kademesinden ilişkileri kesilen eğitimci şahsiyetlerin böylesi yerlerde eğitimci olarak görevler almaktadırlar.

İlimizde Milli Eğitim kurumun başındaki şahsiyetlerin özellikle devlet okullarında ki eğitim seviyesini yükseltmek için özellikle eğitimin camiasına büyük görevler düştüğünü bilmeleri gerekmektedir. Tüm okul müdürleri ve eğitimci şahsiyetlerin okulları ve başarılı öğrenci yetiştirmek eğitim vermek için özel girişim ve başarı sağlamaları için gerekli görev başı eğitimler ve seminerlere tabi tutmamız gerekmekteyiz.

Yeniden çalınan ders zilinde özellikle bu ikinci eğitim döneminde ilimizin eğitim seviyesini eğitimdeki başarısını tüm yurda duyuracak şekilde bir başarıya imza atmalısınız. Siz eğitimciler benim nezdim de iyi bir usta iyi çırak yetiştirir. Kötü bir usta kötü bir çırak yetiştirir. Siz eğer kötü bir eğitimci iseniz sizlerin yetiştirdiğiniz öğrencilerde kötü durumda olur. Ama ben eminim ki siz eğitimciler olarak çok iyisiniz bundan çok eminim ve sizler gibi çok iyi eğitilmiş öğrencileri yetiştirmek sizin asıl göreviniz olduğunu asla unutmayınız. Öğrenciler sizin başarılı olmanızdan dolayı sizleri bir ömür sevip sayıp saygı duyacak bir başarıya gelin birlik beraberlik içinde söz verip birlikte başarıları yakalayalım.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.