Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

URFA DESTAN YAZAR SAYIN CUMHURUM

Ne güzel bir icarezet işte devlet işte millet işte vatan. Urfa’lı bu destanı tam bir Asır önce yazdı. Bugün Urfa için ayrı bir gün ayrı öyle ki şehidi için zilgit çalan bir gün, bu gün biz öyle bir kutlama yapıyoruz ki bunu ancak vatan devlet namusunu bilen yaşamak istediği bir gündür. Bundan bir Asır önce ülkemizi işgal eden güçlerin şehrimizi de işgal etmişlerdi, işgal yetmemiş vatanımıza göz diktikleri yetmediği gibi birde namusumuza göz dikip çığırdan çıkmış bir güç haline gelmişlerdi. İşte tam bu noktada Urfa’lı ecdadlarımız ayağa kalktı. Bu işgal güçlere ve bu işgal güçlerin kuvvetlerine artık bir dur demenin zamanı idi. Tam 2 yıl mezarlıkta mekan mezar taşlarını kendimize siper ve gerçek olarak dünyada bir ilk olarak Urfa’lı çetesi olan kardeşlerim ecdadım o günlerde hepsinin kıyafetleri kefen idi. O günlerde bugün ki beyaz değil idi kefenler eski ismiyle kehke bezi bazılarının dilinde ise halen Amerikan bezi olarak algılanır. O günlerde Urfa'da Manifatura işi yapan tüm esnaf kardeşlerimizden kimisinden bu kefenler ücretle kimisinden bağışla kimisinde cüzi bir para karşılığı ile bu ürünleri çete olan kardeşlerimize verildi. O gün şehirde ne kadar terzi kardeşlerimiz ecdadımız var idiyse hepsi bu bezlerden elbiseler dikip çete olan kardeşlerimize ulaştırdı. Bu gün o günü bilmeyen o günün duygusunu canlı yaşamış olan ecdadından dinlememiş olan biri ne anlar ki böyle bir günü sadece bir tören geçidi sanar bu ne deyip durur. İşte böylesi bir gün içinde bir gecede ülkemin içerisinde Urfa ruhu öyle bir aşıları ki bir gecede tüm meydanlar doldu. Hiç unutmam o sesi Ankara genelkurmay önünde o genç kardeşim arkadaşlar bir burada iki yüz kişiyiz yüzümüz ölsek bile yüzümüz içeri girip hedefimize varırız demesi. İşte böyle destan yazan şehitlerimizin anımsatarak önce hepinizin bu şehitlerimizin ruhlarına bir Fatiha süresi okuyarak yad edelim. Bu Urfa ruhu olan her kişi vatan, millet, ulus, devlet ne olduğunu çok iyi bilir. Böylesi bir günde Urfa'da olmak, böylesi bir günü Urfa’lı ile paylaşmak apayrı bir duygu bu günü Urfa'da Urfa’lı ile yaşamak gerçekten büyük bir duygu bu duyguyu yaşamak için önce bir insanda memleket vatan sevdası olması gerek. Böyle bir günü böyle bir ruhla yaşamak için vatan toprak ulus ne olduğunu bir insanın kendi yaşam içersin de en kutsal varlıkların ne olduğunu bilecek kadar namuslu onurlu haysiyetli bir duyguya sahip olmalıdır. Millet olarak işte devlet, işte millet, işte ulus bu biz bunun için buradayız sizde şehrimize hoş geldin ey Cumhuru Reisim bak biz tam olarak tüm Urfa olarak bir Asır önce yazdığımız destanı yeniden yazmaya geldik. Ey ülkem duy sesimizi siz bizim destanı unutunuz mu? Eğer unuttuysanız size bir daha yeniden hatırlatmak için işte buradayız. Tüm halk olarak devlet olarak biz buradayız.  
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2017 - Pazartesi

URFA DESTAN YAZAR SAYIN CUMHURUM

Ne güzel bir icarezet işte devlet işte millet işte vatan.

Urfa’lı bu destanı tam bir Asır önce yazdı.

Bugün Urfa için ayrı bir gün ayrı öyle ki şehidi için zilgit çalan bir gün, bu gün biz öyle bir kutlama yapıyoruz ki bunu ancak vatan devlet namusunu bilen yaşamak istediği bir gündür.

Bundan bir Asır önce ülkemizi işgal eden güçlerin şehrimizi de işgal etmişlerdi, işgal yetmemiş vatanımıza göz diktikleri yetmediği gibi birde namusumuza göz dikip çığırdan çıkmış bir güç haline gelmişlerdi.

İşte tam bu noktada Urfa’lı ecdadlarımız ayağa kalktı. Bu işgal güçlere ve bu işgal güçlerin kuvvetlerine artık bir dur demenin zamanı idi.

Tam 2 yıl mezarlıkta mekan mezar taşlarını kendimize siper ve gerçek olarak dünyada bir ilk olarak Urfa’lı çetesi olan kardeşlerim ecdadım o günlerde hepsinin kıyafetleri kefen idi. O günlerde bugün ki beyaz değil idi kefenler eski ismiyle kehke bezi bazılarının dilinde ise halen Amerikan bezi olarak algılanır. O günlerde Urfa'da Manifatura işi yapan tüm esnaf kardeşlerimizden kimisinden bu kefenler ücretle kimisinden bağışla kimisinde cüzi bir para karşılığı ile bu ürünleri çete olan kardeşlerimize verildi. O gün şehirde ne kadar terzi kardeşlerimiz ecdadımız var idiyse hepsi bu bezlerden elbiseler dikip çete olan kardeşlerimize ulaştırdı.

Bu gün o günü bilmeyen o günün duygusunu canlı yaşamış olan ecdadından dinlememiş olan biri ne anlar ki böyle bir günü sadece bir tören geçidi sanar bu ne deyip durur.

İşte böylesi bir gün içinde bir gecede ülkemin içerisinde Urfa ruhu öyle bir aşıları ki bir gecede tüm meydanlar doldu. Hiç unutmam o sesi Ankara genelkurmay önünde o genç kardeşim arkadaşlar bir burada iki yüz kişiyiz yüzümüz ölsek bile yüzümüz içeri girip hedefimize varırız demesi. İşte böyle destan yazan şehitlerimizin anımsatarak önce hepinizin bu şehitlerimizin ruhlarına bir Fatiha süresi okuyarak yad edelim.

Bu Urfa ruhu olan her kişi vatan, millet, ulus, devlet ne olduğunu çok iyi bilir.

Böylesi bir günde Urfa'da olmak, böylesi bir günü Urfa’lı ile paylaşmak apayrı bir duygu bu günü Urfa'da Urfa’lı ile yaşamak gerçekten büyük bir duygu bu duyguyu yaşamak için önce bir insanda memleket vatan sevdası olması gerek. Böyle bir günü böyle bir ruhla yaşamak için vatan toprak ulus ne olduğunu bir insanın kendi yaşam içersin de en kutsal varlıkların ne olduğunu bilecek kadar namuslu onurlu haysiyetli bir duyguya sahip olmalıdır.

Millet olarak işte devlet, işte millet, işte ulus bu biz bunun için buradayız sizde şehrimize hoş geldin ey Cumhuru Reisim bak biz tam olarak tüm Urfa olarak bir Asır önce yazdığımız destanı yeniden yazmaya geldik. Ey ülkem duy sesimizi siz bizim destanı unutunuz mu? Eğer unuttuysanız size bir daha yeniden hatırlatmak için işte buradayız. Tüm halk olarak devlet olarak biz buradayız.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.