Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

YASANIN YÜRÜRLÜĞE KONMASINI AKSATMAMALIYIZ

Cumhur Başkanım paralelcilerin bir çelmesine daha takıldı.Tutuklu ve infaz yasasıyla ilgili alınan kararın Cumhur Başkanımızın masasında imza beklerken bundan haberdar olan paralelciler hemen harekete geçtiler.Eğer Cumhur Başkanı bu yasayı imzalar ve resmi gazetede yayınlayıp yürürlüğe koyarsa bu seçim arifesinde AKP oylarını otomatik men 2 puan artış göstermiş olacaktı. Eğer bu yasayı seçimden önce imzalamasa seçim sonrasına bıraksa HDP partisinin 2 puan artış sağlamış olacak ki buda çok önemli ve gereklidir. CHP ve MHP zaten barajı aşarak meclise girmekteler bunların bu seçimde artış değil tam aksine puan kaybı yaşayacaklardır.HDP zaten baraj altında olmadığı bunu çok iyi bilmekteyiz çünkü gerçek Kürt kökenli kardeşlerimizin ülke üzerinde varlıkları 20 milyon üzerindedir. Bunların oy oranı ülke genelinde nerde ise yaklaşık yüzde 20'lere yakın ama bunların oylama esnasında yandaşlık görüş ayrılık falan hesapları yapıldığında yüzde 12 üzerinde kesin bir oya sahipliğini korumaktadır. Böylece geçmişte paralelcilerin Kürt halkımızın üzerinden yaptıkları siyaset devam etiğinden halen o yolu kullanarak halen Kürt halkımın üzerinde bu paralelciler oyun oynamaktadırlar.Eğer bu yasa onaylanırsa AKP oyları artar ve Kürt halkı AKP karşı daha sert bir tutumla AKP karşı düşman kılınır, düşüncesi ile hemen kendileri bu arada ortalığı toz duman etiler.Halen soruşturmada yargılanmakta olan paralelcilerin ülkenin varlığına ve bütünlüğüne darbe girişimi sayılacak nice basın ve yayın işleri yaptıklarından dolayı tutuklu bulunan 39 örgüt nitelikli olan şahsiyetlerine berat kararı verme cesaretini gösterdiler.Buna karşı konulacağını çok iyi bildiklerinden bu arada Cumhurbaşkanımın masasında bekleyen yasayı yürürlüğe konulmasına resmen bir engel teşkil etmesini sağlamasını sağlamak amacıyla yapılan bu fili eylem ile paralelciler yeniden bir uzatma oyunu oynadıkları apaçık ortadadır.Böylesi bir zamanda böylesi bir yasa adeta adalete ve hukuka uygun değilmiş gibi sağlayıp böylesi bir dönemde akıllarınca AKP oylarını aşağı çekmesini sağlama düşüncesindeler.Ama şunu çok iyi bilsinler ki bu seçim sonrası sonuç her ne olursa olsun, seçim sonrası AKP ve HDP birlikte birçok karar ve yasaya birlik beraberlik içersinde yol alacakları kesindir. Çünkü her iki parti fikir ve ideolojileri ayrı görülse de düşünce ve istekleri aynıdır. Dilleri ayrıda olsa dinleri birdir. Kürtlerin aydınları Ulemaları ve Alimleri birlik beraberlik içersinde aynı düşünce içersindeler. Onun için bu yasanın bir an önce yürürlüğe konulmalı hatta artık Avrupa deyip duruyorsak o zaman birçok yargı kanunlarımızda Avrupalılara uygun olmasını sağlamalıyız. Bu zaman aşamasını iyi sağlayıp paralelcilere meydanları bırakmayış en hızlı şekilde değişimleri sağlayıp devletimin en önemli en itibarlı olan kurumunu itibarsızlıktan ve güvensizlikten kurtarmayı sağlayıp adaletin içersindeki paralelcileri hemen deşifre edip bu adaletin içersinden ayıklamayı sağlamalıyız.
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2015 - Çarşamba

