Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YENİ BİR YILA YENİ BİR HAYATA MERHABA

Yeni bir tarih yeni bir yılın başlangıcı olan bir yeni sayfalar açılırken geride kalan durumları değerlendirmek lazım. Geçmişten günümüze neler yapılmış, yapamadıklarımız neler deyip kendi analizlerimizi yapmamız gerekmektedir. Bizler insanlar yaşam evresi içersinde her zaman her durumu yaşamaya muktedir olan birer beşer olduğumuzdan hayatın her evresinde kendimizi daim böylesi muhasebelere tabii tutmalıyız. Ülkemizde yaşanan ve ülkemiz üzerinden oynanan oyunların hepsini kendi kanaatimizce her kişi kendi bilgi ve becerisi kadar bu konuları bilmekte ve kendi hayat evresinde kendi bilgileri dahilinde yorum yapmakta yaşamaktadır. Biz toplum olarak bazı gerçekleri geçmişten günümüze kadar hep sadece birileri bir şeyler demekle kendi hayatımıza kendi yaşantımıza o kişilerin deyimi ile o kişilerin görüşleri üzerine tatbik edip uygulamalı yaşamla kendilerimizi idame edip durduk. Artık çağ teknoloji çağı artık zaman milenyum zamanı şimdi bilgi belge tüm durumlar araştırma görme bilgilenme hepsi şimdiki zaman içersinde hepimizin ceplerine girmiş durumdadır. Bakın bir çok kişi şimdi oturduğu yerden dünyanın her yerinde olan biteni bir anda duyma görme işitme hakkına sahiptir. İstediği işlemi oturduğu yerden yapmaktadır. Seyahat durumlarını istediği yerden istediği şekilde seyahat etme olanağına haiz durumdadır. Artık öyle bir zaman dilimine girmişiz ki artık oturduğumuz yerden her istediğimizi anında en güzelini en iyisini en doğrusunu bilme öğrenme durumlarına haiz bir duruma gelmişiz. Böyle bir zaman içinde yaşayan biz insanlar her şeyin böyle kolay ve zahmetsiz yaşam felsefesi içine girerken burada unuttuğumuz bir şeyin olduğunu hiç düşünemiyoruz. Beyinin bedenin fonksiyonlarının beraber çalışan durumlar olduğunu bazen unutur olmaktayız. Böylesi durumlarda bizleri yanlış ve bağımlı yapan durumlardan sakınmamızın kendi irademizi ve bedenlerimizi unutmamamızın gerektiğini bilmeliyiz. Geçmişten dersler çıkarmak için yapacağımız hayatımızdan alıntılardan durum değerlendirmesini kendi öz irademiz ile yapmalıyız. Biz insanları kendilerine adapte eden kişilerin peşinde değil kendi bildiğimiz ve araştırıp yapmamız gereken görmemiz gereken yaşamamız gereken gerçekleri de göz ardı etmememiz gerekmektedir. İnsanlar olarak artık uyanmamız artık işimizde hayatımızda yaşamımızda birçok gerçekleri görüp artık kendi varlıklarını kendi benliklerini birlerin fikirlerine ideolojilerine bağlayıp aptalca yaşamamayı hayatın gerçeklerini gerçek olan ilimlerden bilimlerde öğrenip en doğruları kendilerinin yaptıkları doğrularla artık yaşamalıdır. Yeni yılda yeni bir yaşam ile hayatın evresinde artık bizlerinde varlığını birliğini hakikat gerçekleri yaşamalıyız deyip hayata tutunmalıyız. Şimdiden tüm vatanıma milletime ulusuma yeni huzurlu sağlıklı sıhhat dolu bir yıl dilerim.                    
Ekleme Tarihi: 08 Ocak 2018 - Pazartesi

YENİ BİR YILA YENİ BİR HAYATA MERHABA

Yeni bir tarih yeni bir yılın başlangıcı olan bir yeni sayfalar açılırken geride kalan durumları değerlendirmek lazım.

Geçmişten günümüze neler yapılmış, yapamadıklarımız neler deyip kendi analizlerimizi yapmamız gerekmektedir.

Bizler insanlar yaşam evresi içersinde her zaman her durumu yaşamaya muktedir olan birer beşer olduğumuzdan hayatın her evresinde kendimizi daim böylesi muhasebelere tabii tutmalıyız.

Ülkemizde yaşanan ve ülkemiz üzerinden oynanan oyunların hepsini kendi kanaatimizce her kişi kendi bilgi ve becerisi kadar bu konuları bilmekte ve kendi hayat evresinde kendi bilgileri dahilinde yorum yapmakta yaşamaktadır.

Biz toplum olarak bazı gerçekleri geçmişten günümüze kadar hep sadece birileri bir şeyler demekle kendi hayatımıza kendi yaşantımıza o kişilerin deyimi ile o kişilerin görüşleri üzerine tatbik edip uygulamalı yaşamla kendilerimizi idame edip durduk.

Artık çağ teknoloji çağı artık zaman milenyum zamanı şimdi bilgi belge tüm durumlar araştırma görme bilgilenme hepsi şimdiki zaman içersinde hepimizin ceplerine girmiş durumdadır.

Bakın bir çok kişi şimdi oturduğu yerden dünyanın her yerinde olan biteni bir anda duyma görme işitme hakkına sahiptir. İstediği işlemi oturduğu yerden yapmaktadır. Seyahat durumlarını istediği yerden istediği şekilde seyahat etme olanağına haiz durumdadır.

Artık öyle bir zaman dilimine girmişiz ki artık oturduğumuz yerden her istediğimizi anında en güzelini en iyisini en doğrusunu bilme öğrenme durumlarına haiz bir duruma gelmişiz.

Böyle bir zaman içinde yaşayan biz insanlar her şeyin böyle kolay ve zahmetsiz yaşam felsefesi içine girerken burada unuttuğumuz bir şeyin olduğunu hiç düşünemiyoruz. Beyinin bedenin fonksiyonlarının beraber çalışan durumlar olduğunu bazen unutur olmaktayız.

Böylesi durumlarda bizleri yanlış ve bağımlı yapan durumlardan sakınmamızın kendi irademizi ve bedenlerimizi unutmamamızın gerektiğini bilmeliyiz. Geçmişten dersler çıkarmak için yapacağımız hayatımızdan alıntılardan durum değerlendirmesini kendi öz irademiz ile yapmalıyız. Biz insanları kendilerine adapte eden kişilerin peşinde değil kendi bildiğimiz ve araştırıp yapmamız gereken görmemiz gereken yaşamamız gereken gerçekleri de göz ardı etmememiz gerekmektedir.

İnsanlar olarak artık uyanmamız artık işimizde hayatımızda yaşamımızda birçok gerçekleri görüp artık kendi varlıklarını kendi benliklerini birlerin fikirlerine ideolojilerine bağlayıp aptalca yaşamamayı hayatın gerçeklerini gerçek olan ilimlerden bilimlerde öğrenip en doğruları kendilerinin yaptıkları doğrularla artık yaşamalıdır.

Yeni yılda yeni bir yaşam ile hayatın evresinde artık bizlerinde varlığını birliğini hakikat gerçekleri yaşamalıyız deyip hayata tutunmalıyız.

Şimdiden tüm vatanıma milletime ulusuma yeni huzurlu sağlıklı sıhhat dolu bir yıl dilerim.

           

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.