Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

VALİM ÇALIŞAN YÂD EDİLENLERDEN OL

Geçmişin yaralarını sarmaya hala başlamadınız. İlime ne hikmet ise gelen giden hizmet akışından çok himmet akışıyla görev yaptılar. İlimize gelen ve hizmet aşkıyla ilime bir katkıları olan valilerimizin sayıları parmak ile sayılacak azdır. İlimi ilk organize sanayi ile tanıştıran, ilimi ilk olarak makamı Hz. İbrahim olan mekânda düzenleme ve şehrimin çevresini değiştiren değerli insan olarak hep yâd ettiğimiz değerli valimiz Z. Akbulut beye Şanlıurfa halkı daim minnetle ve gururla ismini yâd edip rahmet okumaktadır. Böylesi hizmet eri olarak halen devletime, hükümetime, vatanıma, milletime kendini adamış devlet adamı olarak halen görev yapmaktadır. Bu yapısından dolayı da ayrıca teşekkür ederim. Böyle hizmet edenlerden olmak için hizmet akışıyla işe başlamalısınız. Geçmişte iş yapmayan valiler gibi olmamak için ilimin en önemli sorunu ve özelikle de sizin kurumla ilgili ve alakası olan sorunu gidermek artık sana düşmektedir. İlimiz büyük şehir olmasından nerde ise beş yıl geçmiş olmakta böyle büyük şehir olmasından dolayı halen ilimizin en büyük sorunu olan ilçe kaymakamlık binaları olmaması ne kadar acı ve ne kadar gariptir. İlimizin büyükşehir olmasından bu yana ilimizde başta kaymakamlık binaları ve buna bağlı kurumların başında nüfus idaresi gelmektedir. Bu kurumun şuandaki işlevliği ülkemizin dijital nüfusa geçmesi ile birde buna yeni bir işlemlerde artık eklenmesi ile gelecekte bu kurum çok yoğunluk görecektir şimdiden bunların gelecekte iş istihdam yerlerinin planlanması gerekmektedir. Bu kurumun da tamamen direk olarak kaymakamlığa ve valiliğe bağlı çalışma zorunluluğundadır. Diğer kurumlarda bundan geri olmadığı ve ilimizde kaymakamlık ve valilikler ile çalışan kurumların dağınık olması yazışmaların hepsi vali ve ya kaymakamlıklar ile bağlantılı çalışmalarından dolayı ila ki günlük imza gereken evrakların sürekli yazışmalar gerekmektedir. Bu resmiyet için sürekli dağınık olan birimlerin böylesi yazışmaların imza için arada araç ve personellerin iş kaybı yaşanmaktadır. Geçmişte bu görevi yapmayan ilimizin büyükşehir olduğunda görev yapmayıp kendisinin dayısına güvenip siyaset kulisine atlayıp ilimin belediye başkanı sonrada kendini milletvekili olması ile ilime hizmet etmeyenin devletime hiç hizmet yapmayacağını kesinliktir. Şimdi bu artık geçmişi böyle ihanet ile yaşamış ilimin yeniden böylesi olmaması için ilimizin mevcut yerlerinde yer var olmasından geçmişi kapatmak için ilimizin merkez ilçe kaymakamlık kompleksleri yapmaya soyunmalıyız. Bu kurumun yapılacak olan binaları ile ilimizin büyük bir ekonomik olarak kayıp etmesini önlemiş olacağız. Ayrıca da ilimizin devlet olarak varlığının bilincine varmış olacağız. Bu işlemin hızlandırması artık sana düşmektedir sayın valim. Ayrıca da yaptığınız vatandaş gezilerinde yanınıza o bölgelerin kaymakamlarını da alsanız onları da geleceğe hazırlamış ve halk ile buluşmalarını sağlamış olacaksınızdır.  
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2017 - Perşembe

VALİM ÇALIŞAN YÂD EDİLENLERDEN OL

Geçmişin yaralarını sarmaya hala başlamadınız.

İlime ne hikmet ise gelen giden hizmet akışından çok himmet akışıyla görev yaptılar.

İlimize gelen ve hizmet aşkıyla ilime bir katkıları olan valilerimizin sayıları parmak ile sayılacak azdır.

İlimi ilk organize sanayi ile tanıştıran, ilimi ilk olarak makamı Hz. İbrahim olan mekânda düzenleme ve şehrimin çevresini değiştiren değerli insan olarak hep yâd ettiğimiz değerli valimiz Z. Akbulut beye Şanlıurfa halkı daim minnetle ve gururla ismini yâd edip rahmet okumaktadır.

Böylesi hizmet eri olarak halen devletime, hükümetime, vatanıma, milletime kendini adamış devlet adamı olarak halen görev yapmaktadır. Bu yapısından dolayı da ayrıca teşekkür ederim.

Böyle hizmet edenlerden olmak için hizmet akışıyla işe başlamalısınız.

Geçmişte iş yapmayan valiler gibi olmamak için ilimin en önemli sorunu ve özelikle de sizin kurumla ilgili ve alakası olan sorunu gidermek artık sana düşmektedir.

İlimiz büyük şehir olmasından nerde ise beş yıl geçmiş olmakta böyle büyük şehir olmasından dolayı halen ilimizin en büyük sorunu olan ilçe kaymakamlık binaları olmaması ne kadar acı ve ne kadar gariptir.

İlimizin büyükşehir olmasından bu yana ilimizde başta kaymakamlık binaları ve buna bağlı kurumların başında nüfus idaresi gelmektedir. Bu kurumun şuandaki işlevliği ülkemizin dijital nüfusa geçmesi ile birde buna yeni bir işlemlerde artık eklenmesi ile gelecekte bu kurum çok yoğunluk görecektir şimdiden bunların gelecekte iş istihdam yerlerinin planlanması gerekmektedir.

Bu kurumun da tamamen direk olarak kaymakamlığa ve valiliğe bağlı çalışma zorunluluğundadır. Diğer kurumlarda bundan geri olmadığı ve ilimizde kaymakamlık ve valilikler ile çalışan kurumların dağınık olması yazışmaların hepsi vali ve ya kaymakamlıklar ile bağlantılı çalışmalarından dolayı ila ki günlük imza gereken evrakların sürekli yazışmalar gerekmektedir. Bu resmiyet için sürekli dağınık olan birimlerin böylesi yazışmaların imza için arada araç ve personellerin iş kaybı yaşanmaktadır.

Geçmişte bu görevi yapmayan ilimizin büyükşehir olduğunda görev yapmayıp kendisinin dayısına güvenip siyaset kulisine atlayıp ilimin belediye başkanı sonrada kendini milletvekili olması ile ilime hizmet etmeyenin devletime hiç hizmet yapmayacağını kesinliktir.

Şimdi bu artık geçmişi böyle ihanet ile yaşamış ilimin yeniden böylesi olmaması için ilimizin mevcut yerlerinde yer var olmasından geçmişi kapatmak için ilimizin merkez ilçe kaymakamlık kompleksleri yapmaya soyunmalıyız.

Bu kurumun yapılacak olan binaları ile ilimizin büyük bir ekonomik olarak kayıp etmesini önlemiş olacağız. Ayrıca da ilimizin devlet olarak varlığının bilincine varmış olacağız. Bu işlemin hızlandırması artık sana düşmektedir sayın valim. Ayrıca da yaptığınız vatandaş gezilerinde yanınıza o bölgelerin kaymakamlarını da alsanız onları da geleceğe hazırlamış ve halk ile buluşmalarını sağlamış olacaksınızdır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.