Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMİZİN EKONOMİ DURUMU - 2

Geçmişte bunu çok iyi yaşadık. Devletin maaş veremez duruma düşüren güçlerin kapılarına gittiğimizde doğmamış bebeğin bile nafakasına esir edip öylece bize bir miktar borç verip ömür boyu çalışıp sadece kendilerinden aldığımızın faizini vermeye uğraştık. Öyle ki ana paraları hep durması yetmedi faiz oranlarını öyle bir yüksek tutular ki çalışıp kazanıp sadece faizini ödemeye bile yetişemez olduk. Bir işletmeci birilerinden faizle para alacağına şirketin ortağı eder ve kendini finansman edince ortağına hissesini geri alır. Böyle bir ortaklık en akıllı iş olarak kazançlı çıkan ortak olur. Faizci günümüzde tefeci olarak bilinen faiz sistemleri ile işleyiş sağlayan kişiler hiç kimseye iş alanında ortak olmaz. Vereceği meblağın ve alacağı meblağı vade farkını söyler işine gelen alır. Böyle çalışan faizcilerin günümüzde isimleri şekilleri değişmiştir. Finansman faktorink v.s gibi birçok isim adı altında işleyiş sağlamaktadırlar. Şuan sadece ekonomik baskılar ve dayatmalar sağlayan güçlerin ülkemiz için büyük ekonomik baskılar yapılsa da özelikle gelişmekte olan ve asırlardır sömürge altında olan ülkelerin gözleri ülkemizde üretilen ürünlerin kendi ülkelerinde Pazar yaratılmasını sağlayan ülkeler sürekli gelişmektedir. Ülkemizin ekonomik olarak bu zorlu günlerin gelecekte büyük bir refah yaşayacak ülke olacağının göstergesi olmuştur. Bakın yap işlet devret mantığıyla yapılan işlerin hepsi nerede ise yarılanmış olmuştur. Birkaç yıl sonra tamamen ülkemizin ve halkımızın mallı olacak işletmeleri ülkemize kalacağı kesindir. Böylelikle işletmeciliği bitmiş olan ortaklarımızla ayrılığın zamanı geldiğinde işletme tamamen bize kalacaktır. Böylelikle kimseye muhtaç olmadan kimseye faiz ödemeden ülkemizi kalkınmasına katkılarda bulunmuş projeleri hayata geçirmişiz. Bakın şimdi bazı belediyeler dışardan borç krediler almaktadırlar. Aslında illerinin halkının geleceğini satan şahsiyetler olduğu görülmektedir. Çünkü faiz sistemiyle kredi almak demek büyük hata yapmış olmaktadırlar. Ülkemizin geleceği büyük refah kalkınma trendinde büyük farklar atacak girişimlerin alt yapılarını sağlamış olmaktayız. İşte örnekler şimdi bakın iş adamlarımız artık büyük projeler için girişimler yapmakta hatta fabrikalar alıp hızlı bir şekilde üretime geçişler sağlamak için yarışmaya girmişler hepsini kutlarım.  
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2021 - Salı

ÜLKEMİZİN EKONOMİ DURUMU - 2

Geçmişte bunu çok iyi yaşadık.

Devletin maaş veremez duruma düşüren güçlerin kapılarına gittiğimizde doğmamış bebeğin bile nafakasına esir edip öylece bize bir miktar borç verip ömür boyu çalışıp sadece kendilerinden aldığımızın faizini vermeye uğraştık. Öyle ki ana paraları hep durması yetmedi faiz oranlarını öyle bir yüksek tutular ki çalışıp kazanıp sadece faizini ödemeye bile yetişemez olduk.

Bir işletmeci birilerinden faizle para alacağına şirketin ortağı eder ve kendini finansman edince ortağına hissesini geri alır. Böyle bir ortaklık en akıllı iş olarak kazançlı çıkan ortak olur. Faizci günümüzde tefeci olarak bilinen faiz sistemleri ile işleyiş sağlayan kişiler hiç kimseye iş alanında ortak olmaz. Vereceği meblağın ve alacağı meblağı vade farkını söyler işine gelen alır. Böyle çalışan faizcilerin günümüzde isimleri şekilleri değişmiştir. Finansman faktorink v.s gibi birçok isim adı altında işleyiş sağlamaktadırlar.

Şuan sadece ekonomik baskılar ve dayatmalar sağlayan güçlerin ülkemiz için büyük ekonomik baskılar yapılsa da özelikle gelişmekte olan ve asırlardır sömürge altında olan ülkelerin gözleri ülkemizde üretilen ürünlerin kendi ülkelerinde Pazar yaratılmasını sağlayan ülkeler sürekli gelişmektedir.

Ülkemizin ekonomik olarak bu zorlu günlerin gelecekte büyük bir refah yaşayacak ülke olacağının göstergesi olmuştur.

Bakın yap işlet devret mantığıyla yapılan işlerin hepsi nerede ise yarılanmış olmuştur. Birkaç yıl sonra tamamen ülkemizin ve halkımızın mallı olacak işletmeleri ülkemize kalacağı kesindir. Böylelikle işletmeciliği bitmiş olan ortaklarımızla ayrılığın zamanı geldiğinde işletme tamamen bize kalacaktır. Böylelikle kimseye muhtaç olmadan kimseye faiz ödemeden ülkemizi kalkınmasına katkılarda bulunmuş projeleri hayata geçirmişiz.

Bakın şimdi bazı belediyeler dışardan borç krediler almaktadırlar. Aslında illerinin halkının geleceğini satan şahsiyetler olduğu görülmektedir. Çünkü faiz sistemiyle kredi almak demek büyük hata yapmış olmaktadırlar.

Ülkemizin geleceği büyük refah kalkınma trendinde büyük farklar atacak girişimlerin alt yapılarını sağlamış olmaktayız. İşte örnekler şimdi bakın iş adamlarımız artık büyük projeler için girişimler yapmakta hatta fabrikalar alıp hızlı bir şekilde üretime geçişler sağlamak için yarışmaya girmişler hepsini kutlarım.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.