YASANIN YÜRÜRLÜĞE KONMASINI AKSATMAMALIYIZ

Cumhur Başkanım paralelcilerin bir çelmesine daha takıldı.
Tutuklu ve infaz yasasıyla ilgili alınan kararın Cumhur Başkanımızın masasında imza beklerken bundan haberdar olan paralelciler hemen harekete geçtiler.
Eğer Cumhur Başkanı bu yasayı imzalar ve resmi gazetede yayınlayıp yürürlüğe koyarsa bu seçim arifesinde AKP oylarını otomatik men 2 puan artış göstermiş olacaktı.
Eğer bu yasayı seçimden önce imzalamasa seçim sonrasına bıraksa HDP partisinin 2 puan artış sağlamış olacak ki buda çok önemli ve gereklidir.
CHP ve MHP zaten barajı aşarak meclise girmekteler bunların bu seçimde artış değil tam aksine puan kaybı yaşayacaklardır.
HDP zaten baraj altında olmadığı bunu çok iyi bilmekteyiz çünkü gerçek Kürt kökenli kardeşlerimizin ülke üzerinde varlıkları 20 milyon üzerindedir. Bunların oy oranı ülke genelinde nerde ise yaklaşık yüzde 20'lere yakın ama bunların oylama esnasında yandaşlık görüş ayrılık falan hesapları yapıldığında yüzde 12 üzerinde kesin bir oya sahipliğini korumaktadır.
Böylece geçmişte paralelcilerin Kürt halkımızın üzerinden yaptıkları siyaset devam etiğinden halen o yolu kullanarak halen Kürt halkımın üzerinde bu paralelciler oyun oynamaktadırlar.
Eğer bu yasa onaylanırsa AKP oyları artar ve Kürt halkı AKP karşı daha sert bir tutumla AKP karşı düşman kılınır, düşüncesi ile hemen kendileri bu arada ortalığı toz duman etiler.
Halen soruşturmada yargılanmakta olan paralelcilerin ülkenin varlığına ve bütünlüğüne darbe girişimi sayılacak nice basın ve yayın işleri yaptıklarından dolayı tutuklu bulunan 39 örgüt nitelikli olan şahsiyetlerine berat kararı verme cesaretini gösterdiler.
Buna karşı konulacağını çok iyi bildiklerinden bu arada Cumhurbaşkanımın masasında bekleyen yasayı yürürlüğe konulmasına resmen bir engel teşkil etmesini sağlamasını sağlamak amacıyla yapılan bu fili eylem ile paralelciler yeniden bir uzatma oyunu oynadıkları apaçık ortadadır.
Böylesi bir zamanda böylesi bir yasa adeta adalete ve hukuka uygun değilmiş gibi sağlayıp böylesi bir dönemde akıllarınca AKP oylarını aşağı çekmesini sağlama düşüncesindeler.
Ama şunu çok iyi bilsinler ki bu seçim sonrası sonuç her ne olursa olsun, seçim sonrası AKP ve HDP birlikte birçok karar ve yasaya birlik beraberlik içersinde yol alacakları kesindir. Çünkü her iki parti fikir ve ideolojileri ayrı görülse de düşünce ve istekleri aynıdır. Dilleri ayrıda olsa dinleri birdir. Kürtlerin aydınları Ulemaları ve Alimleri birlik beraberlik içersinde aynı düşünce içersindeler. Onun için bu yasanın bir an önce yürürlüğe konulmalı hatta artık Avrupa deyip duruyorsak o zaman birçok yargı kanunlarımızda Avrupalılara uygun olmasını sağlamalıyız. Bu zaman aşamasını iyi sağlayıp paralelcilere meydanları bırakmayış en hızlı şekilde değişimleri sağlayıp devletimin en önemli en itibarlı olan kurumunu itibarsızlıktan ve güvensizlikten kurtarmayı sağlayıp adaletin içersindeki paralelcileri hemen deşifre edip bu adaletin içersinden ayıklamayı sağlamalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.